Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Крадат ни снимките!
Модератор: dantho.mihov
Re: Пак ме... зарадваха...
Питах няколко човека,които се занимават с право и те казаха че трябва снимките да са обявени като обект на авторско право,за да може да се търси отговорност на когото и да било за публикуването им.Първото което ми идва наум е да се запише в условията за ползване на сайта,или както там се казваше това с което се съгласяваме като се регистрираме.Знам че много малко хора ги четат,но в един такъв случай ще бъде полезно.

- ЗАЕКА
- ще става разбирач
Ники и при мен е същата работа , нито лових рибата дето я писаха , нито на посочения водоем от тях.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
В последния брой на в.Рибар има моя снимка/Марко ми я прати за да се видя на Л.С./,но
преди да се публикува,ми се изпрати съобщение от г-н Добрев,човека най мило ми поиска личното съгласие за да ми публикува снимките,после имахме среща в София/случайно се налагаше по лични проблеми да съм там/,та даже и се срещнахме,аз съм си дал съгласието за публикуване на снимки от нашия форум,както и лично да му изпращам снимки и малко инфо отделно от това което давам във форума,да не се дублирам.Не сме говорили за хонорари,но ако има такива неща,решил съм тези пари да отиват в нашата банкова сметка за децата.Както Марко каза,тези дребни "стотинки",не могат да ме направят богат.
Това го писах,да не се чудят някои,защо си мълча.
преди да се публикува,ми се изпрати съобщение от г-н Добрев,човека най мило ми поиска личното съгласие за да ми публикува снимките,после имахме среща в София/случайно се налагаше по лични проблеми да съм там/,та даже и се срещнахме,аз съм си дал съгласието за публикуване на снимки от нашия форум,както и лично да му изпращам снимки и малко инфо отделно от това което давам във форума,да не се дублирам.Не сме говорили за хонорари,но ако има такива неща,решил съм тези пари да отиват в нашата банкова сметка за децата.Както Марко каза,тези дребни "стотинки",не могат да ме направят богат.
Това го писах,да не се чудят някои,защо си мълча.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Мен що не ме слагат по весниците бе

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Г-н троли,то нямаше ли още един с тоя ник,дето се прави на сомаджия.Гледам твоята регистрацийка новичка още,лъскавка и от къде си ако не е тайна.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- разбира нещата
Тролка бате престани да говориш глупости , прочети закона за авторското право и ще разбереш чия собственост са снимките.Снимките се постват и правата за ползване са единствено на автора им!!! Форуми , моруми нямат никакво право да разполагат с тях без съгласиято на автора , това важи за всеки един ползвател.Единствено автора може да прехвърли право на ползване на снимките на някого.Няма значение че ги е пуснал в нета.Това е разрешение за гледане , а не за ползване.!!!Troli BG написа:Сампо е обяснил нещата,ама нема кой да мисли!Марко не може да има никакви претенции,снимките са подарени на форума и той решава,кво да ги прави!
Аз,що две години си трия снимките?
Щот ми сече пипето!
![]()
Така,че Марко бъди горд да си на първа страница,а не на последна!
![]()
![]()
![]()
Така че ако някой иска да прави нещо да прави 5 страници тема и нищо конкретно, това сме българите бабаити на маса.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Troli BG написа: Аз,що ДВЕ години си трия снимките?Щот ми сече пипето!
![]()
Код за потвърждение: Избери целия код
Troli BG
риболовец Мнения: 20
Много ти станаха акунтите май!!!
-
- разбира нещата
Понеже се изнервих от безцелното лаене какво направих:
Звъннах на една позната в Министерство на Културата и проучих как седят нещата,тя отговаря за авторскто право име няма да цитирам защото нямам разрешението и за това /така се прави/.Та вариянтите са два или дело в градския съд или сигнал в Министерсвото на Културата.Аз предлагам културата защото ще е по кратко като време и мисля че е безплатно.
Аз лично ще го занеса на госпожата за да се разгледа по бързо.
Така че Марко и всички заинтересовани, съберете вестниците и списанията в които имате снимки без ваше разрешение аз ще ги взема промерно от Марко и ще ги проложа към жалбата ,която ще помогна разбира се на Господин Поло да напише , срещу една бира разбира се че пресъхнах докато обяснявам какво се прави.
Към Марко и другите чакам снимковия материал по жалбата!!!
Съберете вестниците в които ви има и приложете и оригиналите на вашите снимки на хартия .
И машината тръгва.Обещавам лично да следя производството
отблизо!!!
Звъннах на една позната в Министерство на Културата и проучих как седят нещата,тя отговаря за авторскто право име няма да цитирам защото нямам разрешението и за това /така се прави/.Та вариянтите са два или дело в градския съд или сигнал в Министерсвото на Културата.Аз предлагам културата защото ще е по кратко като време и мисля че е безплатно.
Така че Марко и всички заинтересовани, съберете вестниците и списанията в които имате снимки без ваше разрешение аз ще ги взема промерно от Марко и ще ги проложа към жалбата ,която ще помогна разбира се на Господин Поло да напише , срещу една бира разбира се че пресъхнах докато обяснявам какво се прави.
Съберете вестниците в които ви има и приложете и оригиналите на вашите снимки на хартия .
И машината тръгва.Обещавам лично да следя производството

