моля за съвет

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: моля за съвет

Мнение от Камбата »

Кефал,пъстърва и костур.Това е,което може да ти удари на тези размери.Иначе на Хорнета Крокито каза-сомове,ама на по-големичките воблери.

Мисля,че твоето Хорнетче е от най-малките.Лопатката му е малка,като на Тайнитата,което го прави идеален за риболов в малки рекички,особено с тая окраска на дребна пъстървичка.

Да добавя нещо за размера на блесничките.За малка рекичка,каквито обикновено са пъстървовите,ти трябва блесна,която да започне да се върти при най-малкото докосване на водата.Все пак пътят и не е голям,за това трябва да е пълноценен.С дребни блесни от рода на №00,№0,дори и №1 са доста неподходящи.Листенцата им са малки и особено Мепс имат проблем с въртенето.Ще ти вършат работа,но за следващия път да знаеш,по-добре си вземи №1 и №2.За №3 немога да кажа нищо,хващал съм само голям костур.

Анонимен,към теб следното нещо:
Г-н Огнян Вичев,както обикновено ми даде полезен съвет.Търсих при него блесните Mepps XD,обясних му за какво са ми,той ми каза следното:

"Заеби ги,рядко се случват качествени и често не се въртят.Вземи си Пантер Мартин.При тези блесни има два варианта-първия е дупчицата на листенцето да се изкриви и да се наебе,втория-блесната да стане най-добрата,която имаш."Допълни следното:

Все пак кефала през лятото дебне на повърхността,а този тип блесни са тежки и са по-удачни за другите сезони,за по-дълбоки води,както и за пъстърва,която пък е на дъното.Отклонихме се от темата,ама тея неща имат връзка. :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
anonimen
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от anonimen »

Камба,нети разбрах вапроса.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Не е въпрос,просто споделям кво ми каза човека.Нали за него стана един път въпрос. :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
danim
новобранец
новобранец

Мнение от danim »

благодаря на всички за полезните съвети :D :D :D :D
ето малко снимки от излета....

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

само тази красавица от общо 10 хванати не оцеля :(
другите си плуват отново свободни
Изображение

наи резултатно се оказа ugly-то :D(става дума само за тази рекичка)
странно но друга риба освен пъстърва нямаше :shock:
а аз очаквах само клен
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”