Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Мидолов
Модератор: dantho.mihov
-
- новобранец
Re: Мидолов
колега вече рапаните разказаха играта на нашите любими мидички и се срещата все по рядко едри миди иначе пробвай на фичоза там по каманака около рибарските хижи или отиди на ной обаче за да са по едри трябва да слезеш малко по на дълбоко не по брега там където калпаците не могат да ги стигат. кажи после как е било и какво си изкарал. и някоя снимка може да сложиш
- чуруликпенчо
- сериозен играч
...........за рапани....... Няма нито една мида "за тамазлък" в района. Рапана изкльопа всичко. Всъщност и рапаните са си добро мезе , стига да се приготвят както трябва.пробвай на фичоза там по каманака около рибарските хижи
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Да, за съжаление и моето инфо е, че рапаните са повечко. Миналата година набрахме доста рапани, а бяхме за миди. Тази година явно пак ще е така. Благодаря за съдействието.
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
-
- новобранец
и аз миналата година като ходих на фичоза бях много разочарован но все пак взехме някоя и друга мида айде и като се върнеш разправяй
-
- научил се да хвърля
На Галата може би е единственото място около Варна където са останали едри миди... за съжаление 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Може и да си прав,там постоянно има две три гемии,които вадят рапани.С водолази,не на трал.Teodor написа:На Галата може би е единственото място около Варна където са останали едри миди... за съжаление
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля
Днес ще видя на Траката как е положението, но сигурно ще се върна с много повече рапани от колкото миди... Ама с подходяща рецепта и те стават хубави

-
- новобранец
да със сигурност стават хубави рапаните аз в събота отивам на фичоза за рапани основно и ако има и миди
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Не можах да проверя къде има все още миди тази седмица, но да се надявамч, че другата ще успея.
-
- новобранец
Аз проверих и съм доста разочарован. Отидохме на болата, красото перфектен чист плаж и морето с нас и времето с нас. Макар че водата беше хладна надолу но не можа да ни оплаши надуваме старата кумена лодчица и газ колкото може да гребе юнгата. Излизаме доста в страни от лявата буна за да не пречим на рибарите и си виждаме перфектните камани викам тука и миди ше изкараме и касапница ше става с някои риби обаче .........гредааа....... нито миди, нито кьорава риба. След добър оглед на дъното решаваме да вадим рапани, не че бяха кой знае колко едри но бяха по едри от тези на фичоза. По едно вереме стигаме до един камък който бих казал ни спаси, на всички камани които бяхме обиколили беше пълно с рапани а нямаше миди, а на този от повърхността надолу може би метър и половина само миди и няма рапани а от там надолу до дъното отново пак само рапани. Според мен понеже там постоянно се разбиват вълни и не могат да се задържат рапаните ли, може и да греша но друго нищо не ми хрумва. Изкарахме миди и рапани и газ към брега обаче по средата на пътя държача на греблото се скъса и юнгата вика кораба остана с един мотор ама не става така понеже се въртим в кръг но както и да е излязохме и до там свършва трудната и започва веселата част, прибираме се в къщи и....... нататък всеки знае как продължава.
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ривиера-рапани, и то не много големи.
-
- научил се да хвърля
Утре отивам на Галатаа

-
- научил се да хвърля
Днес на Галата напълних чувала