06.07.08г яз.Тракиец

Модератори: bobopeli, sapuna

Geno_Altanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

06.07.08г яз.Тракиец

Мнение от Geno_Altanov »

Привет на всички форумци!!Това ми е първата и надявам се не последната тема в раздел 'Успешни'.
Неделя сутринта с брат ми и чичо решихме да отскочим до яз. Тракиец. Не се чудихме много и решихме да отидем на Попския ръкав (под гробищата на с.Николово ).Всичко беше добре ,докато не отидохме на язовира.Още от сутринта като ни задуха един вятър цял ден не спря.
Изображение
Макар и ръкава да се намира на завет пак си духаше ветреца :( .
Бяхме решили да търсим само хищник на малка рибка.Като за начало в 5:30 хвърлихме 3 дънни ,защото вятъра не даваше да се заметне плувката.Почакахме 40 мин ,но нямаше помен от костур или бяла ,затова реших да сложа едно булдо и да ида на самото начало на ръкава (там се влива едно малко дере), да пробвам дали поне ще можем да отървем капото с някои друг карабалък.Сложих язовирното булдо с мухи N10 и се запътих към плитчините.Както си крачех гледам 2 момчета с 2 торби и познаите с какво бяха пълни те - едната с някаква мрежа (не много дълга около 20-тина метра съдейки по торбата ),а другата с риба (на пръв поглед към 3 кила риба не повече).Като ме видяха как само тръгнаха да бягат все едно бягаха като дявол от тамян , но за съжаление нямаше какво да се направи , защото ми бяха на 20-тина метра от мен ,а как драснаха бързо :( . Жална им майка иначе !!
След това стигнах до плитчините :
Изображение
На второто мятане дръпна но не успя да се закачи :D .Вече на третото нямаше изтърване :
Изображение
Хванах още едно парче :
Изображение
Много шум се вдигна в гьолчето и се преместих по нагоре по ръкава
Изображение
Междувременно с дребните карабалъчета се случваше това :
Изображение
Колкото по нагоре вървях към ръкава .толкова повече се усилваше вятъра,а чукванията на булдото бяха все по-редки :
Изображение
Междувременно брата и чичката се бяха преместили на друго място където бе по-завет.За съжаление през тези 3 часа които липсвах те бяха уловили само 1 костурче и 1 карабалъче на дъно на заемен червей. Малкото рибе никои не го поглеждаше.Нито на дъно ,нито на плувката.5 мин след като отидох до тях , брат ми изкара тази тлъста каракуда :
Изображение
Кантара показа 600 гр :D .Ура все пак нещо продължаваше да кълве на дънната на земния червей. :lol:
Наоколо имаше доста рибари , но много интересно никои не беше уловил нищо,явно слуката беше при нас :lol: .Само видях едни колеги които изкараха 1 каракуда към 300гр.
Към 11 и 30 колегите взеха да сгъват такъмите.Ние също последвахме тяхния пример.
Резултата за времето от 5:30-11:30 бе 4 по -добри карабалъчета на булдото и останалата риба на дъно на земен червей :
Изображение

Така се представихме в този слънчев и ветровит ден . Поздрави и наслука !

П.П : Ако някой е бил неделята на Тракиец да пише какво е направил да видим дали безрибието е било само на този ръкав.
Изображение
Аватар
Vaneto_99
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: 06.07.08г яз.Тракиец

Мнение от Vaneto_99 »

браво колега :smt038 въпреки ветровитото време си се представил отлично, другият път 3пъти повече риба да уловите :smt023
Наслука Колеги!!!
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Браво колега,ште вземе и на рибката,не се притеснаваи :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Chenko93
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Chenko93 »

Бравос ве колега :D :D :D
Изображение
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

Добър излет,браво,винаги съм го подценявал този язовир,защо и аз незнам :roll:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Ами това са си чисти кефали ,колега!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

butnik написа:Ами това са си чисти кефали ,колега!
така си е карабалък на воблер :? :rolleyes: :rolleyes:
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”