Вярно или не ?

Модератор: sapuna

fishingmania
ще става разбирач
ще става разбирач

Вярно или не ?

Мнение от fishingmania »

Здравейте колеги.Днес бяхме на излет с един колега рибар за пъстърва и той ни каза ,че когато се пипа с ръце тя получавала топлинен шок и умирала.Въпроса ми е това вярно ли е и ако е ,как може да се справиме с този проблем ?
valat
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Вярно или не ?

Мнение от valat »

трябва да са ти мокри рацете иначе наистина умират
мразим гадните и шибани мангали АЗ СЪМ БЪЛГАРИНИзображение
Аватар
dimi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimi »

Здрасти колега.По възможно е(говорим за балканската пъстърва)да получи гъбична инфекция(http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 5&start=90) от прекаленото размятане преди да се откачи от куката и да умре вслетдствие на това.
Вярно е че пъстървата е стоденолюбива но пък чак топлинен шок лично мене ме съмнява! :D
Поздрави и си лови спокоино пъстърва стига да има къде :wink: !
fishingmania
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fishingmania »

Благодаря ви колеги и наслука :)
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Намокряш си ръцете преди това и нема грижи.
Иван Григоров
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иван Григоров »

dimi написа:Здрасти колега.По възможно е(говорим за балканската пъстърва)да получи гъбична инфекция(http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 5&start=90) от прекаленото размятане преди да се откачи от куката и да умре вслетдствие на това.
Вярно е че пъстървата е стоденолюбива но пък чак топлинен шок лично мене ме съмнява! :D
Поздрави и си лови спокоино пъстърва стига да има къде :wink: !
Е ми колега получава,щото телесната ни температура е 36 градуса а на рибата е около 6.
Е представиси на твоята кожа още 30 градуса.
Това го знам от собствениците на рибарника преди Боровец.
Много риба хванахме,малките ги пуснахме а големите ги прибрахме в бурканче от детско пюре
fishingmania
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fishingmania »

Точно това е ,но температурата и не може да се качи толкова бързо ,но днес на реката уловхме 1 намокрих си ръката и я хванах ,откачих я и след като я пуснах тя тръгна малко и обърна корема въпреки че,когато я докосвам тя пак тръгва ,но ме съмнява ,че ще оцелее все пак тръгна и малко по надолу я видях пак по корем,баща ми я бутна и тя се навря под 1 камък там си и остана .Нз какво да правя обаче сигурно ще трябва да си вземаме ПВЦ ръкавици :)
fly_fisher
новобранец
новобранец

Мнение от fly_fisher »

Зависи как си я откачил и къде си я бил закачил :)
най добре си вземи кеп със ситна мрежа и не пипай рибата, мокри си ръката и така.
ако ловиш на стръв гледай да засичаш навреме за да не нагълтва защото така я унищожаваш
ако си на блесна ползвай единични куки без контри защото тройката направи и разказва играта и в голяма част от случаите е по добре да си я вземеш отколкото да я пуснеш. дръж рибата колкото се може по малко извън водата.
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

Това за топлинния удар си е жива глупост,не че и аз няма да изръся такава но гледах по телевизията едно предаване специално за пъстървите,беше преди много години и едва ли ще мога да кажа същото,та ставаше въпрос когато пъстървата излезе от водата не трябва да се държи повече от 10-15 секунди извън водата,повече от това време тя получава някъкъви хим.обрати/не съм сигорен дали е точно това/в тялото и после и да я пуснеш във водата умирала.Стана ми много интересно това свойство на рибата и после нарочно наблюдавах пак по предаванияза пъстървата колко време я държат извън водата.Най-добре и се отразява когато я откачаш във водата.
Дано да има някой запознат със това влияние на пъстървата да го обясни по подробно,но съм сигорен в тези секунди че са важни за пущането във водата.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Това е едно от съображенията поради което не ходя за балканки , писал съм го и преди но не помня дали в този форум.Ръцете не само че трябва да се намокрят , ами до някъде и да се "темперират"!!!
Изображение
Аватар
dimi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimi »

Иван Григоров написа: Е ми колега получава,щото телесната ни температура е 36 градуса а на рибата е около 6.
Е представиси на твоята кожа още 30 градуса.
Това го знам от собствениците на рибарника преди Боровец.
Колега любопитно ми е дали си чувал за студенокръвни животни :wink: !Плюс това ме съмнява да става толкова бързо топлообмена при положение че си с мокра ръка друг е въпроса за рибата която е видял Марко с отпечатъците!
fly_fisher написа:в голяма част от случаите е по добре да си я вземеш отколкото да я пуснеш. Зависи как си я откачил и къде си я бил закачил
fly_fisher приятелю евала за мнението и аз от доста време се опитвам да обясня че понякога е по добре да си вземеш рибата!
А между другото ще се обадя на колега то рибарник и обещавам да дам точна информация щото темата се задълбочи сериозно!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Мммммммммммммм, представям си ако наистина топлообмена беше толкова бърз как ли се е чувствал оня питон на Езерово :roll: Мокри си ръката , откачай я внимателно и не бери грижа , виж варианта с гъбичките е кофти ама "се ла ви" как казват едни с пренаселени от пъстърви реки къде свалиха разрешеният размер на 16см само и само да и намалят свръхпопулацията :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Павел Иванов написа:........ едни с пренаселени от пъстърви реки къде свалиха разрешеният размер на 16см само и само да и намалят свръхпопулацията :wink:
:shock: :shock: :shock:
Изображение
fly_fisher
новобранец
новобранец

Мнение от fly_fisher »

едни с пренаселени от пъстърви реки къде свалиха разрешеният размер на 16см само и само да и намалят свръхпопулацията
Естествено това в Бълхария никога не може да се случи доста добре се грижим пъстървата да си има голями къщи :):):)
Една пъстърва на декар - направо са си като в елтна баровска държава - само големи имениея :):):)
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

Колега,
един добър вариант е да си носиш кепче с теб- ловиш :arrow: в кепа :arrow: кепа остава във водата :arrow: откачаш ВНИМАТЕЛНО и пускаш :wink:
Наслука
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”