Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболова около Русе
И аз пробвах след работа на Пиргово, но 5-6 облеса и 2 таранки иначе гонеше хищника, но на примамки и на облес не пипна.
Колкото обичаме, толкова и мразим пороците си.
-
- сериозен играч
Ивчо взех си едно 6м боло trabucco exxon, ама още несъм го тествал дали лови рибиIvak написа:ОООО Ники е ловил АМУРАНКИ![]()
![]()
![]()
Какво стана с болонезата![]()

Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
-
- вече хвърля и на тежко
Тази вечер пак се пробвах, но този път на Мартен резултатът е същия няколко таранки и попчета, но ми направи впечатление че има много народ и остранаха да нощуват. Явно дава през ноща като остават много народ.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
nicki4 написа:Явно дава през ноща като остават много народ.

Покрай Видин Дунава е заприличал на блато с тия водорасли!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- вече хвърля и на тежко
Тука е същото положение има много плаващи водорасли, които се чистят трудно.Покрай Видин Дунава е заприличал на блато с тия водорасли!
-
- научил се да хвърля
Вчера ходих да си правя ташак на Дунава, щото ми писна да ловя "големи" риби. На плувка до обяд хванах около 3 кг. таранки, ама малкия модел, 1 платика и 3 бабушки. Пробвах за щуки ама няма никой, пък и доста ме мързеше в това време. Днес почивам, че меко казано ми писна. За любителите спинингисти видях движение на распер ама пак от дребните- хапваха си облез яко. Явно распера си остава единствената "активна" риба в Дунав.
Да уважаваме природата, за да ни уважава и тя !!!
Активни хищници -видимо- са распера и бялата риба...ама само по дребните нахалстват близо до брега.Но нямаше много гонене, малко и вяло...и много бърже замря.
Вчера и аз се пробвах- 1 на дъно и спининга.Имах 2 пъти добри удари на дънната и нищо-и стръвта си там.Не ми е ясно, какво може така да разлюлее пръчката и да няма никой.
Е верно все се случваше спининга да ми е в ръката, докато го оставя...после...дебна за второ побутване , ама нищо.
На спининг до мене беше извадена от колега на воблер 25 см бяла рибка.. и пусната - и това беше от 16:00 до 22:00.
P.S.Забравих да добавя - нали споделяме - на плиткото между камъните, направо в краката ми вреше от дребосък, ама много, някои присвяткват като светулки във водата.
За 1-ви път да видя щука в Дунав след толкова години.Един дребосък - тънък и дълъг, какво се заблуди и явно преследвайки, се наби в плиткото между камъните -2 пръста вода.Докато да му помогна да се отправи към голямата вода, той се шмугна и сам си помогна.
Вчера и аз се пробвах- 1 на дъно и спининга.Имах 2 пъти добри удари на дънната и нищо-и стръвта си там.Не ми е ясно, какво може така да разлюлее пръчката и да няма никой.
Е верно все се случваше спининга да ми е в ръката, докато го оставя...после...дебна за второ побутване , ама нищо.
На спининг до мене беше извадена от колега на воблер 25 см бяла рибка.. и пусната - и това беше от 16:00 до 22:00.
P.S.Забравих да добавя - нали споделяме - на плиткото между камъните, направо в краката ми вреше от дребосък, ама много, някои присвяткват като светулки във водата.
За 1-ви път да видя щука в Дунав след толкова години.Един дребосък - тънък и дълъг, какво се заблуди и явно преследвайки, се наби в плиткото между камъните -2 пръста вода.Докато да му помогна да се отправи към голямата вода, той се шмугна и сам си помогна.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Хм, и тук е така - дребосъка се прескача покрай брега и няма помен от хищник да подгони.Pedro написа:]Забравих да добавя - нали споделяме - на плиткото между камъните, направо в краката ми вреше от дребосък, ама много, някои присвяткват като светулки във водата.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!

GODzilla,
Явно всичко е сито, само ние сме гладни...засега.
Явно всичко е сито, само ние сме гладни...засега.
-
- научил се да хвърля
Колега Pedro, ние с теб да обърнем на лични май същата работа. Какво става бе хора, не ходите ли за риба?!?!? То ясно, че не може да се "хвалим", ама поне да търсим разрешение на проблема
С надежда гледам падането на Дунава, поне нещо да се случва пък нека има водорасли ... 

Да уважаваме природата, за да ни уважава и тя !!!
Айде стига се жалвахте, риба си има в реката, но трябва да се търсят тихи дълбоки места.
При 26 градуса на водата и сахарски пек няма как да е другояче.
Ето от уикенда - мряна 54 см, 1.7 кг и нарядко косати.

Стръв попово прасе, горна кука 3/0.

При 26 градуса на водата и сахарски пек няма как да е другояче.
Ето от уикенда - мряна 54 см, 1.7 кг и нарядко косати.

Стръв попово прасе, горна кука 3/0.

sestrata,
Добре го раздаваш както винаги.Така е както казваш.
Е, не съм капо от от откриването досега - ама е много, много слаба реколтата.
Засега ходиме само наблизо - лека полека ще увеличим дистанцията.
==============================================================
By the way - събота и неделя не ходя.Още в петък след обяд се появяват "великите" риболовци с големи претенции, притесняват, гюрултия- няма оправия.
Добре го раздаваш както винаги.Така е както казваш.
Е, не съм капо от от откриването досега - ама е много, много слаба реколтата.
Засега ходиме само наблизо - лека полека ще увеличим дистанцията.
==============================================================
By the way - събота и неделя не ходя.Още в петък след обяд се появяват "великите" риболовци с големи претенции, притесняват, гюрултия- няма оправия.
За вторник се каня и ако не се срещнем с някой котак смятам да съм на Дунава па ако ще и пастарма да вали.Вече 2 седмици не съм ходил и такъв сърбел имам,че не се трае. 

И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Pedro написа:.Имах 2 пъти добри удари на дънната и нищо-и стръвта си там.Не ми е ясно, какво може така да разлюлее пръчката и да няма никой.
Н.
Това е распер, мятай му пак на абсолютно същото място, по дълъг повод, долна кука и рибката закачена за опашката. При първия напън се засича