Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Платики на яз.Душанци
-
- учете се от него
Re: Платики на яз.Душанци
Плувката и куките:

Захранката:

Стръв- тесто от спринцовка , навито 7-8 пъти на куката до големината на малък лешник

Директна седмица с ластик , цяла линия (без повод) 0.10 "Лазер-Шогун"
Захранката:
Стръв- тесто от спринцовка , навито 7-8 пъти на куката до големината на малък лешник

Директна седмица с ластик , цяла линия (без повод) 0.10 "Лазер-Шогун"

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Поздравление ИДА,маистор си е маистор 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- ще става разбирач
Браво Ида ,показа пак завиден майсторлък. Благодаря и за полезната информация на монтажа и захранката. Само тестото в спринцовка не ми стана ясно как става. Не бях го срещал ,но по принцип не съм се занимавал с директен така че невежството ми е оправдано. Ако може още малко информация за тая спринцовка.
-
- учете се от него
fizika01 написа:Браво Ида ,показа пак завиден майсторлък. Благодаря и за полезната информация на монтажа и захранката. Само тестото в спринцовка не ми стана ясно как става. Не бях го срещал ,но по принцип не съм се занимавал с директен така че невежството ми е оправдано. Ако може още малко информация за тая спринцовка.
IDA написа:Постоянно имам в багажа две-три 10-кубикови спринцовки и 1-2 бр. 5-кубикови , освен това кутийка с капаче на винт и около 150-200гр. бяло брашно . За "нощви" ползвам капачка от дезодорант с равно гладко дъно с вместимост около 100мл. Като "забърквам" на място действам по следния начин- гребвам в капачката вода от водоема , не повече от един сантиметър, след това с атрактор(спрей МВДЕ)-"фъс", два-три пъти в капачката или едно пакетче ванилия във водата, след това сипвам брашно почти до горе и яко "месене" с показалеца на ръката до получаването на топка ЖИЛАВО тесто , може да се капва по малко вода или да се добавя по малко брашно ако пропорцията не е улучена точно , после пак с показалеца и тестото на него се пълнят 10-кубиковите спринцовки (това количество е за два броя и малко остава за 5 к.) Лятото се прави по-гъсто , а зимата по-рядко . За колегата дето питаше как се слага-хваща се куката(12/14 номер , бяла, късо стебло) за опашката с лявата ръка и с дясната със спринцовката се навива 3-4-5 навивки , върха трябва да е покрит!!! По принцип на тесто се лови "над дъното" но има и изключения!!! Може и да се оцветява , жълто , червено и.н. с боя за яйца или сладки-в брашното или във водата Винаги нося повечко спринцовки понеже постоянно ходя с приятели дето не могат да си го забъркат
![]()
![]()

Браво и за улова и за информацията кое как стаа 

Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Хубави "тави". Поздравления за улова. 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Браво отлични платики !Поздравления за успешния и отличен риболов !
Ida,както обикновенно си на висота и в улова и в обясненията!Благодарности!
Страхотни великански платики! Поздравления за майсторлъка!
За мен скромния рибоядец,опс, риболовец,това си е ВИСШ ПИЛОТАЖ и от към риба и от към репортаж
Успех и за в бъдеще

Успех и за в бъдеще

-
- вече хвърля и на тежко
Страхотен излет и репортаж
Поздравленя

КОЛЕГИ НАСЛУКА !!! (И ПО 2 НА КУКА)
-
- учете се от него
Колеги , благодаря за поздравленията ! Дай Боже , на всеки добри излети. От тази страна на ръкава бях сам-самичък, колегата дойде от отсреща към 9.00 , после дойдоха още трима колеги ( баща и двама големи сина) , които споделиха че през ноща по цялата дължина на ръкава , някакви с лодки са опънали мрежа и са я събрали на раззсъмване
В резултат на това : срещу мен имаше на по малко от 35-40 човека , на плувки и на дъно ( на пружини) , за целия ден - нито един удар на дъно и общо 3-4 бабушки за цялата тази група колеги , а предния ден са си вървяли сносни платики " на пружина". Как да им не е....ш майката
Аз лових до обяд , следобяд затрещя , заваля , задуха , заебах телескопа и все електроники ( телефон, фотоапарат... ) и все багажи , опънах се в гората зад мен , само със стъкълце ракийка , минерална вода и чадър и...... преживях някак бурята
Като поспря , понаправихме някоя друга снимка с колегата , събрах кураж да посъбера седмицата и железариите и днеска релаксирам