Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

въпрос относно монтаж за щука за реката в Петърч
Модератор: sapuna
- Deluxe
- новобранец
- Обратна връзка:
въпрос относно монтаж за щука за реката в Петърч
Здравейте! Отскоро се занимавам с риболов и за конкретния случай използвам монтаж, при който на основното влакно е тапата и тежест окло 20 гр., а повода и рибката са на странично влакно. В реката има течение, водорасли и не са много тихите места и затова си мисля, че съм направил добър избор за монтаж, но ми прави впечетление, че другите рибари не го използват, въпреки че често закачат във водораслите. Масово се ползва монтажа, при който под тапата се монтира тежест, вирбел, повод и куката. Та значи искам да попитам да не би да има някакво предимство този вид монтаж?
- barutchiata ©
- Администратор
- barutchiata ©
- Администратор
- ElGato
- научил се да хвърля
Ми слагаш едно голямо олово (зависи от течението и от рибата , която ще ловиш) връзваш куката или стоманения повод , ако има стоманен повод е по добре щото спира оловото да не ходи към куката , ако няма повод слагаш едно малко оловце на 20-30 см. от куката да спира оловото , това е супер за хищник особено за бялата риба , също и за щуката , така рибата може да захапи стръвта и да поплува един два метра без да има съпротивление.
Работата е за хора , които не ходят на риба 

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Код за потвърждение: Избери целия код
МнениеПуснато на: Чет Окт 20, 2005 2:54 pm