Инфо за Дуранкулак и Шабла?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

humen
новобранец
новобранец

Инфо за Дуранкулак и Шабла?

Мнение от humen »

Привет колеги, в петък се отправям за 10 дни там. Някаква информация? Какво, как, на какво ?
Благодаря ви
saksi
фен клуб-скобар

Re: Инфо за Дуранкулак и Шабла?

Мнение от saksi »

humen написа:Привет колеги, в петък се отправям за 10 дни там. Някаква информация? Какво, как, на какво ?
Благодаря ви
5 кила е твоят човек.Ако е още в София ,ще ти отговори.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Май не е :roll:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

Колега сега се връщам от Дурамкулашкото езеро... :D Снощи пристигнахме в 18:00ч. Разпънахме Въдици,мъдици, палатки, малатки и така в 20:00ч. Имахме едно сомче към 3кг. След 15 мин. се закачи още едно към 2 кг..И двата се закачиха на торен червей.....И това беше за два дена :lol: :lol: А червеноперка за занимавка колкото си искаш на бял...Иначе това е от мен :D
humen
новобранец
новобранец

Мнение от humen »

Благодаря ви, имате ли представа какви хищници има? Знам за щука и костур. За бяла риба само слухове .
dymbata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dymbata »

а какъв е статута там с билет ли е
а на шабленското еэеро раэрешен ли е риболова
koito go moje ,go moje
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

И на Дуранколашкото/Крапешкото/езеро и на Шабленското трябва билет,като местата за любителски риболов са означени с табели.
А сега де? :roll:
humen
новобранец
новобранец

Мнение от humen »

Привет, след малко тръгвам за там, утре след обед ще бъде първото замятане , на Шабла. 10 дни почивка, така, че ще има репортажи
благодаря ви и наслука
dymbata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dymbata »

эдравеите
ще ми обясни ли някои как и от къде да мина эа дуран колажкото еэеро и эа каква риба да се подготвя
благодаря ви
koito go moje ,go moje
nikgeo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nikgeo »

dymbata написа:эдравеите
ще ми обясни ли някои как и от къде да мина эа дуран колажкото еэеро и эа каква риба да се подготвя
благодаря ви
1. Ако се надяваш на добър риболов - ЗАБРАВИ ! Ако желаеш да се ядосваш - тръгвай ! От бракониери с мрежи, серкмета, парагати от по 100 куки и токаджии, не можеш да се оттървеш. Ако сте по голяма компания, поне няма да си хвърлят серкметата там където си захранил за плувка. Ако си сам или с домочадието, няма изобщо да те базарят.
2. Най-добре е да влезеш от към с.Крапец. Преди да стигнеш селото, в дясно има едни навеси за продажба на зеленчуци. Точно срещу тях, започва черен път, т.е. завиваш на ляво. По него, все направо и си на гьола, на така наречения "Крапешки ръкав". Можеш да огледаш за места и в ляво и в дясно на ръкава. Пътят е черен, но е работен и е много хубав.
3. На теория има сом, шаран, бяла риба, костур, както и каракуда и белица. Стръв: царевица, торен червей, рибка, жабка и ако има кой да те упъти на място, от къде да си извадиш блатен ( не тънкия като косъм морски ) червей. Последният е много добра стръв за сом. Ако искаш да "копаш", не забравяй здрава лопата, защото трудно се копае, а за някой места ще ти трябват и ботуши. С рибка можеш да се снабдиш на място, но за целта ще ти трябва, така, нареченото "телевизорче" - вертикална мрежичка 0.80 на 0.80, с много малко око. С рачило, просто забрави да извадиш рибка, защото има много раци. На малка кука и бял червей, можеш да наскубиш и попчета за стръв.

Ако с тези писания не съм те разубедил, от мен ГОЛЯМА СЛУКА. :D :D

П.С. Ако ще оставате за през ноща, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО вземете мазила против комари и няколко вързани камъка за краката, за да не ви отнесат на някъде :D :D :D
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
dymbata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dymbata »

колега , благодаря ти за изчерпателния отговор,но прочетох всичко това след като се върнах от там.
за комарите наистина си прав .4 дена ми спряха тока направо.
относно риболова мога да кажа че е бил успешен.вечер направо разбих сомчетата.17 бройки от 1,5 до 6 кг ,а пък сигурно съм пуснал около 15 които са под 0,500кг
през деня жената ме сменяше с плувката а аз почивах.
в неделя отскочих и до шабла но там само една щукичка около кило.
koito go moje ,go moje
nikgeo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nikgeo »

Колега, радвам се, че риболова е бил успешен и не съм станал причина да не го проведеш. Аз описах само едно мое преживяване на този гьол. Възможно е да си попаднал на място, което не е имало наблизо мизерници и не са ти развалили излета.
Мога ли да попитам на какво преобладаващо удряха сомчетата.
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
dymbata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dymbata »

единственно и само на блатен червеи
и само вечер
koito go moje ,go moje
jazzta
новобранец
новобранец

Мнение от jazzta »

Здравейте,И аз сега тръгвам з Шабла.Въобше не ми се ходеше към морето ,но единственото нещо което ме крепи е Шабленското и Дурамкулашкото езеро.От години ходя там ,но ловя на морето.Взимам си само спининга и ще ловя само с него.За Крапец разбрах откеде да вляза покрай сергийте на полето,но ще съм на къмпинга на Шабла и ме интересува там къде може да се лови,защото ми се стори че отвсякъде е обградено заради Резиденцията.
Изображение
Можели да ми кажете откъде да вляза и къде е разрешено за риболов.
Интересува ме щуката само,но ще пробвам и за някое сомче на Дуранкулашкото
Благодаря.Тръгвам.....
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”