Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Марица и Оризаре
Модератор: sapuna
Марица и Оризаре
Вчера с butnik-a направихме едно излетче , първо на Марица , а след това на Оризаре.Риболова , като цяло и на 2-те места бе слаб , с изключение на доброто начало , което направи butnika с една стабилна мряна.Рибата не кълвеше , вероятно от това , че нивото на реката беше много паднало , освен това и вятъра шпореше яко
Захранвахме доста , но така и нямаше , добри резултати.Аз успях да разпиша и с една костенурка на Марица , която си беше бая парче.На Оризаре , изкарахме няколко маломерни костурчета , слънчак и една добра каракуда от butnik-a.
Ицо ако иска да добави някакви коментари и той.Ето и малко снимки:
Силното начало ... и само толкова.

Аз закачих ето това

Ицо успя да я откачи

Успях да излъжа едно кефалче

Каракуда , вече на Оризаре

Ето , как се забавляваха хората там.

Силното начало ... и само толкова.

Аз закачих ето това

Ицо успя да я откачи

Успях да излъжа едно кефалче

Каракуда , вече на Оризаре

Ето , как се забавляваха хората там.

TICA FAN
-
- учете се от него
Re: Марица и Оризаре
Сони , там дето сте били на Оризаре , има ли отляво( на петнайсетина метра) една голяма дървена макара от кабел 

Има да във водата , а и някакъв висок кран , на които някъв пич се качваше да види , къде е пасажа от толостолопи.Огромни парчета се мятаха посредата на езерото.Ама ние бяхме подготвени за дребно.Ти си по толостолопите , тъй че те съветвам да ги пробваш 

TICA FAN
-
- учете се от него
Хи , значи според мен , мястото където да си сложиш столчето е на един метър в дясно от макарата , отгоре има пътечка , която слиза точно до нея. Това на което викаш " кран" , на 7-8 метра в дясно от макарата , не е кран а е стълба с електродвигател на върха за ски-влека. От този стълб ( горе е "Г" образен , с площадка) и от другия точно отсреща " туземците " ловят толстолоби " на търмък ( няма да пиша за " монтажа") , и то по 12-15 килограма. Аз там съм се пробвал много пъти , на това място до макарата имам хванати 16 бр от 4.200 до 7.600 с директен и ластик+6 броя с пружина " на дъно" и над 30 "беглеца". Между мястото където сте били и "макарата" разстоянието е 15 метра , но дънната настилка е съвсем различна- на макарата е чакъл , а на рампата - тиня. Ако нямаш здрав директен за ластик 1.8-2.2мм. , постегни две дънни и по-голям кеп , попрегледай и толстолобските монтажи в подфорума , по онова време още я нямаше и техниката "с пружина и тапа" , аз каквото мога-ще помагамSONY написа:Има да във водата , а и някакъв висок кран , на които някъв пич се качваше да види , къде е пасажа от толостолопи.Огромни парчета се мятаха посредата на езерото.Ама ние бяхме подготвени за дребно.Ти си по толостолопите , тъй че те съветвам да ги пробваш

Кажи ми , къде изчезна червеноперката и карабалъците , пък толостолопите ще оставя на теб! 

TICA FAN
-
- учете се от него
Как да ти кажа от Карлово... не питаш на правилното място , питай в "сдружението" което "стопанисва" водоема- там сигурно ще знаят къде са изчезнали. Ако наистина са изчезнали- много жалко , карабалъците бяха по 700-800гр. , че и повече. Все пак , не ми се вярва да са "изчезнали" , той гьола си е от тия дето им викат "таласъмски" и не е за показване на "как се прави монтаж" и "как се замята без да се оплита"... Карабалъците трябва да са си там , но не кълвът като на Марица и въобще нямат нищо общо с маришкия риболов. Много малко хора познавам , които да са "в час" с този водоем , не повече от 5-6 човека (много са даже). Едва ли има някой който да е хванал повече толстолоби от мен с въдица , и сигурно съм в "десятката" по морунаши . макар че не съм ходил там от 7-8 години. Приятели и колеги са ме навивали за ходене за 2-3 дни , но съм се отказвал заради ски-влека , е... сега , ако не работи, може и да се паркирам до макарата за 2-3 дни. Отделно в гьола има сериозни щуки , бели риби и костур ( 1.600кг. , чак му бяха избеляли ивиците) , за уклеите- да не говоримSONY написа:Кажи ми , къде изчезна червеноперката и карабалъците , пък толостолопите ще оставя на теб!

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Тоя водоем го познавам много добре и ако ти хванеш в момента карабакък,аз ще се откажа от рибарлъка.А колкото до толостолопите,моите приятели и аз сме едни от пионерите в риболова му по нормален начин.А това спружината си е "селски"монтаж,което всяко дете може да го прави и лови.IDA написа:Как да ти кажа от Карлово... не питаш на правилното място , питай в "сдружението" което "стопанисва" водоема- там сигурно ще знаят къде са изчезнали. Ако наистина са изчезнали- много жалко , карабалъците бяха по 700-800гр. , че и повече. Все пак , не ми се вярва да са "изчезнали" , той гьола си е от тия дето им викат "таласъмски" и не е за показване на "как се прави монтаж" и "как се замята без да се оплита"... Карабалъците трябва да са си там , но не кълвът като на Марица и въобще нямат нищо общо с маришкия риболов. Много малко хора познавам , които да са "в час" с този водоем , не повече от 5-6 човека (много са даже). Едва ли има някой който да е хванал повече толстолоби от мен с въдица , и сигурно съм в "десятката" по морунаши . макар че не съм ходил там от 7-8 години. Приятели и колеги са ме навивали за ходене за 2-3 дни , но съм се отказвал заради ски-влека , е... сега , ако не работи, може и да се паркирам до макарата за 2-3 дни. Отделно в гьола има сериозни щуки , бели риби и костур ( 1.600кг. , чак му бяха избеляли ивиците) , за уклеите- да не говоримSONY написа:Кажи ми , къде изчезна червеноперката и карабалъците , пък толостолопите ще оставя на теб!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- учете се от него
butnik написа:Тоя водоем го познавам много добре и ако ти хванеш в момента карабакък,аз ще се откажа от рибарлъка.А колкото до толостолопите,моите приятели и аз сме едни от пионерите в риболова му по нормален начин.А това спружината си е "селски"монтаж,което всяко дете може да го прави и лови.
Вярно че е "селски" монтаж този с пружините , по ония години монтажа с " тапа и пружина" още не беше измислен... На пружини се ловеше само "на дъно" (става дума за 1998/1999/2000г.)8) Интересно как се е загубил карабалъка- тогава беше много голяма популация и то много едри. От друга страна , за тия три години не съм хванал нито една каракуда там ; ,хващах редовно щуки , две бели риби по 2.500 , лин( обаче дребен , до 200/300гр.) , кефал , костур и бабушки и чаушани "на корем".IDA написа:..... Аз там съм се пробвал много пъти , на това място до макарата имам хванати 16 бр от 4.200 до 7.600 с директен и ластик....
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ами сигурно е от мрежите,не мога да си обясня друго,а и влизат и много харпунджии,които стрелят по всичко.Каракуда има много ,но трябва да и знаеш цаката,през различните месеци взима на различни места по водоема.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....