Река Драговищица - Кюстендилско

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
moholovka
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Река Драговищица - Кюстендилско

Мнение от moholovka »

Като много възмутен от бракониерските изтъпления показвани в този форум реших и аз да напиша за унищожаването на една прекрасна малка река. Педи години беше населена със скобар, мряна, пъстърва, клен и едни дребни рибета, които не знам как се казват. Та тази река изключително чиста, извира от Сърбия и изминава малко километри на наша територия до вливането си в Струма бе подложена на системен тормоз от местното население. Резултатът е че скобар вече няма, кленът е на изчезване, мряната е почти изцяло маломерна. Единствената по-прилична риба която може да се хване е балканската пъстърва и то може би защото има развъдници. Методите на изтребление са разнообразни - ток, бомби, срекмета, ръце, вилици, хлорна вар. ЕДИТ Не познавам нито един човек който лови с въдица. И на последно място искам да спомена за раците :) Понеже си събирам сам ручейниците там, по местата където има най-много под вдигнат камък излизаха по 10 рака, имаше страшно много, не можеше да се пуска живарник защото я накълцваха, но внезапно една година изчезнаха и не остана нито един :shock: Свързвам го със замърсяване с изкуствени торове, които бяха складирани близо до реката (даваха репортаж по тв) и при по-проливен дъжд можело да изтекат в реката. Отделно гадовете се научиха да ядат и раци, срещал съм по трима в реката единият носи пликове с риба и раци, двама с вилици и гонеха една пъстърва (как я хващат с вилица гадовете) и ми обясняваха как я гонят от съседното село още :(
Последно промяна от moholovka на Чет Юли 03, 2008 10:57 am, променено общо 1 път.
Аватар
slavi_8899
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Река Драговищица - Кюстендилско

Мнение от slavi_8899 »

Абе цялата ни работа е такава!!! Всеки гледа да преебе положението :evil:
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zapalen_92 »

Пич можеше да си задържиш чалъмите за себе си.Така даваш една добра и сполучлива идея на бракониерите!БРАВО!!!
moholovka
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от moholovka »

Е то не на всеки бент е подходящ релефа за това, освен това на повечето места тези обекти са охранявани и не всеки може да пипа :) Въпреки това си редактирам поста.
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zapalen_92 »

Ми ок ти му разбираш ама наистина по добре си редактирай поста.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”