Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Малко инфо за река Караагач - тези дни!
Модератори: emo vasilev, alekst
Малко инфо за река Караагач - тези дни!
Здравейте колеги
Искам да попитам за малко повече инфо относно река "Караагач".И по-точно за морския кефал.Защото преди няколко дни колеги ми съобщиха, че кефала е почнал да дава.Но тъкъм,стръв.. уви не съм запознат.Ако някой може да ми каже за риболовът на самата река ще съм му много благодарен.Благодаря предварително! 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Малко инфо за река "Караагач" - тези дни!
Преди да преместя темата,уточни за устието ли става въпрос,защото така зададен въпроса,е за сладководен риболов.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля

Последно промяна от Teodor на Сря Юли 16, 2008 8:03 pm, променено общо 1 път.
Съвсем уместен е въпросът на КИРО. Морския кефал навлиза в реката и лятото се лови дори на километър от устието. 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Киро, няма нищо лошо в морския да се пише и за устията на реките, които се вливат в морето. Случвало ми се е на устието на Велека да метна една пръчка за платерина в морето, една в реката и да скубя на бомбарда иларии и белици в устието. Когато морето е бурно обикновено се качвам по нагоре по реката.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Дели,точно за това го исках пояснението.Естественно,че няма при такава ситуация,да се намесвам.Но и кротушката все пак да отговори.Малко изместване от някоя тема,не означава,че веднага ще се вземат мерки.Все пак,дума дума отваря,така че не съм привърженик на прибързаните действия.Дели написа:Киро, няма нищо лошо в морския да се пише и за устията на реките, които се вливат в морето. Случвало ми се е на устието на Велека да метна една пръчка за платерина в морето, една в реката и да скубя на бомбарда иларии и белици в устието. Когато морето е бурно обикновено се качвам по нагоре по реката.
Но и да не се прекалява.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Колега търси морския кефал нагоре след моста ,по реката има много места-лови се на леко/плувка/ като трябва да замяташ далече, на морски червей.Преди десетина дни бях там и хванах няколко кефала.Първия ден аз гледах-другите ловиха-после стана обратното
Кълве след девет часа така,че се порадвай на булката
и тогава на риба!Наслука!

...и като ти омръзне кефала,/пълна е реката със змии/,може да пробваш на платерина по морето на блатен червей!
Аз хванах 40 броя и по този повод искам да попитам "старите морски вълци" отгоре как се приготвят тия платерини и кефала,че още не съм ги размразил!
Аз хванах 40 броя и по този повод искам да попитам "старите морски вълци" отгоре как се приготвят тия платерини и кефала,че още не съм ги размразил!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тръгване от автогарата в Китен,преход пеш 30минути! само направо покрай конната база,гробищата, ,склада за минерална вода,селскостопански миризми,кучета,сметището,асвалта свършва,и на баира в ляво ,пътя през полето,само направо докато не паднеш в реката
там са местата за риболов в Караагач ,викат му "четала","тръбите"..............
лови се на морски,основно на дълбочина 30/40 ,големите кълвът след 10 /11 ,но трябва да си по рано там,че местата са заети,до тръбопровода ,е най доброто място,излиза и оклей,слънчаци,каракуда,костенурки и се приготви за най голямата напаст ,ЗМИИТЕ,фрашкано е

-
- новобранец
Здравейте колеги и от мен .днес се прибрах от вилата която е на 10 км от китен.Т а относно рибата на реката в момента я няма никаква в събота бях там за около два часа и нито един удар нямах.Колегите също не бяха ударили нищо.А в петък я бяха съдрали поне така казаха
но нали знаете че все предния ден е вървяло.В петък вечерта валя много и може би това обърка риболова.Е това е от мен дано да тръгне че другата седмица пак смятам да ходя 

Re: Малко инфо за река Караагач - тези дни!
Искам да попитам как да запазя кефал 3-4 дни без хладилник?
Прочети правилата на форума!Пиши на кирилица!!!Мястото на подобен въпрос не е тук!Използвай търсачката!
Камбата
Прочети правилата на форума!Пиши на кирилица!!!Мястото на подобен въпрос не е тук!Използвай търсачката!
Камбата
-
- сериозен играч
1.Яж
2.Яко осоляване или саламура
2.Яко осоляване или саламура
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
и да изстържеш кръвта от гръбнака с ножа