БАРОМЕТЪР?

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

sladkovodnij
новобранец
новобранец

БАРОМЕТЪР?

Мнение от sladkovodnij »

Колеги отдавна съм риболовец, но никога до сега не съм ползвал барометър. Искам да разбера достатъчно ефективен ли е за предвиждане на времето и активността на рибата. Какво означават неговите показония (при ниско и при високо атмосверно налягане) Никаде в гр. Добрич немога да намеря в търговската мрежа барометър. Може ли да ми кажете от къде мога да си купя или поръчам. Предпочитам да си купя преносим - джобен барометър, ако не намеря такъв може и стационарен. Ако може да ми кажете някаква ориентировъчна цена.
Предварително благодаря на всички отзивчиви колеги. :D :D :D
Харесвам сръчните ръце!
Аватар
ribaria1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribaria1 »

ЖОРЕ ТИ ТВОЯ БАРОМЕТЪР В ВИЛАТА НА ИВАЙЛОВГРАД НЕ ГО ЛИ
ПОГЛЕЖДАШ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ
Аватар
zograf
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: БАРОМЕТЪР?

Мнение от zograf »

sladkovodnij написа:Колеги отдавна съм риболовец, но никога до сега не съм ползвал барометър. Искам да разбера достатъчно ефективен ли е за предвиждане на времето и активността на рибата.
:D :D :D
Колега честно да Ви кажа по същата причина си закупих такова устройство. В началото го наблюдавах при всеки риболов да хвана логиката кога кълве рибата .Но има едно много голямо НО в това че се убедих че атмосверното налягане не влеяе фрапантно на кълването на рибата. И общо казано не търсете логика в риболова то защото все нещо ни пречи -водата пада,атмосверното налягане е ниско,много е топло,много е студено и т.н.......Всичко опира до умения и рибата да иска да се храни :lol:
"Животът се измерва не с броя вдишвания, а с моментите, които са накарали дъха ни да спре!"

Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
Аватар
legion
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legion »

Вместо барометър си купете по един аквариум ще има върху какво да пробвате дали рибата днеска ще папа стръвта,пък и всеки ден ще подобрявате уменията си на рибешки келнер :lol: :P :wink:
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.Изображение
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Имам GPS с алтиметър, барометър, някакви показатели кога кълве и всякакви други простотии. К'во да ви кажа........ като имам време ходя за риба без да гледам кво показва :wink: Тоя който ходи хваща, тоя който си седи вкъщи НЕ :!:
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
sladkovodnij
новобранец
новобранец

Мнение от sladkovodnij »

Колеги вие ми разбихте фантазиите за барометъра, но въпреки това не съм се отказал да си купя, така че бихте ли ми казали някяква ориентировъчна цена. :?
Искам да си купя преносим, защото често ми се налага да ходя за риба в един дълбок дол (каньон) и много често съм бил изннадван понеже виждам буреносните облаците когато са вече над мене. Е сещате се какво бутане пада :shock: :shock: :shock: , добре че автомобилчето е "Фиестичка".
Харесвам сръчните ръце!
Аватар
ribaria1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribaria1 »

БРАТО НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ ОТ БАРОМЕТЪРА.АКО ИМАШ ВРЕМЕ И НЕРВИ
ДА ГО СЛЕДИШ И ДА СИ ПРАВИШ ИЗВОДИ СИГУРНО ЩЕ ИМА ЕФЕКТ.
САМО ЗА ПРИМЕР-ТАЯ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ ВРЕМЕТО ЗАХЛАДНЯ-СИГУРНО И НАЛЯГАНЕТО СЕ ПРОМЕНИ И- ЯДЕЦ. НА ЗАРИБЕН ЯЗОВИР-
-ПЪЛЕН ВАЛАТ.
Аватар
ribaria1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribaria1 »

[quote="Жоро Гоцов"]абе да ти кажа заглеждам го !!! :wink: Ама на моя съм му свикнал до вратата ми е и след като го видя поглеждам и на верандата кво е небето? Има ефект ориентировъчен от него но е имало и случай когато въпреки лошото време рибата си взима...божа работа ? А кой си ти че знаеш за моя барометър...от Добрич не са ми идвали на гости?[/quote]

АБЕ НЕ СЪМ ОТ ДОБРИЧ ПЪК И СЕ ЗНАЕМ -ИДВАЛ СЪМ ПРИ ТЕБЕ-
ДАЖЕ И СИ МИ ПОКАЗВАЛ НЕКОИ РАБОТИ ЗА КЛЬОНКА...
ЖАЛНА ВИ МАЙКА-РИБИИИ....
Аватар
ribaria1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribaria1 »

АБЕ ИМАМ ТАМ ПРИ ТВОИТЕ СНИМКИ 1-2 ...РЕКОХ ДА ВИДЯ
ЩЕ СЕ СЕТИШ ЛИ ....
Аватар
ribaria1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribaria1 »

АМА ЛЕСНА ЛИ Е ТЯ. И ЛОВДЖИЯ И РИБАР - ХЕМ ДА ФАНЕШ ГОЛЕМИЯ
СОМ ХЕМ УТРЕПЕШ И НЯКОЕ ПРАСЕ.Е БРАТО ЕДНО ОТ ДВЕТЕ ЩЕ
АРТИСА.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Ползвам един стар наследствен корабен барометърпоставен на терасата... има ефект само ако не срещна някой куцуз на излизане...
Изображение
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Тия стенните няма да ви свършат работа кой знае колко.
На всяка надморска височина атмосфепното налягане е различно. Е, ако сте от морето и хвърляте през балкона няма да има голяма разлика, но ако се пътува далеч тогава е друго. Също така не са меродавни промените на налягането при пътуване. За да се наблюдават промените трябва да се стой на едно място. Ако някой си мисли, че като гледа един дисплей ще разбре кога ще вали и кога не малко се е объркал :wink: Валяло ме е и като се покачва, а и като спада.
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

мм,да

Мнение от Бат Мирче-5кила »

сега като си мисля,спрех да ги гледам тия барометри,щото дето викате..или реката ще е мьтна,или водата ще е висока,или ще влачи мрьсотии,или ще взема да се напия с ракия...ако ти е зор мога да предложа следното нещо:пьлниш 1малка бутилка от кола с вода до поло
вината,птавиш дупка на 1 коркова тапа,забиваш 1 сламка в дупката,така,че долната и част де е потопена вьв водата и запечатваш с воськ тапата около гьрлото на шишето-като е високо налягането водата в сламката е по-нагоре от тая в бутилката,като е ниско-обратното :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

амаа кога си неще-НЕЩЕ,направило ми е впечатление,че при ниско налягане костура не ще да бара-нещо свьрзано най-вероятно с мехура, ама не твьрдя ,че е неква теорема :roll:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
nasuka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от nasuka »

ефектен или не и аз искам да си купя а никои не каза от каде
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”