Още един запален

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Димо Генчев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Още един запален

Мнение от Димо Генчев »

Напоследък зачестиха темите и репортажите за спининговия риболов, та викам си, ще взема да се пробвам и аз.
Абсолютно нищо не разбирам, но си купих две блесни - едната Mepps Aglia 1, другата не я знам, много прилича на нея, но е бяла :oops:
След като видях колегата Владо от Ябланица какви кефали е хванал на Малкия Искър реших там да ми е "бойното кръщение".
Общо взето, оказа се, че удоволствието е невероятно. По-интересното е това, че имаше много удари, повечето без да се закачат, предполагам дребосъци. Но хванах 3 рибки!!!
И това като се има предвид, че дори не знам къде да хвърлям, как да водя и т.н.
Излиза, че този вид риболов е много по-резултатен. Освен това, не мислиш за червеи, скакалци, ручейници и т.н. Направо супер.
Снощи пък, реших да се пробвам на р. Искър около моста преди разклона за Негован - познайте от кого се вдъхнових :lol:
Там риба не закачих, закачих Mepps-а на една върба, който го намери, за него си е. За мен - една въздишка :cry:
След това обаче се придвижих в посока Враждебна и видях кариера, която не знаех, че съществува :oops: :oops: , почти от всички страни със стръмни и високи брегове. Повече на майтап реших да хвърля и там няколко пъти (вече с "бялата" блесна). Не знам обаче, дали е удачно заради високия бряг. При едно от ваденията на блесната видях, че я преследва огромен кефал, около 40см някъде...и не удари :cry: Това ми даде надежда, защото видях, че има интерес към блесната. Преместих се на място, където нямаше висок бряг и след няколко замятания хванах едно кефалче!
Пак там, вече почти по тъмно гледам - малките рибки скачат и бягат от нещо - няма начин да не е костур. Хвърлям в тази посока и готово - костурът се излъга - е*ати кефа!
Само едно малко ме притеснява - много трудно се откачат куките, особено като е по-малка рибата (колегата jdbc скоро писа за същия проблем). Надявам се, че рибите, които хванах са добре, защото все пак се стараех много при откачването.
Пускам и няколко снимки.

Малък Искър
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Искър - Враждебна

Изображение

Изображение

Изображение

Поздрави!
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Още един запален

Мнение от maznislav »

:)
Айде още един попаднал в капана на спиниговия риболов
Добре дошъл в сектата от която връщане няма :)
И това е само началото:)
много хубав репортаж... все така и занапред :)
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

Marco Polo написа:
maznislav написа: :) ... :)
... и все по-често и по-големи! :D
Още един захапа Тройката :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Добро кръщаване са ти спретнали рибите :D ( не като мене да ме мъчат с 5 излета капо и тогава да се прилъжат :( )
Трябва някой път да направим един излет или два, не по-добре три, абе четири за късмет.... :D
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
rmstanev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от rmstanev »

И аз се запалих по този риболов, ама защо толкова късно през тая година. Ходих няколко пъти на река Вит и хванах по 4-6 бройки на воблер за 2 часа и много се кефя. Интересува ме кога е по принцип сезона за този риболов в смисъл сега е вече студено, но риба се хваща и кога е най-успешното време за воблера?
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Времето си е перфектно за спининг ! Просто се търси основно щука , бела и кустур примерно . От февруари до средата на март основно пъстърва с уеки щукоотенъци и яко кустурета . От средата на март до началото на забрана щука , пъстърва , клен ,бела , кустур , некой заблуден распер . По време на забраната за другите риби пъстърва през викендите и празниците . След забраната до ноември зависи как доде времето сичкото хищник където е по нашите води и тъй :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

А сома, а сома?
От февруари до ноември :lol:
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Абе през февруари по-скоро бих заложил на братчеда на сома - налима :wink: Не че евентуално не би се фанал некой мустакатко тогава ама вероятността за хващането му на изкуственна примамка я слагам на четвърто место веднага след тая на сига , пеледа и липана :wink:

пп - Коле , тебе да не са те вербували за рекламно лице на Рапала и Блу Фокс та си тарифал тоя подпис :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Хм...
И аз си мислех така до скоро.
Докъто един звяр на 15 януари не ми излезе в краката да гони клетото кефалче което вадех.
А имам един приятел (Венци се казва) дето освен 5-7 килограмови распери февруари месец лови и сомове.

П.П.
Ако някой ми направи същия подпис само, че със Салмо (или Ружно Паче) и Моска, ще си сменя подписа :)
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”