Излет по Дунав ...

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Излет по Дунав ...

Мнение от dimitar_ »

Най - сетне и аз да пиша тук , крайно време беше . Не ми се сърдете че няма да ви кажа къде е местото , но който може ще се сети къде е .Мога само да благодаря на бат Ицо , че ме заведе в тази част на Дунава !
Като всеки добър рибар , в събота сутринта , "щъркела ме клъвна" и ме събуди още в 4 часа сутринта . Нарамих си багажа и отпраших , но не към реката , а към яз. Бели лом , просто бях решил да си половя костур и бяла риба , ако има късмет .Като стигнах там успях да си извадя попчета за стръв и ... като духна един вятър , костура беше се изнесъл сякъш в друг язовир , само раците си хапваха доволно от попчетата . Какво ли не пробвах , но хищника си го нямаше , но всяко зло за добро , понеже вълните бяха доста големи и понамокриха брега , гледам по едно време попови прасета да тичат към сухото , веднага зарязах риболова и преминах към "лов" на попови прасета . Тогава без да му мисля много , прибрах всичко , "газ" обратно в къщи , взех си "дунавските такъми" , Кака ме изгледа като луд лична карта , но аз вече бях тръшнал вратата и в 11 часа пътувах към реката ... !
Противно на очакванията нямаше много хора и успях да се настаня съвсем спокойно на тази буна . И тук вятъра беше достатъчно силен за да не може човек да си сложи чашата на масата , но това едва ли беше от значение . Вече сте се сетили , че този път бях решил най - сетне да хвана сом , бях се подготвил отвсякъде , носех си попчета чак от Разград , опазих ги живи до реката , но когато им смених водата с речна , обърнаха коремите , явно нещо не им допадна , и понеже имах достатъчно попови прасета , директно започнах да "гоня"за сом .
И успях , хванах сом ...че , но понеже по Дунав ми беше за пръв път , накефих се максимално , защото освен него имах още 4 - 5 удара , но нещо сериозно не се показа . Осмелих се да пиша в успешни , защото се запознах с колега от Варна , като мисля , че го спечелих за форума , дано се "покаже" скоро . Разбира се успях да си подобря "рекорда"за бяла риба , вече го дигнах до близо 3 кг . , но това не ме кефи в момента , така , както този "мъник"...
Все пак ето малко снимки от този наистина успешен излет:
Изображение
Ето го първият ми сом на Дунава , който се надявам пак да го видя ...
Изображение
Дано се опази ...
Изображение
Изображение
Ето го и поповото прасе , кадемлийско ...
Изображение
Ето и добрата поличба , съвсем скоро след като го видях ми удари ...
Изображение
На фона на този залез е колегата (горе вляво)който също снимаше залеза , дано се регистрира и да ни покаже снимки ...
Дано не съм ви отегчил , но не ви казвам къде е местото заради тизи малки сомчета , на който местните не им прощават , даже и се хвалят , не знам какво ми идеше да му кажа , при това си беше от Русе , но ... , спокоен съм защото познавам още много хубави хора , с който винаги ми е кеф да се видя където и да е около този град !
Още веднъж благодаря на бат Ицо за тези хубави излети ...
Живи и здрави да сте всички , а аз ще пиша вече само когато не ми стига рулетката да го измеря този пусти сом ... !!!
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Re: Излет по Дунав ...

Мнение от Венци ® »

Бравос бат Митко за сома,дано другия път да е с пъти по голям и да ти напълни душата!Тая буна не я знам но сякаш искам да я пробвам..............
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Природа, залез...удари...какво му трябва повече на човека? :roll: :wink:
Поне бас държа, че си релаксирал тотално! :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Наистина "релакса" беше пълен , бях доволен като след Езерово !
А ти , Венци , винаги може да го пробваш , може да заформим нещо ... !
didopoli
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от didopoli »

Наистина хубав излет сред природата браво за улова и релийза.Май нещо като завист вирее в мен.....Успехи занапред
Изображение
Където качеството е от значение!
Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от d_bozhkov »

Браво АДАШ !
Много малко сомчето , ама за първи път бива !
Каквото даде водоема нали ? :wink:
Другия път поне 30 кила да хванеш !
Изображение
Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
Chenko93
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Chenko93 »

Браво на теб :D :D :D
Изображение
nicki4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicki4 »

Браво и от мене, пожелахме ти често да се записваш в успешни, но ти се дърпаш нещо :D .
Другия път повече, аз пък нямам все още регистриран сом и шаран на Дунава за тази година, само таранки и туй е докато не ги изтр ебем.
Колкото обичаме, толкова и мразим пороците си.
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Понеже си я имам темата , няма смисъл да "пълня ефира" с друга такава , защото всичко си беше пак на същото място , но вече след седмица ...
Е , вече спокойно мога да кажа , че си хванах първият добър сом !
Вярно , не е метър , но си има поне 80 см и на килограми е над четирите . Нямате си на представа какво изживях , като видях "гъза" на пръчката да тръгва нагоре и колчето да става като буквата "С", стартирах по камъните като болид от формула 1 ... . Стана сеир защото точно тогава минаваха рибари с лодка и дето се вика всичко стана пред публика . Не знам може би тази лодка го е раздигала този сом , защото часа беше около два и половина , жега ....
Всъщност реката като никога беше тиха и гладка , сутринта разпера правеше големи "кушии", но не рачи да хапне някое попче , макар че през целият ден ги "сервирах" най - редовно , надявах се и за бяла риба , но освен два "ялови " удара , нищо не се показа .
Разбира се поповите прасета си свършиха работата . Сутринта имах удар , подобен на следобедният и две "бебета" за малко "подишаха въздух" ...
Сега след вчерашният добър излет на реката , вече съм "рахатясал", както казва Кака, и сега вече спокойно мога да потърся някой друг шарко по нашите язовири , но това е вече друга тема , важното е че се добрах до първият си приличен сом , сега не ми остава нищо друго , освен с повече късмет , да чакам следващият ... !!!
Ето и малко снимки от вчерашният ден :
Изображение
Можело да бъде и тих ...
Изображение
Малкият "доброволец" ...
Изображение
... този път все пак си отиде в къщи !
Изображение
Ей го и батко му ...
Изображение
... но той отиде в Разград , признавам си !
Изображение
Предната седмица нямаше и помен от тези "неща", а сега ... , и все празни !!!
Това е , мога да благодаря и на Станимир ( 5 кила) , защото монтажа ми беше както го беше показал ...
На всички желая да имате по- добра слука от мен ...
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Браво колега много готини сомчета,а и със всеки излет растът!Другият път баща му на баткото и после дядо му :) !Поздравлеия за риболова :smt023
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
TRICI
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от TRICI »

Егоист такъв :wink: Защо не ми отговори на sms-а?Щях да дойда и да хвана и аз.Ако почерпиш може и да ти простя :x
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Ами , ще черпя , мир да има ... !!!
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Е-е-е-е-е щом ще има почерпка може и аз да се включа.Иначе браво ,че имаш възходяща градация на риболова на сом.Ще рече следващия път да е над 10 ката!
Аз съм скромен и ще съм доволен и на една чорбица....ай ракията ще е от мен! :lol:
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
qcarp
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от qcarp »

Супер си искарал :wink:
I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Лабав Митко нема!!! :wink: :D
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”