Последно промяна от quietriot на Пет Юли 11, 2008 9:44 am, променено общо 1 път.
- Николай Неделков
- учете се от него
А ако някой от нашия форум е част от вестника и той предоставя снимките ...

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- разбира нещата
Автора на вестника е пределно наясно че ползва обекти на авторско право без знанието на собствениците им .А как ги е получил си е само техническа работа.nikejo написа:А ако някой от нашия форум е част от вестника и той предоставя снимките ...![]()
![]()
Понежа зачепкахме сериозни работи реших че е време да сменя картинката на аватара със снимка за да знаят хората с кого общуват.
- ribarq
- сериозен играч
quietriot написа:Понеже се изнервих от безцелното лаене какво направих:
И машината тръгва.Обещавам лично да следя производството![]()
![]()
отблизо!!!

И на мен ми е интересно развитието ..... на къде ще тръгне цялата работа

- SILVESTER
- ще става разбирач
Успех!!!
И нека имената на мерзавците да излязат на яве!
И нека имената на мерзавците да излязат на яве!
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
- Николай Неделков
- учете се от него
Включвам се и аз. Требе си
иначе после нас ще 

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Не обичам интригите и съдилищата.Не съм преглеждал вестника/абониран съм за в-к Рибар/ и си нямам представа какви точно са статиите и изнесената информация в тях!По тази причина за сега мисля да се въздържа!
Ще се постарая да си набавя броевете,да ги прегледам и ако с моя снимка се толерира друг водоем и евентуално "колега",то ще съм в редиците!
Мисля,че едно медийно извинение и обяснение на причините,от страна на главния редактор е достатъчно!
Ще се постарая да си набавя броевете,да ги прегледам и ако с моя снимка се толерира друг водоем и евентуално "колега",то ще съм в редиците!
Мисля,че едно медийно извинение и обяснение на причините,от страна на главния редактор е достатъчно!

-
- разбира нещата
Абе аз съм хард лайнер, но пък избора си е ваш.Но един шамар зад врата с една приятна глоба би охладила ентусиязма на всеки вестникар да ползва без питане.Но всеки си гледа от своята камбанария.sapuna написа:Не обичам интригите и съдилищата.Не съм преглеждал вестника/абониран съм за в-к Рибар/ и си нямам представа какви точно са статиите и изнесената информация в тях!По тази причина за сега мисля да се въздържа!
Сапуне не става дума за съд бате а за административно производство в Мин. на Културата, ще заведеме жалбата, ще ви изпратят по едно писмо за да ви уведомят че производството е почнало , евентуално ще ви питат нещо уточняващо на което се отговаря задължотелно и после Министерството излиза с решение,незнам даже дали има открито заседание преди това.Няма нищо страшно или губещо времето, но пак повтарям изборът си е ваш!!!