Платики на яз.Душанци

Модератори: bobopeli, sapuna

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: Платики на яз.Душанци

Мнение от Бачо Илия »

Колеги , благодаря за поздравленията ! Дай Боже , на всеки добри излети. От тази страна на ръкава бях сам-самичък, колегата дойде от отсреща към 9.00 , после дойдоха още трима колеги ( баща и двама големи сина) , които споделиха че през ноща по цялата дължина на ръкава , някакви с лодки са опънали мрежа и са я събрали на раззсъмване :wink: В резултат на това : срещу мен имаше на по малко от 35-40 човека , на плувки и на дъно ( на пружини) , за целия ден - нито един удар на дъно и общо 3-4 бабушки за цялата тази група колеги , а предния ден са си вървяли сносни платики " на пружина". Как да им не е....ш майката :evil: Аз лових до обяд , следобяд затрещя , заваля , задуха , заебах телескопа и все електроники ( телефон, фотоапарат... ) и все багажи , опънах се в гората зад мен , само със стъкълце ракийка , минерална вода и чадър и...... преживях някак бурята :cry: :cry: :cry: Като поспря , понаправихме някоя друга снимка с колегата , събрах кураж да посъбера седмицата и железариите и днеска релаксирам :D :D :D
Изображение
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Бравос !!!
:)
Направил си си кефа.
Имам само един въпрос- какво ги правите всички тия платики като ги вземете?
Аз лично не ги понасям!
Последно промяна от VGS на Пон Юни 30, 2008 1:08 am, променено общо 2 пъти.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

VGS написа:Бравос !!!
:)
Направил си си кефа.
Имам само един въпрос какво ги правите всички тия платики като ги вземете?
Аз лично не ги понасям!
Очакван въпрос :wink: ( даже въпроса позакъсня); иначе- и аз не ги понасям :wink:
Изображение
valeri_1914@abv.bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от valeri_1914@abv.bg »

Колега как мога от София да стигна до тези места.Разбирасе ако желаеш да споделиш.Благодаря предварително.А излета и улова е за отличен.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

valeri_1914@abv.bg написа:Колега как мога от София да стигна до тези места.Разбирасе ако желаеш да споделиш.Благодаря предварително.А излета и улова е за отличен.
Разбира се че ще споделя , винаги съм споделял и съм се кефил ако е имало за какво!!1
Има няколко варианта , всичките са през гара Копривщица. Най- лесния маршрут от София е до гарата , от там по черен път от южната страна на язовира до колите дето са на снимките( те всичките са от София) и после с лодка от северната страна или прецапваш реката по-нагоре от устието и по една кофти пътека - пак там. Другия вариант е с кола или влак до гара Копривщица (колата се оставя на паркинга на гарата) , от там по пътека от южната страна на ЖП-линията със раница , кофа и калъф , около 30 минути пеша и екстрийм от всякъде (да не паднеш от 60-70 метра височина или да не те забърше някой влак по ЖП мостовете) , се стига до язовира , има спускане надолу по много стръмна пътека около 200 метра ( респективно след излета , "нагоре"). Други варианти няма , ама пък има платики и и адреналин! Има и не само платики , има пъстърви и то яки , бабушки и уклеи в индустриални количества , кефали , щука и шарани!
Аз ходя там и така , представям си тия платики да бяха в обсега на колите , караваните , "дънните" , барбекютата , децата жените и кучетата , "плажуващите" и вездесъщата чалга...... А разстоянието между двата бряга е само около 100 метра.....
Там , така стоят нещата. Платиката е хвърлила хайвера и до седмица-две ще се изнесе в по-дълбокото на 6-7 метра , тогава вече се надявам да хвана някоя друга " по-така" , около тройката и нагоре, в доста по -дълбоките места ( вчера лових на 3.50 м.)
Надявам се да съм бил разбираем.
Изображение
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

Ако ходиш с влака от София по добре предвиди два дни щото от София до Копривщица с пътника са 3 часа, с бърз 2 часа. Трябва да да си на местата по ранко щото после просто няма места. Иначе слизаш на гарата и просто се връщаш по линията до язовира.
Изображение Пазете природата чиста !!!!
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Ida как ги сортираш тези платики.?Кажи да пробвам на цонево някой път.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

каридата написа:Ida как ги сортираш тези платики.?Кажи да пробвам на цонево някой път.
С голямо топче тесто на куката. Ако не ти се разправя с тесто , може да бъде и много меко и жилаво омесена среда от бял хляб. Колегата лови на тази стръв с кука десятка- хвана по малко , но бяха "калибровани" - по 1.5кг. Малките платики не пипат , но бабушките ( ако ги има нагъсто) са неизбежни. Шарана и платиката "засмукват" , а бабушките " отхапват" и цъкат тестото (хляба) до като стигнат до куката 8) Същото е ако има и каракуди , в Душанци обаче те са рядкост. Имах и едно юнашко късане на кука, още сутринта , на три бели- измъкна около 3 метра ластик 1.8 :shock: , предполагам че беше пъстърва ( по резкия старт "от място") :?
Изображение
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Ми то на цонево бабушки и червеноперки има бол.С тва тесто или омесен хляб май няма да стане работата.Ши трябва да измисля нещо друго.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

каридата написа:Ми то на цонево бабушки и червеноперки има бол.С тва тесто или омесен хляб май няма да стане работата.Ши трябва да измисля нещо друго.
Пробвай все пак , щото голямото топче не могат да го разцъкат много бързо и все някоя едра платика успява да се дореди , иначе , ако си на жито или на бял......... :? :? :?
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Ааа Браво Ида, това са тавички :wink:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

ок ,мерси,ще пробвам. :D
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Ето го и платикарския " Mondial-F", днеска взех за проби ( по голямо увеличение-в галерията):

Изображение

Изображение

8)
Изображение
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Мондиала ги знам.Ползвам ги от около месец два и съм доволен от тях(фидър,универсална,платика).Най големите ми платики ги завъртях на платикарската плюс жито,царевица и малко кюспе.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
valeri_1914@abv.bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от valeri_1914@abv.bg »

Благодаря колега за добрият и изчерпателен отговор.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”