Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Флуорокарбон
Модератор: sapuna
- Local
- учете се от него
Никакъв проблем с морската водa...ползвай го където искаш!runner написа:И аз все още не съм ползвал, но темата съвпадна с намеренията ми. Само да попитам - както има влакна за солена и сладка вода, и при флуоро карбона ли е така? Ще го ползвам предимно на морето, че за другаде трудно ми се отваря време. Става въпрос за поводи за бомбарда, или пък за повод за плувка. Нещо да препоръчате!?чуруликпенчо написа:Наистина са много добри. Аз използвам 0,125мм на "Robinsоn" за бидем и мога да кажа ,че хващам доста повече зарган от колегите/без колегата Soleno/.
Имам в предвид ,когато рибата е пръсната и капризна. Инак,когато е "болук" всички я хващат.
Клавиатура риба не лови!!!
Колеги, взех си някакъв флуорокарбон да го пробвам - обаче "греда"! Въобще не мога да му направя възел на куката (с лопатка), които да не се къса при опън. Иначе на вирбелчето е ОК. Някакъв по-особен възел ли се ползва, защото ми се струва, че лопатката реже влакното и то цъфва като четчица. Сякаш се разпуква, като от стъкло е. Някакви идеи?!
-
- учете се от него
Кой от възлите правиш???runner написа:Колеги, взех си някакъв флуорокарбон да го пробвам - обаче "греда"! Въобще не мога да му направя възел на куката (с лопатка), които да не се къса при опън. Иначе на вирбелчето е ОК. Някакъв по-особен възел ли се ползва, защото ми се струва, че лопатката реже влакното и то цъфва като четчица. Сякаш се разпуква, като от стъкло е. Някакви идеи?!
Re: Флуорокарбон
За подарък на рождения ден получих две от тези влакна, размер-0,16 и 0,22

Смятам да ги използвам при изработка на чепарета, ако някой е работил с тях нека сподели за качеството.

Смятам да ги използвам при изработка на чепарета, ако някой е работил с тях нека сподели за качеството.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ами аз си ги боцкам и без него.По важна е презентацията на стръвта и правилно избрана дебелина и грамаж.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Ако говорим за сладководен риболов съм съгласен, но при чепаретата нещата стоят по друг начин. Прекалено тънките влакна не са за предпочитане и ако в действителност прозрачността на флуорокарбона е по-добра би трябвало да има ефект.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
По отношение на флуорокарбоновите влакна можете ли да дадете марки на истински,и тествани лично от вас влакна както и коментари за тяхната здравина и ефективност. Има информация ,но не е достатъчна,например:откъде могат да се закупят и да не са ментета.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
- Чичо веско
- новобранец
- Обратна връзка:
Хубаво е да не се бъркат понятията "INVISIBLE" и "FLUOROCARBON", макар и донякъде да се пресичат, трябва да се знае, че не всеки флуорокарбон е невидим!
А най-лесно дали не ви лъжат със запалка - палиш края на влакното и гледаш дали загасва и как загасва
А най-лесно дали не ви лъжат със запалка - палиш края на влакното и гледаш дали загасва и как загасва

И все пак, какво точно се гледа в загасването 

- Чичо веско
- новобранец
- Обратна връзка:
Истинския флуорокарбон не гори! Палиш го и веднага гасне на "топче", а обикновения монофил гори като фитил!rumci написа:И все пак, какво точно се гледа в загасването
-
- ще става разбирач
Аз използвам флуорокрабон VANISH на Бъркли. Не съм имал проблеми.
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
-
- и господ не е толокова добър
Аз използвам на суфикс,издиржа до 12,5кг.и е супер.Твърд е и не се оплита повода.4 риби имам на него през последния риболов,7кг амур е най голямата.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.