Втори въдичар ухапан от змия на река Струма

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
demise
новобранец
новобранец

Re: Втори въдичар ухапан от змия на река Струма

Мнение от demise »

kolev написа:Змиите са си отвратително нещо и не би трябвало да се успокояваме, че в България няма силно отровни змии. Не се знае дали някой идиот не е пуснал я някоя кобра или друга подобна.
Колкото до това, че не е имало смъртен случай от 1968г. - не е вярно. Знам за смъртен случай на яз. А.стамболийски. Там е пълно с пепелянки. Засичал съм ги дори и по средата на водоема.
Бла...Аз миналото лято ходих в местността,наречена Орехите на яз.Стамболийски и тъкмо си вървях и щях да мина покрай един храст и видях на него една огромна пепелянка...Направо тръпки ме побиват от тия животни,затова се върнах обратно и си избрах друго място за риболов...
Изображение
Изображение
Изображение

Member of the zapalen_92's Fan Club
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Тъй като яз. Стамболийски има повече подстъпи (да не казвам, че всичките) от към припекната страна т. е. юг, е ясно, че се създават благоприятни условия за развъждането на тази гад! В по-голямата си част тези брегове са скалисти, което допълнително благоприятства размножаването им! Това за починалия колега е вярно - били са двама и са спяли в палатката, след прекалено количество алкохол. Влязла е вътре и го е ухапала! Също така е вярно, че пепелянките плуват, така че не си мислете, че плуващата змия е непременно водна (неотровна). Имам познат, който е бил ухапан от пепелянка във водата, докато се къпел, а веднага след това я е хванал и изкарал на брега, за да я покаже в лечебницата в Севлиево, че да знаят докторите какво да правят! Не се бъзикам!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Светльо-toxin34 »

Колегата Диканаров до някъде е прав.Според мен смукането на кръв от раничката трябва да се избягва(главно защото не знаем дали в устата нямаме някаква раничка)по-добре е от подръчни марериали да направим вендуза(нагрят от вътре буркан или чаша).а до трахеотомията е абсолютно прав.при задушаване човек умира за около 5 минути.ако нямаме съдоразширителни лекарства това е единствения изход.не искам да прозвучи като хвалба но ми се е налагало да го правя.причината беше стършел.все пак много ми помогна обучението по оказване на първа помощ в казармата(служих в секретно поделение в разузнавателна рота и това беше задължително).Та да се върна на темата:винаги си носете походна аптечка когато ходите на риба или лов.в главно аптечно продават специални спринцовки за автоматично инжектиране с антидот.представляват игла с тубичка на нея.един брой е някъде около 10-15 лева.като се има предвид,че спасяват живот не е никак скъпо.комплекта е от 7 спринцовки:пчели,оси,стършели и основните видове отровни змии в България.за убождане от дракон не съм сигурен дали има.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

алергичен съм към пчели и винаги когато са ме хапали са ми били ''Орбазон'' лекарството е в две ампули - самия орбазон (който е прахообразен) и разтворителя му, като точно преди да се инжектира се смесва- мисля че е невъзможно да същесвува някакъв такъв ''пакет''- обикновенно такива продукти се държат при някаква специфична температура, дори да не е и отрицателна до колкото си спомням.Ще погледна в аптеките и ако има такава оферта веднага си купувам- може да са измислили нещо ново.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”