Първи стъпки ... и въпросите породени от тях

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Vaneto_99
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Първи стъпки ... и въпросите породени от тях

Мнение от Vaneto_99 »

браво колега :smt038 другият път по големи :smt023 а да те попитам на последната снимка това жълтото воблерче goldy колко см е :?:
Наслука Колеги!!!
Аватар
jdbc
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jdbc »

Vaneto_99 написа: а да те попитам на последната снимка това жълтото воблерче goldy колко см е :?:
Те са 2,8 и 3,4см. мисля, че беше по-малкия, но за да сме сигурни ще погледна кутийката като се прибера в къщи
http://www.goldylures.com/vibromax.php
Аватар
Vaneto_99
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Vaneto_99 »

благодаря колега :wink: понеже и аз имам сащия но моя е 3,4 см
Наслука Колеги!!!
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

И аз го имах на 3,4. Много добро- на него хванах първия си кефал. ..и го посях след това. След това си взех от по малкото :wink: Мисля, че това от снимката е 3,4.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
jdbc
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jdbc »

Сори ма не е 3,4 ... ей тва пише на кутията
MCC
FLOATING
2,8cm 2,4g

Изображение
Справки тук:
http://www.goldylures.com/vibromax.php
Аватар
Vaneto_99
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Vaneto_99 »

благодаря колега че отг на вапроса ми :wink: днес бях на р.Струма до с. Струмяни но за съжаление не хванах на този воблер или на които и да било :x сигорно не ми беше ден защото моите двама приятели които бяха с мен се разписаха с хубави кленове но утре пак сам там за 2ри рунд :D
Наслука Колеги!!!
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Обаче възникнаха ДОСТА ВЪПРОСИ ...
Първото нещо което ни затормози беше касапницата на 3-ките ... почти невъзможно е да опазиш рибата, ако е успяла да се наниже едновременно и на 3-те жила на тройката, или пък когато е захапала едната кука на воблера а 2-та се е забила нейде в главата и :( Не знам вие какво правите в такива ситуации, но аз май съм на път да махна всички контри от тройките си ...
Отговор:
Махаш ги много лесно, като ги смачкаш с клещите. Не си играй с пила, с клещите става бързо и ефикасно. Може и да пропуснеш някоя риба, а може и без пропуск, ако тройката ти е хубава. Пинизът е като вадиш рибата да държиш пръчката с върха надолу, за да не може да се мята и да се откачи преди заснемането.
-------------
Второ - по едно време духаше вятър в резултат при опитите за далечно замятане с образуваше голям корем във въздуха и 2 пъти си оплитах влакното ...
Отговор: замятай по-ниско, а не с голяма парабола над водата. Пръчката ти да се движи при замятането успоредно.
......................
Трето - мисля че мястото беше доbро, имаше дълбочина имаше и тих и бърз участък мислех си, че трябва да има и по-големи рибоци, но така и не успяхме да ги провокираме - на малките примамки налитаха малки риби, от големите пък бягаха ... така и не викнаха бабите си , въпреку че уж се постарахе ...
Отговор: напоследък едрите кефали се групират само на определени места в дефилето. Направи още 4-5 излета и ще си намериш такива места.
------------------------------
Четвърто - след като еди ногромен найлонов чувал ми отмъкна единственото уловисто/плуващо воблерче захванах потъващите ... сигурен съм че с тях заоравах в дъното - не знам обаче дали за клена това е дбре(чувал съм че за бяла риба било добре на моменти да се заорава дъното) ... та питането ми е - добре ли е или не, и ако не - как да го избегна ...
Отговор: купи си повече плуващи воблери, сръбските тумбарки от 6.50 лв. вършат отлична работа. За блесни бих ти препоръчал Моска бяла №1 и 2, работят повече от отлично в дефилето.
Аватар
jdbc
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jdbc »

Бат Стан написа: ...
Благодарско ! :smt023
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”