Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Крадат ни снимките!
Модератор: dantho.mihov
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Re: Крадат ни снимките!
Е не е така...
И аз не бих бил съгласен да ме изтипосат в вестник с мои снимки, без мое съгласие...... че и с врели некипели под тях. Затова сме на тоя хал, защото всеки си казва "е това ли е най-големият проблем", "аз ли точно ще я оправям тая държава"....
Вземете мерки и ги "бийте в канчето"....докато им дойде акъла! Майната им на парите, майната му на всичко, обаче подигравката и наглоста се не трае....
И аз не бих бил съгласен да ме изтипосат в вестник с мои снимки, без мое съгласие...... че и с врели некипели под тях. Затова сме на тоя хал, защото всеки си казва "е това ли е най-големият проблем", "аз ли точно ще я оправям тая държава"....
Вземете мерки и ги "бийте в канчето"....докато им дойде акъла! Майната им на парите, майната му на всичко, обаче подигравката и наглоста се не трае....

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ФАКТbarutchiata написа:Гледам и Трънския яде пасти, да му напомня само, че си беше сложил аватар на един пич на който по случайност съм му кръсник..

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
Той е ПИРАТСКИЯ РИБАР
А иначе съм твърдо против да се слагат нечий снимки без да се иска съгласието на собственика.Даже наскоро колегата адаш от Перник незнаеше , че е на първа страница , докато не му казах , че случайно видях вестника и го скивах отпред 

TICA FAN
- barutchiata ©
- Администратор
Баце това аватарче ти ли си го спретна или го копна от некъде, а може би случайно е попаднало там.TRANSKI RIBAR написа:ФАКТbarutchiata написа:Гледам и Трънския яде пасти, да му напомня само, че си беше сложил аватар на един пич на който по случайност съм му кръсник..А това че се появи там бе случайност но без значение ФАКТ
-
- научил се да хвърля
За да може да се търси отговорност за нарушаване на авторски права, трябва да се регистрира такова. Фактът че снимките са пуснати в интернет пространството без да са регистрирани като обект на авторско право ги прави отворен ресурс. Кофти моментът тук е че снимките се използват за неправилно поднасяне на информация, но мисля че най-доброто което може да се направи е една солидна антиреклама по форуми и сайтове.
ПП. Както каза някой по-горе, едва ли повечето от Вас си купуват оригинални ДВД, музика и тн. Разликата е че на Вас се нанасят само морални щети, а чрез пиратстването и материални тъй като авторите живеят от тези продукти
ПП. Както каза някой по-горе, едва ли повечето от Вас си купуват оригинални ДВД, музика и тн. Разликата е че на Вас се нанасят само морални щети, а чрез пиратстването и материални тъй като авторите живеят от тези продукти

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Kaк вика barutchiata секи е крадял некви торенти и други неща така че нека живуркат дребните душици 

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
-
- разбира нещата
както винаги сговорна дружина слепи ги ражда

- jdbc
- вече хвърля и на тежко
Във ФОТО-ФОРУМ също имат проблем с кражбите на снимки:
http://photo-forum.net/forum/read.php?f ... 9&t=406799
но също така имат и някакви успехи в съда:
http://photo-forum.net/forum/read.php?f ... 5&t=761965
http://photo-forum.net/forum/read.php?f ... 9&t=406799
но също така имат и някакви успехи в съда:
http://photo-forum.net/forum/read.php?f ... 5&t=761965
Ще се включа повторно, за да коментирам поставянето на водни знаци и подобни такива, които освен да развалят хубавите фотографии, няма да имат друг ефект /лично мое мнение/. То е като да наплюеш неизяденото кебапче, за да не го пробутат на друг.
Уважаеми Колеги, всички тук сме се събрали за да обменяме знания и опит съвършено БЕЗКОРИСТНО. Снимките са най-малката част от безценните знания, които човек придобива в риболовните форуми. Далеч по-стойностно е споделеното и наученото за такъмите, техниките, водоемите и удоволствието от това да четеш за излет на колега докато още адреналинът не го е напуснал. Това няма и никога няма да се постигне от печатните издания, също както не можем да опазим знанията, които един журналист би почерпил от тук, защото статиите не са само снимки.
Аз лично обявявам, че подарявам снимките и знанията си на всички, които сметнат, че ще им бъдат от полза, стига да не послужат за уронване на човешкото ми достойнство

Уважаеми Колеги, всички тук сме се събрали за да обменяме знания и опит съвършено БЕЗКОРИСТНО. Снимките са най-малката част от безценните знания, които човек придобива в риболовните форуми. Далеч по-стойностно е споделеното и наученото за такъмите, техниките, водоемите и удоволствието от това да четеш за излет на колега докато още адреналинът не го е напуснал. Това няма и никога няма да се постигне от печатните издания, също както не можем да опазим знанията, които един журналист би почерпил от тук, защото статиите не са само снимки.

Аз лично обявявам, че подарявам снимките и знанията си на всички, които сметнат, че ще им бъдат от полза, стига да не послужат за уронване на човешкото ми достойнство

- Светльо-toxin34
- разбира нещата
да наистина прав си.но в случая информацията към снимките е НЕВЯРНА.Хората са ловили на един язовир а вестника ги праща на място дето не са й го виждали нито чували.Марко аз не съм засегнат от случая но си поприказвах с братовчед ми(и той е адвокат)каа че имаш доста голям шанс да спечелиш евентуално дело.Само трябва да пазиш оригиналита на снимките.Тоест да ги пазиш във фотоапарата или на хартиен носителsestrata написа:Ще се включа повторно, за да коментирам поставянето на водни знаци и подобни такива, които освен да развалят хубавите фотографии, няма да имат друг ефект /лично мое мнение/. То е като да наплюеш неизяденото кебапче, за да не го пробутат на друг.![]()
Уважаеми Колеги, всички тук сме се събрали за да обменяме знания и опит съвършено БЕЗКОРИСТНО. Снимките са най-малката част от безценните знания, които човек придобива в риболовните форуми. Далеч по-стойностно е споделеното и наученото за такъмите, техниките, водоемите и удоволствието от това да четеш за излет на колега докато още адреналинът не го е напуснал. Това няма и никога няма да се постигне от печатните издания, също както не можем да опазим знанията, които един журналист би почерпил от тук, защото статиите не са само снимки.![]()
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Тъй-тъйMarco Polo написа:Дело няма да завеждам, парично обезщетение НЕ ТЪРСЯ. Търся извинение и обещание да няма следващ път. Такова явно няма да получа - доста време мина, никой не взе становище от другата страна. Така че си действам по начин, който смятам за правилен...

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Използвай някоя яка медия да ги изтипоса как лъжат читателите си, предлагайки им крадени снимки и заблуждавайки ги, че снимките са от еди къде си- а те НЕ СА .
-
- вече хвърля и на тежко
тез не са добре правят каквото си искат