Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Риболов на шаран през есента и зимата
Модератор: sapuna
Риболов на шаран през есента и зимата
Коя е най добрата страв през есента и коя през зимата,благодаря!
!!!
Ами колега 4увал съм 4е 6араните през есента кълват на ка4амак!!през зимата нямам представа!!:(не съм по този вид риболов!!!
- Local
- учете се от него
Колеги , шаран зимата в някоя по южна съседка
, На Овчарица дава , но епизодично и то само заради топлата вода и на определни места от язовира , иначе есента си е баш шаранския сезон - всички видове стръв са си актуални , зависи вече рибата от дадения водоем какви хранителни навици е придобила.

Клавиатура риба не лови!!!
-
- ще става разбирач
Аз ловя шарани и през зиматаLocal написа:Колеги , шаран зимата в някоя по южна съседка

кълванетата са много финни.
Есента няма какво да се коментира. Тя не се различава като стръв от лятната.
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
- zograf
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
И през зимата се лови но работата става много тънка.Желателно да се лови на червей.Линията и перото ако ловите така трябва да са много финни.Не очаквайте както през лятото да вземе стръвта и перото изчезва просто ще имате едно много финно кълване и след като го изваждате 5-6килограмовия шаран няма борбеност а на брега е като умрял 

"Животът се измерва не с броя вдишвания, а с моментите, които са накарали дъха ни да спре!"
Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
-
- ще става разбирач
- barutchiata ©
- Администратор
-
- ще става разбирач
Това незнам кой може да ти отговори.barutchiata написа:А със сонара по кво ги различаваш от другите риби?
Всичко е пробване. Определено не ходя на големи водоеми да търся рибите. Винаги избирам по-малки водоеми.
В такива места рядко има много едри риби и, ако няма сомове ми е ясно какви са едрите риби на екрана. А едри сомеве много добре знаеш, че не се преплитат на екрана

За това, че нещеш и нямаш сонар аз немога да ти помогна.Veronika написа:На платен водоем никой няма да ме пусне да обикалям със сонар, а и нямам и не искам такъв.Но ако си ходил на Круша можеш да ме светнеш къде е шарана през зимата,т.е. в коя част на язовира.
На Круша съм бил един единствен път и то беше пролетта и само за един ден. Направи ми впечатление, че водоема е ужасно плитък и няма нищо общо с естествено завирен водоем. Там разбрах, че хранят рибите в средата и се ориентират по едни забити клечки. Аз разбира се хвърлях там и хванах някакъв шаран.
Инече не бих ловил на такъв водоем зимно време!
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
- barutchiata ©
- Администратор
-
- ще става разбирач
-
- ще става разбирач
-
- ще става разбирач