Напътствия за закупуване на фотоапарат

Как да направим възможно най-добри снимки от излета.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Напътствия за закупуване на фотоапарат

Мнение от Камбата »

Изображение

Супер ме кефят подобни снимки,незнам как се постига тази дълбочина.Обработка с Фотошоп ли е,незнам,обаче на мен не ми се получават. :?

Ето още примери за това,което искам да направя:

Изображение

Изображение

Изображение
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
babushka
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Напътствия за закупуване на фотоапарат

Мнение от babushka »

Здравей!
Много късно видях темата и съжалявам, че никой не ти е отговорил. Вярно е, че една снимка, за да изглежда много добре в нета, зависи от снимането и апарата, но също така, от опита който имам, зависи и как ще работиш с обработващите програми - gimp, photoshop, или друг редактор. Като видях снимките си мисля, че повечето са с фотошоп редакция. Поразрови се в филтрите на фотошопа и ще откриеш много неща, които ще ти помагат в обработката на снимките, а и не само там. Отдели си няколко снимки, които можеш да жертваш, при несполука и пробвай всички редакции, които предлага фотошопа. Така ще разбереш, кой редактор ще ти е в полза. Аз снимам с
дигитален / цифров/ фотоапарат -камера / правя и клипчета с него/. От мненията на много мои приятели - фотографи, знам, че цифровите фотоапарати правят по-добри снимки.
Дано и други колеги обърнат внимание на темата и да се отзовът на помощ. Сигурна съм, че има и такива, които знаят повече от мен.
Успех!
Най-добрият начин да запазиш своите приятели е да не ги предаваш!
/Мизнер/
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Re: Напътствия за закупуване на фотоапарат

Мнение от Pedro »

Не мога да твърдя за посочените снимки, но има снимки правени с 2 фотоапарата -ляв и десен с кабели и " кутийка" за синхронизация и снимките са със "стерео" ефект-за любители.Не в истинския смисъл на тази дума, но си изглеждат доста обемни, а не така плоски.
Аз имам някакъв софтуер за подобни неща, но след като го разучих си рекох, че не си заслужава.Макар, че там се споменава за подобен стерео ефект и с един фотоапарат.
---------------------------------------------------
Иначе може да се постигне нещо подобно, но си иска техника на снимане, така да изградиш композицията, че да изглежда като на снимките дето си посочил.Естественно не винаги става, и не винаги може да стане - някои елементи за подчертаване на обемност в снимката просто са задължителни, а не винаги ги има в това което снимаме.
Иначе разните фотошопи...са за шопите...не стане ли снимката къ требе и шопите не могат я оправи..играл съм си много..и още се правя ...на шоп..
Публикувай отговор

Обратно към “Фотография”