КАК ДА ЛОВИМ СКОБАРА(АЛАЯ) И КОГА???

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
niko0004
новобранец
новобранец

Re: КАК ДА ЛОВИМ СКОБАРА(АЛАЯ) И КОГА???

Мнение от niko0004 »

в сряда направих едно излетче на река струма и излезна те това скобарче[url][http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... page=1/url]
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

:wink:

Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Хайде живи и здрави ,като изтупаме билетите след забраната -да ги почваме :wink: Малейййй много дълга пауза тече :roll:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
alex_sm
новобранец
новобранец

Мнение от alex_sm »

абе незнам за вас обаче аз съм полудял чакам с нетърпение да откриваме вече ,,,а откриването се знае Кърджали "чам дере" :ANAL:
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Най-накрая дойде и този момент ОТКРИВАНЕТОДръжте се рибки малки и големи/най-вече скобари/ след тази дълга зима и забрана :lol: :lol: :lol: Едвам ще остискам до утре сутринта :wink:

ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ ПО ЦЯЛОТО ЗЕМНО ТЪРКАЛО :smt026 :smt026 :smt026
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
patlak
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от patlak »

Колега , така наречения -СКОБАР е стадна риба!!! Цаката не е в захранката ,и метода, просто трябва да попаднеш на ято !!! Няма закономерност в коя зона на деня кълве , ловили сме го с еднакъв успех и рано сутрин и вечер и в супер жега! :D :D :D Преди 10- тина години това беше основния риболов в яз ОГОСТА ! Захранваше се се рано сутрин ( стабилната захранка , тънкия повод 0,10 и малката кука-16 са задалжителни!) предимно на бял и хляб с валериан ...па яла глей :axe: :D ама когато си му е ден сме го требили и на гола кука...!!! :D :D :lol: :lol: :drinkers:
Аватар
patlak
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re:

Мнение от patlak »

vIdRaTa написа:Някой ловил ли го е на стиреопорено топче :D :wink:
Щото аз имам добра слука на този начин на ловене :wink:
Аааааааааааа , става колега! Това е изпитан метод , ама на него по - дава на река ! :D :D :drinkers:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Patlak,дава,дава-зер има и други реки освен Огоста.Тъй,че без категорични мнения - нали това е форум,а не спор в момческа банда...
Аватар
patlak
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от patlak »

INCUBUS написа:Patlak,дава,дава-зер има и други реки освен Огоста.Тъй,че без категорични мнения - нали това е форум,а не спор в момческа банда...
Няма спор колега , грешно си ме разбрал, това е само мнение ! Да дам категорично мнение за метод на риболов е :D : Все едно да играя тенис с КУРНИКОВА и да си гледам само ракетата !!! :D :D :D , а що се отнася за другите реки си прав , всяко място си има специфика но аз риболовствам в района на Огоста и саседните реки и притоци и затова давам мнение за тях!!!!!!! Поздрави и НАСЛУКА !!! :smt023 :smt023 :smt023
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Да дам и аз малко от скромния си опит по река Марица.Тук някъде прочетох , че алая се ловял трудно и бил капризен и т.н. От мойте наблюдения и опит съм останал с впечатлението , че единствената трудност по ловенето на алая е да се намери пасажа от риби.Малка кукичка и тънко влакно , а за стръв специялен риболовен хляб - кифла , дават невероятни резултати.Разбира се , след всяка изкарана риба е добре да се хвърля по топче или две хляб на мястото на , което ловим , че да задържаме рибите там по някакъв начин.Борбените качества на тази риба , наистина я правят много желан обект от доста риболовци.Що се отнася до вкусовете й , е голямо разочарование.И все пак ако ви се консумира риба , то ви съветвам да я избягвате.Мряната и кефала са доста по добрия вариянт за масата.По Марица основно алая обитава , места с песъчливо дъно и бавно течение , като почти винаги рибите излизат близко до брега и не ми се е налагало да го търся замятайки много навътре :wink: На много риболовци , практикуващи ловенето на алая , им се е случвало да закачат инцидентно по някоя риба за корема.Това е така , защото той се движи на големи групи , и изкарате ли един , то знайте , че от долу има още много :wink: Изкарвал съм го на доста видове стръв - хляб , кифла , бял червей , торен червей , жито , но като че ли най-много си обича тестените изделия като кифлата и хляба.Съветвам ви като го търсите да си закупите от френските хлябове.Поне на мен са ми давали най-големи бройки :wink: И аз съм съгласен , че по различните реки си има специфика на тази риба.Успех в ловенето на тази прекрасна риба за спортен риболов :!: :wink:
TICA FAN
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Тази сутрин до изгрев слънце вземаше само скобар!Размер около 30см.Стръв бял+пинки+бял.Място-Стара река.
Изображение
Изображение
Изображение

Разсъмна се,вдигна се мъглата и скобарът се изпари!Мястото му моментално бе заето от долните хубавци!
Изображение
Изображение
Изображение

Такова поведение,на тази река констатирам за пръв път!Принципно,през летните месеци рибата там е супер активна в часовата зона 06-09часа.
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

На пук на всички разбирания,на 15-ти,при съвършено буйна и кална вода,на края на реката,/р.Арда в местността "Чам дере"точно преди вливането в яз.Кърджали/на завой,в по-спокойната вода,два скобара на бял червей,плувка 1,5 г,кука № 12.Е,не рекордьорски - по около 26-28 см парчето,ама ме втрещиха,щот кълвяха само мрени и кротушки иначе.
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

INCUBUS написа:На пук на всички разбирания,на 15-ти,при съвършено буйна и кална вода,на края на реката,/р.Арда в местността "Чам дере"точно преди вливането в яз.Кърджали/на завой,в по-спокойната вода,два скобара на бял червей,плувка 1,5 г,кука № 12.Е,не рекордьорски - по около 26-28 см парчето,ама ме втрещиха,щот кълвяха само мрени и кротушки иначе.
Що да е напук на разбиранията , на Марица след като е валяло и качи леко вода с повече мътилка , летоска го ловя в плиткажите и като усетя къде са е доста интересно.Тогава ползвам на някои места, мой си начин на „лека съчма„ и се вадят добри рибки.
Местните в подобни условия когато чекат за шаран на царевица , често им удрят едри , понякога и трофейни скобари :wink:
Аватар
dalgia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от dalgia »

Пробвайте го по начина както го ловим на Дунав с мамка да го "утрепете",само че проблема е с влизането и пускането на мамката.Нищо не ви пречи да пробвате :D
kraso1971
новобранец
новобранец

Мнение от kraso1971 »

Как е със скобара по Дунава тази година?
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”