Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

питане за маските
Модератор: nkolev66
-
- новобранец
питане за маските
Здравейте колеги наскоро си взех маска на фирмата боша на средна цена но май излезе некачествена пуска вода в областа на носа .може ли някой да даде съвет как да се справя с този проблем или трябвада си купя нова. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО..
Re: питане за маските
Не знам дали може да оправиш проблема, но ако купуваш маска занапред прилепи я плътно до лицето си, изтегли с носа въздуха и задръж без да дишаш няколко секунди. Ако маската е качествена и ти пасва добре на лицето образува хубав вакум и без да си изпуснал въздуха мъчно ще я отделиш от него.
-
- и господ не е толокова добър
Освен нещо с топла вода и да я стегнеш плътно ,после си потапяш лицето в студена вода,но да не се изгориш.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Local
- учете се от него
Погрешно си си избрал маската, не е виновна маската, просто не е това маска за твоето лице!!!
Другия път мери внимателно , маската трябва да ти направи много добър вакуум на лицето, за да си доволен от резултата после...
Другия път мери внимателно , маската трябва да ти направи много добър вакуум на лицето, за да си доволен от резултата после...
Клавиатура риба не лови!!!
- FiSheRMaN_
- вече хвърля и на тежко
причината за това пропускане може да е в това ако евентуално си с брада или ако при слагането си защипал някои кичур коса
-
- новобранец
Зная за този метод на пробване на маската но в магазина когато я пробвах правеше отличен вакум но в морето бавно се просмуква вода в областа на носа .rumci написа:Не знам дали може да оправиш проблема, но ако купуваш маска занапред прилепи я плътно до лицето си, изтегли с носа въздуха и задръж без да дишаш няколко секунди. Ако маската е качествена и ти пасва добре на лицето образува хубав вакум и без да си изпуснал въздуха мъчно ще я отделиш от него.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
я дай твоя снимка за аватар ,за да прецениме по добре ,иначе гумата от мястото на пропускане по тънка или твърда е от останалата част ,аз съм с ХЕМУС на 30 години няма грижи

-
- новобранец
- Обратна връзка:
и аз имам подобен проблем с маска на марес израсих се доста пари за нея като я пробвах в магазина спазих всички тези савети който колегите дават обаче на пракрика изпуска точно в областа на носа което е доста неприятно по време на гмуркане та си мисля и аз за това че съм с катинар лек мустак но може би точно това е пречината ще го жертвам в името на спорта да видя какъв ще е резултата а и постоянно се поти въпреки плунченето и изплакването и явно съм попаднал на менте
дал Бог всеки му най-много на наз
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Избор на очила за подводен риболов
Колеги, какво трябва да гледам за да знам, че една маска няма да пропусне вода при гмуркане ?? И колко трябва да са широки стъклата за добра видимост под водата ??
-
- ще става разбирач
Re: Избор на очила за подводен риболов
Първо гледай да ти е удобно на носа,защото има някой хора с големи чушки и се прецаква цялата работа. Второ като за начинаещ пробвай с някоя нисък клас маска20-30лв има перфекти. Като си я купуваш си я сложи на лицето и и смукни през носа .Ако не пропуска въздух и се създаде вакум значи тя е твоята. Инъче задължително импрегнирани стъкла и удобни регулатори за дължина.
Аз лично последните 2 години си намерих една на която пиши Хемус и можеби и дядо ми се е пускал с нея но ми е старшно удобна.И си я ползвам с кеф.
Аз лично последните 2 години си намерих една на която пиши Хемус и можеби и дядо ми се е пускал с нея но ми е старшно удобна.И си я ползвам с кеф.
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Избор на очила за подводен риболов
Благодаря много !!
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Намерих една (антика) в мазата
Стават ли за нещо

- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
В случай,че върху гумения маншон на маската прочетеш надпис Technisub, помисли много дълго, преди да я хвърлиш. 

Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Нищо не пишеjustinian написа:В случай,че върху гумения маншон на маската прочетеш надпис Technisub, помисли много дълго, преди да я хвърлиш.

Наскоро си купих маска марка N/\V/\ X-plorer някаква гръцка марка за около 45-50 лв не помня колко точно.На стъклата пише tempered,лошото е,че много бързо се запотяват на всяко гмуркане трябва да я плакна.На какво се дължи това и може ли да се избегне бързото изпотяване на стъклата.
Зарганолог