Монтаж на близалка за боло

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Монтаж на близалка за боло

Мнение от snegk »

То ма гледа и ма мами,то ма гледа и ма лъжи :lol: Брат взимам та за учител :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:smt023 :smt023 :smt023 :smt023

Майстора си е майстор, и у кенеф да фърли, попче ще извади!
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

това ако е попче що дири в тая река :shock:
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

milo69 написа:това ако е попче що дири в тая река :shock:

:smt102 :smt102 :smt102 :smt102 :smt102

За мен си е караконджур :shock:
lu40
новобранец
новобранец

Re:

Мнение от lu40 »

Local написа:Здрасти Даниеле, на пръв поглед цялата тази работа е много сложна, ама хич не е така. Аз предпочитам да ползвам близалката на Кралусо Сърф за болонеза.

А именно:

Изображение

Утежнението което правя е : над микровирбелчето слагам 10-12 % процента от тежестта на близалката , 12-15см над тази тежест слагам останалата тежест , като предпочитам това да става с оливетка , която е застопорена от 2-ата края с Номер 10 сачми. Повода го правя сравнително къс , 20 -22см.

Прочетох с интерес тази тема,гледах и няколко филмчета и реших да пробвам и аз :) .Не мога да намеря обаче такава плувка (за София става въпрос).Та молбата ми е ако някой знае къде се продават,да ме насочи,че да не откривам топлата вода.Ще ползвам боло Trabucco NitroX FX 400,но не знам няма ли да е късо.Вярно е,че е важна и ширината на реката,затова моля колегите с опит в този вид риболов да споделят опита си. Благодаря предварително!
Аватар
krezo_bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от krezo_bg »

По-скоро ше питам щото не ми е ясно.При замятане не се ли оплита всичко това.Питам щото при щеката линията просто се пуска на желаното место без да се замята ,по същата логика близалката може ли да се ползва и при дириктния.Може би има различни модификации както за щеки,болонезета и т.н.
lu40
новобранец
новобранец

Мнение от lu40 »

Какво става,колеги?Никой ли не може да отговори на някой от моите въпроси?Просто искам да се запозная с тънкостите на тоя вид риболив,нищо друго.Ако беше за някоя и друга каракуда,ехе...Хайде :drinkers:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

не-не се оплита,но самото замятане е бая просташко :D некак си установих,че утежнението се прави на три групи,ама не знам дали сьм прав и се отказах да се мьча-и без това си ги ловим с нормална плувка :D
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
RiverFisher
новобранец
новобранец

Мнение от RiverFisher »

Днес тествах новите си плувки на Кралусо.Никакъв проблем с монтажа - има си достатъчно сностно указание към всяка плувка. Удивен съм от начина по който е възможно да се води плувката и да се презентира дори в талвега на река като Марица. При многото си експерименти забелязах, че за правилното и лесно водене е добре плувката да се преутежнява. С колко - останах с впечатлението след опитите че зависи от силата на течението и ъгъла на пръта спрямо хоризонта. Как по-рано не са го измислили това чудо? Впечатлен съм.
"Не сме народ, не сме народ, а мърша..." П.Славейков 1875г.
>format BG: /Q
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

RiverFisher написа:Днес тествах новите си плувки на Кралусо.Никакъв проблем с монтажа - има си достатъчно сностно указание към всяка плувка. Удивен съм от начина по който е възможно да се води плувката и да се презентира дори в талвега на река като Марица. При многото си експерименти забелязах, че за правилното и лесно водене е добре плувката да се преутежнява. С колко - останах с впечатлението след опитите че зависи от силата на течението и ъгъла на пръта спрямо хоризонта. Как по-рано не са го измислили това чудо? Впечатлен съм.
За кой модел пишеш.Обясни как си правиш монтажа.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
RiverFisher
новобранец
новобранец

Мнение от RiverFisher »

Закупих си 8,10,и 12гр. тип "боло" и 10 и 12 гр. тип "сърф". Изпробвах конкретно плувките боло - съответно с болонезе Тика уондър 5м. Такъма направих както е споменато тук във форума а именно- повод 25см 0.18, кука 6 гамакацу, вирбел/някакъв двоен на тубертини / над вирбела съчма 1гр.
На 15 см по-нагоре 5 сачми с общо тегло 4гр. и на още 25см. оливетка 7гр. с шлаухчета. На това нещо монтирах плувката от 10 гр. Естествено след като експериментирах и със леко недоутежняване , точно утежняване и стигнах до това преутежняване при което за конкретното място-разбирай сила на течението по Марица се държеше перфектно. Мисля, че може да се преутежни още но зависи от силата на течението.Плувката определено се държи различно когато се мести оливетката по линията. Така , че за всяко място- течение и дълбочина, се иска малко проби преди истинският риболов.Резултата бе уловен само 1 кефал но идеята на излета бе друга и освен царевица не бях взел друга стръв. Основното влакно бе 0.20 но този компромис бе заради опитите. В "боя" ще го заменя с 0.26, защото по марица рибите с 0.20 не те признават за участник.
"Не сме народ, не сме народ, а мърша..." П.Славейков 1875г.
>format BG: /Q
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Oливетата не трябва да е подвижна.И слагай по-малки куки
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Това е един от монтажите който ползвамИзображение
kamen4o_cs
новобранец
новобранец

Мнение от kamen4o_cs »

Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”