Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Шаранджийски куки.......
Модератор: sapuna
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Шаранджийски куки.......
Тези куки Кондор ги познавам мнооооого добре,че дълги години вързвах пружините с тях,търговия на едро.Веднага ще ви кажа,че нищо не струват,ръждяават бързо и се чупят след това.Не може да ме убедите,че кука от ДВЕ СТОТИНКИ е страшна,да страшна е при вторият риболов,особенне ако е стояла по-дълго време във водата.А и не само в куките е причината,установих,че доста колеги не си връзват правилно куката.Не, можах на срещата да им покажа нагледно,бях с веусипеда,но за другият път.За това пускам тема.Maverick написа:Краси, вчера купих 400 куки и вече подарих 200![]()
Вчера на срещата много ги харесаха, подарих един пакер на Боги, много добри куки, дай боже в неделя да ги тествам държат ли или не държат
П.С. Адашче, прати ми адрес на лично за да ти изпратя и на тебе 1 пакет.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- asenfisherman
- ще става разбирач
Колега ,пробваи серията 204 и 205 на Сенсеи,мисля че ще останеш много доволен когато става дума за добри риби,а и за това качество цената им е никаква.vodi77 написа:
Това е мойто предложение,много остри и здрави![]()
Извинявам се за лошите снимки.
-
- разбира нещата
asenfisherman написа:Колега ,пробваи серията 204 и 205 на Сенсеи,мисля че ще останеш много доволен когато става дума за добри риби,а и за това качество цената им е никаква.vodi77 написа: Това е мойто предложение,много остри и здрави![]()
Извинявам се за лошите снимки.
Аз също използвам сенсей и съм много доволен.
Много ги накъсвам... кордите!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Нищо не си инкасирал,търси причината в друго .Куките са добри.BZI написа:Колеги след като инкасирах доста гелета на Езерово, се оказа че причината е в лошият ми избор на куки, затова днес посетих един магазинец и си закупих подобаващо количество куки. Някой може ли да сподели неща за тях. ? Пускам темата и с надеждата тук да разчепкаме въпроса за подходящите куки за риболов на шарани, амури и др. едри обитатели на родните язовири![]()
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
Не мога да се похваля с уловен трофеен шаран с изключение един 5 кг на платения басеин на Герман.Използваната кука беше Owner номер 3 модел CUT MABERU с тройно жило на контрата.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Аз ти обещах да ти дам някоя кука от моите с които не съм имал гелета.Самата форма на куката също има значение за какъв монтаж ще я ползваш,но тъй като основно работя с два вида,куките не са ме предавали.BZI написа:Ице тези ги купих след Езерово
Добър ден на всички , мисля по тези дни да отида на дунава за шаранче и всичко съм обмислил тaа да се каже и само куки ми устанаха да си избера и ми е интересно от къде мога да се здобия с тези куки които са за 2лв 100бр някъде в Русе знаете ли дали се продават мн ще съм ви благодарен ако ми дадете някакви насоки 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
В Русе не знам, ама в Асеновград със сигурност ги има ,съвсем близичко ти е !
Верния път е най-къс!
определено
ама не достатъчно 

Колеги това е много спорна тема коя кука е попо-най. Според мен всички са почти едни и същи много малка е разликата. Моите скромни наблюдения са че като форма КАНЗУ на косъм просто са несравни ми направо шият но на балгарския пазар които се продават се изправят което е недостатък поне ако има по едри екземпяри трябва да се внимава.Неискам да обидя никои но всичко др са празни приказки.
според мене куките са по4ти едни са6ти но не са само коя кука е наи добра а и да има6техниката да засе4е6 хубажо да се забие куката но попаднах на пазара има едни куки но не им запомних марка ма са много зле лесно се 4упат при голямо напрежение мисля 4е се казжаха "Eagle"
.........................
Sniper-че,вземи си пооправи правописа! sapuna
- vodi77
- ще става разбирач
Според мен се почна с глупостите!SnIp3r_bg написа:според мене куките са по4ти едни са6ти но не са само коя кука е наи добра а и да има6техниката да засе4е6 хубажо да се забие куката но попаднах на пазара има едни куки но не им запомних марка ма са много зле лесно се 4упат при голямо напрежение мисля 4е се казжаха "Eagle"
Аз пак съм за риба;;;;
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Бих желал да ви подсетя и за още един факт, за празните кълванета в повечето случаи не са виновни куките а самия монтаж, вид на стръвта и съобразяването и с ном. на куката и големината на тежеста. Плюс правилното нанасяне на монтажа и още дреболии.
Изцяло подкрепям Жоро в неговия избор понеже както и той знае аз ловя със същите куки.
Изцяло подкрепям Жоро в неговия избор понеже както и той знае аз ловя със същите куки.
За феновете останалите марки куки искам да пожелая късмет.www.***.com написа:Има едни хора дето могът да правят куки и това са японците. АЗ лично използвам най-много Гамакатцу. Нито се затъпяват, нито пък може да се изправи или счупи. Говоря за номера от 4 нагоре. Разни шестички, осмички не ползвам. За по-евтин и много добър вариянт са куките на Сасаме. От любимите си куки винаги подържам едно 30-40 пакета![]()
От шаранджийските куки съм ползвал и имам Оунър, Фокс, Партридж, Дренан, Камасан, мустад, РодХътчинсън, Маруто, Корда, ЖРС, Канел, VMC. С изключение на РодХътчинсън и Камасан не бих ловил отново с другите.
Никаква шега колега, голата истинаHARRY77 написа:Това шега ли е?imitev72 написа:Е те точно на тия ми бяха празните удариHARRY77 написа:Аз ползвам за косъм тефлонови на FOX - 10 бр. = 15 лв., но са много остри.