Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

р.Тунджа
Модератор: sapuna
р.Тунджа
Здравейте за пръв път ще ходя на риболов на р.Тунджа около с.Срем някой можели да ми каже какво на често излиза там? Благодяря предварително.
Re: р.Тунджа
Общо взето всичко!
-
- научил се да хвърля
Общто взето нищто неси губи времето водата е чиста кал. 

-
- ще става разбирач
за срем немога да ти кажа но за коневец се вадят добри сомлета и кабакулаци току там и мряна
- morriddin
- научил се да хвърля
Колега, на Срем ще гониш главно кефал и мряна, защото няма толкова дълбоки места. На леко - уклей и червеноперка. Моят съвет е да отидеш десетина километра по-нагоре, в района на разклона за Лесово/на табелите пише за Истанбул/. На самия разклон има черен път, който минава покрай трафопост. Продължи надяснои след 200 - 300 метра ще откриеш чудесни места, / там се влива р. Поповска/ където излизат добри шарани на косъм, а пък и сносни сомчета. Шарана пипа почти изцяло на косъм, но на царевица - на топче не иска. А пък, сом от порядъка на 5 - 10 кг. можеш да извадиш на каракуда, обаче с горен монтаж - почти на повърхността на водата през нощта. Кльонкането е безполезно - само ще си изплашиш рибата. Въоръжи се с подходящите такъми, търпение и бира, и чакай! Мисля, че ще извадиш някоя добра риба. Пък, ако отидеш, кажи кога ще си там - може да мина да те видя, хем и аз ще накисна червея! НАСЛУКА!!!
ВЪДИЦАТА Е ГЪВКАВА ВРЪЗКА МЕЖДУ ДВА ШАРАНА !