с.Първенец, платения преди дупките и язовира след Любен

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Liutenicza
новобранец
новобранец

с.Първенец, платения преди дупките и язовира след Любен

Мнение от Liutenicza »

От 2-3 седмици съм рибарче (или начинаещо рибарче) и достка четкам форумчето .. поразгледах и видях, че не е говорено скоро за гьолчето до Първенец, та реших първия ми пост да е лека хвалба за него :) Наистина е малко, около 30 метра диаметър но е мн "уютно" :) има си пейчици, масички, бесетчици, бе идеално за малка компанийка. Четох, че никой не се е похвалил с кой знае какво от там, но в момента е доста зарибено (и продължават да го зарибяват) и излиза прилично рибичка. Такса 3лв, която включва 2кг каракуда, дребна, но пак е заигравка, акко водите с вас някой малчуган. Шарана е малко скъпичък, 5 и 50 .. имало и амур, няколко сомчета (11 по думите на лелята дето събира таксата и 5 по думите на чичката дето мери шаранчетата .......). Ето и малко снимки от вчерашния улов. Отидох към 18 и 30 и до към 20 и 30 (тогава затварят) удариха 7 шаранчета, 6 извадени и 1 изпуснат. Преди 2-3 дни за цял ден 6 изпуснати, поради слаба кордичка и 1 изкаран ..

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Първият,който беше най-голям, удари на конец (на косъм), цял ден четох за направата на такъв такъм, направих си и го пробвах. Дъното навсякъде е еднакво дълбоко, около 2 метра нещо и с едната въдичка лових на перце с конец, като търсих дъното, но имаше само един удър на нея. Времето не беше толкова топло и повечко удряше на по-малка дълбочина. Изполвани такъмчета: Н3 и Н4 черни кукички, 0.14 Шимано кордичка.

Колкото до Любен, за него видях, че е писано повече, но и аз ще вметна 2-3 наблюдения. Преди около седмица бях там. Също мн уютно, не много голямо, има пейчици и масички (на повече язовири трябва да го направят така). Бях се подготвил за костурче и каракуда.2-3 4аса нищо не ми пипна симеончето и смених за шаранче, но пак нищо (все пак съм начинаещ още :) ). За сметка на това използвах мн хубава захранка и направих 3-4кг каракудка с една въдикча за около 5 часа. И други ловиха каракудка, ама някакси не вадеха често. явно заради захранката (или късмета на начинаещия) ми цъкаше повече. Таксата, както вече е казвано е 5 лева, шарана е 3.50лв и т.н. Момчето, което събираше таксата каза, че имало костурчета по килограм-два, тъй че идния уикенд съм пак там да ги гоня (ако ги има наистина).
georgi_gopata

Re: с.Първенец, платения преди дупките и язовира след Любен

Мнение от georgi_gopata »

Добре дошъл във форума.
Не го знам гьола но добър излет си направил.
Браво! :drinkers:
Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dunedanetz »

И все пак платените локвички си имат и те своята положителна стойност - начинаещите може да се упражняват, да изпробват монтажи, тактики докато се научат и да си хванат рибка, без фактора разорачование от няколко пъти капо, ако отидат на голям държавен водоем. Браво колега - за рибар от 2 седмици изключително добре си се представил :D
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

Колега добре дошъл и да продължаваш да пишеш във успешни.... :D
Аватар
SINISHA
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от SINISHA »

Браво ,
Въпреки ,че е зарибен 6 за два часа не е зле.
Добре дошъл !
Аз също съм нов във форума ( на 1 седмица) иначе отдавна го раглеждам.

p.s. щом си слаботоков специалист ,ще ти от полза ако решиш да си правиш
сигнализатор например .Ако ти дойдат идеи драсни едно ЛС
И да паднем и да бием,
пак за риба ще отидем !!!
Аватар
bozhidar_kostov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bozhidar_kostov »

Добре дошли колеги във форума и повече в успешни!!!
КОГАТО НЯМА РИБА И РАКЪТ Е РИБА!!!!
Аватар
Vaneto_99
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Vaneto_99 »

