Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

"За"и"против" траленето на морското дъно
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
http://win.siatec.net/proxyanonymizer/i ... c%3F8403.0
и натискайте бутона "сърф анонимос" щото там ме обявиха за луд ( аз не че не съм
) и имам бан
и натискайте бутона "сърф анонимос" щото там ме обявиха за луд ( аз не че не съм

http://win.siatec.net/proxyanonymizer/i ... #post_8979
и сега съм на същото мнение както тогава
навлизал съм в полета пълни със складирани тралове по - дъното , на повърхноста се вижда само бутилка от ПВЦ за маркер , доста въжета съм рязал ама и тва не помага , те си ги закачат пак с котвата....и много съм спорил с админа на оня сайт , нямало било закон който да забранява складирането на тралове по дъното , само траленето било забранено , може и да е прав , ама кой закон ми забранява унищожаването на анонимен бракониерски трал , стига с тая робска психика приятели
и сега съм на същото мнение както тогава

навлизал съм в полета пълни със складирани тралове по - дъното , на повърхноста се вижда само бутилка от ПВЦ за маркер , доста въжета съм рязал ама и тва не помага , те си ги закачат пак с котвата....и много съм спорил с админа на оня сайт , нямало било закон който да забранява складирането на тралове по дъното , само траленето било забранено , може и да е прав , ама кой закон ми забранява унищожаването на анонимен бракониерски трал , стига с тая робска психика приятели

Re: "За"и"против" траленето на морското дъно
Здравейте прятели, за пръв път се включвам вав вашето общуване. Вапросът ми кам вас е: макар и с тралене, не мислите ли, че популацията на рапани трябва да намалее ? Зная за вредите от този вид подход за вадене на рапани, но мисля, че след време тези ваши въпроси ще приминат в "наистина ли е забранено брането на миди". И ако може някои да ми отговори, каква е цената на килограм рапани.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Добре дошъл в сайта.Относно мнението ти,аз мисля,че май натам отива работата.chemist написа:Здравейте прятели, за пръв път се включвам вав вашето общуване. Вапросът ми кам вас е: макар и с тралене, не мислите ли, че популацията на рапани трябва да намалее ? Зная за вредите от този вид подход за вадене на рапани, но мисля, че след време тези ваши въпроси ще приминат в "наистина ли е забранено брането на миди". И ако може някои да ми отговори, каква е цената на килограм рапани.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
От рапана няма да се отьрвем скоро колеги, дали по един или по друг начин. Просто няма естествен враг вьв морето, а положението става много трагично,понеже по някога когато ми се насьбере много или нещо ми докривеи се пускам сьс харпуна в рька просто така за релакс та имам наблюдения за мидите , има места кьдето камьните са направо като полирани с лак, няма киорава мида. А като се има в предвид че траловете не са спирали да тралят от години и водолази ги вадят(за рапаните става вьпрос , представете си никои ако не ги бара какво ще е) .Популацията им не може да се наруши по никакьв начин, дьното на морето е осеяно сьс рапани. Сега, чу се по едно време че щели от морския институт да развьждат някакьв вид морска звезда и да я пускат в морето срещу рапана, но лично аз ми се струва много мьчна история и това нещо ако стане то ще е за много дьльг период 20-30 години. Единственото което ме радва от цялата история е че рапана вирее само в чисти води, много е махнат кьм водата и като се замисля спряха доста заводи от тоталитаризма и резултата не закьсня, до преди години защо нямаше такава популация, единични броики по дьното само и това е. Аз малко се отплеснах тя темата за трала аз пиша за рапана но понеже трала се явява враг на рапана та от там ги слях двете теми 

Отново сам аз. Стана ми интересно за споменатата от вас морска звезда - можете ли да ми посочите, статия в интернет на тази тема. Ето какво намерих в wiki-педията - Много Иглокожи имат невероятни регенеративни способности. Морските звезди могат да се нарежат на парчета и след няколко месеца от тях да израстнат нови и напълно самостоятелни Морски звезди. Това може да стане дори от едно отрязано рамо при благоприятни условия, стига към него да има и съразмерим с рамото централен диск, както и нервна тъкан. Могат да откъснат свой крайник при самозащита (т.нар. автотомия). Обикновено е налице полов диморфизъм. Размножаването става по полов, но понякога и по безполов начин". И въпросът ми към аудиторията за цената на килограм рапани остава актуален (нямам трал). Като ученик вадих рапани от Варненският залив, но тогава цета им беше 50 цента за килограм, а долара се кутираше един за два лева.
Благодаря за отговора, но възникна нов вапрос от моя страна: Могат ли да се регистрират за стопански риболов нови лотки, и има ли ограничение върху техният брой от ЕС? Благодаря ви предварително.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Това не го знам.Всяка лодка май може да се регистрира за стопански риболов.Таксите не ги знам,но са доста големи.chemist написа:Благодаря за отговора, но възникна нов вапрос от моя страна: Могат ли да се регистрират за стопански риболов нови лотки, и има ли ограничение върху техният брой от ЕС? Благодаря ви предварително.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Отново съм аз, а къде можеш да попиташ и да получиш точна информация за стопанският риболов, за таксите свързани с него и т.н.?
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
виж в сайта на ИАРА там има раздел за стопанския риболов,поне така мисляchemist написа:Отново съм аз, а къде можеш да попиташ и да получиш точна информация за стопанският риболов, за таксите свързани с него и т.н.?
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Благодаря много. Сайта е интересен. Много е обширен и дано информацията, която търся да не е в процес на изграждане. Има и доста телефони, на които можеш да се обадиш. Аз си мислех, да започна с вадене на рапани следващият сезон, но така както гледам бюрократщината, която цари може да ми отиде зимата. Дано, БГ да въведе, някои облекчения за ваденето на рапани - все пак рапана въвежда екологичен дисбаланс в Черно море, а темите обхващащи екологията на България се ценят. За това говори и започнатата от нас тема - ""За"и"против" траленето на морското дъно".
М О Д Е Р И Р А Н О ПРОЧЕТИ ПРАВИЛАТА И ПИШИ НА БЪЛГАРСКИ
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
медуза пиши на български на на чатица и не дрънкай глупости.Ти изобщо поне веднъж ходил ли си на Рила или Пирин?Или не напускаш панелката щото ти е кеф да живееш в боклучарник?Това че съвсем скоро и планинските ни курорти ще станат като морските явно не ти пука.Ти да не си отонези дето боклука с пликчето и през балкона?Има имоти до Суходол оди да живееш там.Кой проблем да ги касае пряко,този че след година две няма да има каде да си изведат децата сред природата,ли?И вместо гора да гледат катуни?Или вместо рилските езера нещо подобно на гьола в дружба?Витоша вече и еб...ха м...та,и Рила ли трябва?Или Пирин?А отиди някои път в Родопите ама по-далече от цивилизацията и виж за какво става дума.А само преди 30 години всичките ни планини бяха такива.И реките също.Зелени пембени все тая,ние хората в Българиа сме тези дето не пазим,и после се хилим на усилията на същите тези зелени дето се опитват да запазят все още останалата природа.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Модерирано!!!Пиши на кирилица!!!