Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

Монтаж на близалка за боло
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- и господ не е толокова добър
Re: Монтаж на близалка за боло
То ма гледа и ма мами,то ма гледа и ма лъжи
Брат взимам та за учител 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.

Майстора си е майстор, и у кенеф да фърли, попче ще извади!
-
- ще става разбирач
това ако е попче що дири в тая река 

milo69 написа:това ако е попче що дири в тая река

За мен си е караконджур

Re:
Local написа:Здрасти Даниеле, на пръв поглед цялата тази работа е много сложна, ама хич не е така. Аз предпочитам да ползвам близалката на Кралусо Сърф за болонеза.
А именно:
Утежнението което правя е : над микровирбелчето слагам 10-12 % процента от тежестта на близалката , 12-15см над тази тежест слагам останалата тежест , като предпочитам това да става с оливетка , която е застопорена от 2-ата края с Номер 10 сачми. Повода го правя сравнително къс , 20 -22см.
Прочетох с интерес тази тема,гледах и няколко филмчета и реших да пробвам и аз

- krezo_bg
- вече хвърля и на тежко
По-скоро ше питам щото не ми е ясно.При замятане не се ли оплита всичко това.Питам щото при щеката линията просто се пуска на желаното место без да се замята ,по същата логика близалката може ли да се ползва и при дириктния.Може би има различни модификации както за щеки,болонезета и т.н.
Какво става,колеги?Никой ли не може да отговори на някой от моите въпроси?Просто искам да се запозная с тънкостите на тоя вид риболив,нищо друго.Ако беше за някоя и друга каракуда,ехе...Хайде 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
не-не се оплита,но самото замятане е бая просташко
некак си установих,че утежнението се прави на три групи,ама не знам дали сьм прав и се отказах да се мьча-и без това си ги ловим с нормална плувка 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- RiverFisher
- новобранец
Днес тествах новите си плувки на Кралусо.Никакъв проблем с монтажа - има си достатъчно сностно указание към всяка плувка. Удивен съм от начина по който е възможно да се води плувката и да се презентира дори в талвега на река като Марица. При многото си експерименти забелязах, че за правилното и лесно водене е добре плувката да се преутежнява. С колко - останах с впечатлението след опитите че зависи от силата на течението и ъгъла на пръта спрямо хоризонта. Как по-рано не са го измислили това чудо? Впечатлен съм.
"Не сме народ, не сме народ, а мърша..." П.Славейков 1875г.
>format BG: /Q
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
За кой модел пишеш.Обясни как си правиш монтажа.RiverFisher написа:Днес тествах новите си плувки на Кралусо.Никакъв проблем с монтажа - има си достатъчно сностно указание към всяка плувка. Удивен съм от начина по който е възможно да се води плувката и да се презентира дори в талвега на река като Марица. При многото си експерименти забелязах, че за правилното и лесно водене е добре плувката да се преутежнява. С колко - останах с впечатлението след опитите че зависи от силата на течението и ъгъла на пръта спрямо хоризонта. Как по-рано не са го измислили това чудо? Впечатлен съм.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- RiverFisher
- новобранец
Закупих си 8,10,и 12гр. тип "боло" и 10 и 12 гр. тип "сърф". Изпробвах конкретно плувките боло - съответно с болонезе Тика уондър 5м. Такъма направих както е споменато тук във форума а именно- повод 25см 0.18, кука 6 гамакацу, вирбел/някакъв двоен на тубертини / над вирбела съчма 1гр.
На 15 см по-нагоре 5 сачми с общо тегло 4гр. и на още 25см. оливетка 7гр. с шлаухчета. На това нещо монтирах плувката от 10 гр. Естествено след като експериментирах и със леко недоутежняване , точно утежняване и стигнах до това преутежняване при което за конкретното място-разбирай сила на течението по Марица се държеше перфектно. Мисля, че може да се преутежни още но зависи от силата на течението.Плувката определено се държи различно когато се мести оливетката по линията. Така , че за всяко място- течение и дълбочина, се иска малко проби преди истинският риболов.Резултата бе уловен само 1 кефал но идеята на излета бе друга и освен царевица не бях взел друга стръв. Основното влакно бе 0.20 но този компромис бе заради опитите. В "боя" ще го заменя с 0.26, защото по марица рибите с 0.20 не те признават за участник.
На 15 см по-нагоре 5 сачми с общо тегло 4гр. и на още 25см. оливетка 7гр. с шлаухчета. На това нещо монтирах плувката от 10 гр. Естествено след като експериментирах и със леко недоутежняване , точно утежняване и стигнах до това преутежняване при което за конкретното място-разбирай сила на течението по Марица се държеше перфектно. Мисля, че може да се преутежни още но зависи от силата на течението.Плувката определено се държи различно когато се мести оливетката по линията. Така , че за всяко място- течение и дълбочина, се иска малко проби преди истинският риболов.Резултата бе уловен само 1 кефал но идеята на излета бе друга и освен царевица не бях взел друга стръв. Основното влакно бе 0.20 но този компромис бе заради опитите. В "боя" ще го заменя с 0.26, защото по марица рибите с 0.20 не те признават за участник.
"Не сме народ, не сме народ, а мърша..." П.Славейков 1875г.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Oливетата не трябва да е подвижна.И слагай по-малки куки
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Това е един от монтажите който ползвам

-
- новобранец