Съвет - директен телескоп 8м до 200 лева

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

д-р Лин
новобранец
новобранец

Съвет - директен телескоп 8м до 200 лева

Мнение от д-р Лин »

Бихте ли ми препоръчали нещо свястно за тези пари?
Благодаря предварително.
daiwa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от daiwa »

Докторе,зависи какво искаш да ловиш....!!!Аз минах по твоя път и първия ми беше Фокус-че,лекичко но с жило и за дребосък се убива -180лв.Сега съм с Фишерман клуб 340гр.-кух връх,но пак съм в размизли(виж темата "дайте акъл").Имаше и някакава марка в магазина "никулден" пак под 200лв.,но забравих името.Тика-та също е вариант за под 200лв.,но е доста крехка(едно изпускане и "пук")
Кажи и до какъв грамаж,щото пазара е пълен с всякакви "тояги"?
ivaka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от ivaka »

Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Колега,помисли какви риби ще ловиш най-често.След това разпъни един добър гол телескоп на 8 метра и един добър whip пак на 8 метра.Освен разликата в теглото(около 100 гр.) има разлика и в баланса.Още нещо - не си струва да махаш като хамалин 8-ца цял ден за малки рибета.Ще се разочароваш много бързо.Имах "безтегловна" седмица,но при усилен риболов на дребосък след 4-5 час ми идва на нагорно.За представа съм разпъвал 8-ца.Леле как тежи,камо ли пък ако не е качествена.Състезателите ловят и с 10 метрови голи телескопи,НО това е състезание за 3 часа,седнали на удобни платформи.Един добър гол телескоп на 8 метра,за дребни риби, тежи около 270-300 гр.По здравите са средна риба са към 350 гр.Това се отнася за много добри модели.Цените са страскащи.На 8-ците цената се доближава до една що годе добра 11м щека,което е за предпочитане.
ikg
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от ikg »

Моето мнение е - whip. Аз имам директна осмица - Tica Winner. Много е лека и много добра, но за по-дребни рибки. Е, вадил съм максимум 1,2 кг, шаран, ама той явно беше решил да си мре, та не се бори много. Това лято си взех уип на Midi, много съм доволен. Съчетава в едно няколко телескопа, пък и има резервен топ сет за ластик. По нашия край имаме една приказка - цепи мрака. Та това е. Единственото е, че и двата са над 200 лева. Но ако се решиш, няма да сгрешиш. На слука.
marto_1
новобранец
новобранец

Мнение от marto_1 »

И аз ще препоръчам Wip.За догодина съм решил да си взема.По добре изчакай , събери още малко цените са им м/у 250-280 лв. прилични марки и качество.На слука!!!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Re:

Мнение от DJONI RINGO »

daiwa написа:Докторе,зависи какво искаш да ловиш....!!!Аз минах по твоя път и първия ми беше Фокус-че,лекичко но с жило и за дребосък се убива -180лв.Сега съм с Фишерман клуб 340гр.-кух връх,но пак съм в размизли(виж темата "дайте акъл").Имаше и някакава марка в магазина "никулден" пак под 200лв.,но забравих името.Тика-та също е вариант за под 200лв.,но е доста крехка(едно изпускане и "пук")
хич не е за дребосък ,,фокусчето-финеса,абсолютно е зависи какво ще ловиш -образно казано смело ФОКУС ФИНЕСА 8 М,миварди phenomena 8 M,-здрави и доста прилични тояги борещи силни риби-грамажи от порядъка на 320-335 г и тупна почна :D
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Re:

Мнение от butnik »

DJONI RINGO написа:
daiwa написа:Докторе,зависи какво искаш да ловиш....!!!Аз минах по твоя път и първия ми беше Фокус-че,лекичко но с жило и за дребосък се убива -180лв.Сега съм с Фишерман клуб 340гр.-кух връх,но пак съм в размизли(виж темата "дайте акъл").Имаше и някакава марка в магазина "никулден" пак под 200лв.,но забравих името.Тика-та също е вариант за под 200лв.,но е доста крехка(едно изпускане и "пук")
хич не е за дребосък ,,фокусчето-финеса,абсолютно е зависи какво ще ловиш -образно казано смело ФОКУС ФИНЕСА 8 М,миварди phenomena 8 M,-здрави и доста прилични тояги борещи силни риби-грамажи от порядъка на 320-335 г и тупна почна :D
Да не си се захванал да четеш форума от създаването му :lol: Като гледам тая темичка ,та си викам какво са някакви си 7 години :D
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Re: Съвет - директен телескоп 8м до 200 лева

Мнение от DJONI RINGO »

абсолютно си го каза правилно :D :D
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Re: Съвет - директен телескоп 8м до 200 лева

Мнение от RAAZIEL »

Така ли се UP-ват стари теми :lol: :lol: :lol:
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”