добре дошъл колега пожелавам ти за напред все по-голями рибоци да изкарваш и да пишеш в успешни :smt023
Наслука Колеги!!!
Аватар
Liutenicza
новобранец
новобранец

Мнение от Liutenicza »

Добре заварили :) Наистина са си добра тренировка, така си изпробвах такъмчетата и разбрах кое става и кое не .. от друга страна дали ще дам 20-30лева за нафтица за да ида до някой по-голям държавен язовир и да хвана евентуално 1-2 шарана (дори не се знае дали ще хвана нещо) или пък да ида на платен, който е на 5км от нас и да платя 20-30лв за шарана, който ще хвана .. по-изгодно ми се вижда 2рия вариянт, но пък е по-малка тръпката, все едно хвърляш въдица в аквариум 50литра :) утре ще пробвам на домлян докато не са го източили нацяло :)
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Колега , добре дошъл във Форумчето и виж подпиши петицийката ( на пописа ми) :D За "арендните" и " свободните" водоеми има и компромисен вариант- аренден със сравнително високи такси , но рибата ( нямам в предвид каракуди и слънчаци) , да не се заплаща или да не се заплаща до определени граници ( до еди колко си килограма.... или еди колко си броя). Такива водоеми ( не знам дали имате наоколо) не са характерни с изобилие от риба ( освен ако имат определени ограничения) , но имаш шансове да се пробваш в нещо по-различно от аквариум или по-точно , от квартален супермаркет. Аз лично , избягвам да ходя на "еди колко си такса....и толкова и толкова , на кило...." Не че съвсем не ходя , ходя - по време на забраната , по гьолове на познати и приятели ( за шоу) , ако имам някакви специални амбиции ( че там и там , има нещо си което непременно трябва да го хвана) и т.н.
Колкото до Домлян- пожелавам ти успех , и да пускаш маломерните ; 10:1 са , ако ги претръскваш целево 3:1 8) Освен шаран , там има добри бабушки и още по добри кефали :roll: :roll: :roll:
Изображение
qcarp
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от qcarp »

Колега Добре дошъл във форума и продължавай да ни радваш.
I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
Ivan__Manolov
новобранец
новобранец

Мнение от Ivan__Manolov »

Здравей Колега!

Ако можеш да обясниш къде точно се намират тези дупки,как се стига до там и на какво хвана шараните.Мерси предварително!
Аватар
Liutenicza
новобранец
новобранец

Мнение от Liutenicza »

Опа, "язовирчето" е лесно откриваемо ... като се влезе в първенец, на центъра завиваш надясно, посока Брестовица (има табела), държиш си "главния път" като минаваш през цялата циганска махала. Винаги има някой друг циган по улицата, питаш го коя е пресечката за дупките, пистата или фуражния завод. Пада се надясно от пътя, тръгваш по нея, на 50 метра е фуражния завод, минаваш го и 100 метра по-надолу има табелка Спортен риболов, точно преди едно мостче ... Кълве предимно на царевичка, на нея каракудата не удряше принципно, но последния път не ми оставиха плувката намира, до колкото знам и на бял червей излизал шаран там, на хляб също. Общо 3 пъти съм ходил, като последния забравих захранката и за 2-3 часа имах само един удар :)

Колкото до домлян .. бях, видях, хванах :) малко кефаалчета, повечко костурчета и нищо друго. Колегите, един от които от форума (шекира), ловяха с дългиии директни, доколкото видях, и не им се налагаше да вадят въдиците през 2 мин, поради не много силен вятър и не много силно течение, а аз с мойте малкии въдички, почти не седнах цял ден :)
Аватар
mitakahristov
новобранец
новобранец

Мнение от mitakahristov »

здр.браво за излета....и аз съм нов тук,и се услушвам за излет с някой,който да ме светне в монтажа на косъм,и тънкостите му
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

mitakahristov написа:здр.браво за излета....и аз съм нов тук,и се услушвам за излет с някой,който да ме светне в монтажа на косъм,и тънкостите му
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=18&t=15944
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”