Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Първи излет - капо
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Николай Неделков
- учете се от него
Първи излет - капо
До сега съм се пробвал да "ловя" риба на спининг само 2 пъти , но и двата беше по между другия вид риболов и естествено нямаш и плах опит за кълване . Но днес бях решен да стана "спинингист". Цял ден се чудих дали да ходя или да не ходя , щото съм малко "снощен"
и към 13:30 реших , че ще ходя , но пък последва 30 минутно чудене - КЪДЕ
На Лобош в събота около обяд да си намериш свободно място , на което имаш дори минимален шанс да се хване риба е равносилно на 5-ца , че даже и 6-ца от ТОТО-то
Мислех на р.Струма , ама около моя квартал е много плитка в момента и се отказах и от нея. Накрая реших , качих се на колата и пристигнах около 14:30 тук

едно от езерата в кв.Църква около завод "Стомана". На рибка излиза доволно костур по всяко време на деня , така че се надявах пристигането ми в жегата да не е от голямо значение. Оправих въдицата и се започна едно мятане и намотаване и така 1 час и 30 минути , ама дори и 1 костур не подгони примамката. Смених 4 воблера , 2 блесни , 2 вида силиконови рибки и 4-5 туистъра , но нямах никакъв шанс. Вече започвам да се чудя дали аз съм кърък , риба ли няма или просто тоя вид риболов не го разбирам ... Миналите 2 пъти въртях по 30-40 минути и резултата беше същия. Сега съм решил , че ще отида на яз.Лобош спецялно за косур и бяла риба , без никакви други въдици , само със спининга , ще обикалям доста , и ако не хвана поне 1 риба , ще продам всичките спининг глупости , които си накупувах зимата

едно от езерата в кв.Църква около завод "Стомана". На рибка излиза доволно костур по всяко време на деня , така че се надявах пристигането ми в жегата да не е от голямо значение. Оправих въдицата и се започна едно мятане и намотаване и така 1 час и 30 минути , ама дори и 1 костур не подгони примамката. Смених 4 воблера , 2 блесни , 2 вида силиконови рибки и 4-5 туистъра , но нямах никакъв шанс. Вече започвам да се чудя дали аз съм кърък , риба ли няма или просто тоя вид риболов не го разбирам ... Миналите 2 пъти въртях по 30-40 минути и резултата беше същия. Сега съм решил , че ще отида на яз.Лобош спецялно за косур и бяла риба , без никакви други въдици , само със спининга , ще обикалям доста , и ако не хвана поне 1 риба , ще продам всичките спининг глупости , които си накупувах зимата

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- фен клуб-скобар
Re: Първи излет - капо
Спокойно колега. И аз от първите ми ходения на блесна не хванах нищо
Сигурно рибата не е била на кеф тогава 

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

Ники, ти не си оставил рибата да си избере примамка...
Но нормално е да е капо аз от първите ми две ходения за по два часа-нищо.
Ама третия..... две костурчета по 200 грама.
Така че не се отказвай.

Но нормално е да е капо аз от първите ми две ходения за по два часа-нищо.
Ама третия..... две костурчета по 200 грама.

Така че не се отказвай.

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Ники и ти ли стана "спинингист" егаси сигурно скоро време ще остана само аз и още няколко колеги с дирекните прътове подмишка
.Успех на Лобош и мой съвет-вземи си едно прътче за всеки случай
.И аз съм въртял блесни няколко пъти и останових ,че не е за мен тая работа много ми пораснаха предмишниците от въртене за нищо
.Наслука и поздрави.

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Ники , ти откога взе да ловиш ЛИНА на блесна

- Николай Неделков
- учете се от него
Ами от както в България се развъдиха пирани бе МитеФффф
Цецо , не съм станал спинингист , просто исках да видя каква е тая тръпка , за която говорят колегите ... ама ваче я усещам

Цецо , не съм станал спинингист , просто исках да видя каква е тая тръпка , за която говорят колегите ... ама ваче я усещам

Последно промяна от Николай Неделков на Съб Юли 19, 2008 6:20 pm, променено общо 1 път.
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Хайде стига бе, аз такъв късметлия ли съм, за две ходния (и то кратки) нямам капо???
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=5&t=16394
Верно, малки риби, ни вервайте ми, кефът никак не емалък.
Иначе не мисля да захвърлям комбинацията плувка-шавар-каракуда. Но сърцето ми е голямо, ще събере две любови

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=5&t=16394
Верно, малки риби, ни вервайте ми, кефът никак не емалък.
Иначе не мисля да захвърлям комбинацията плувка-шавар-каракуда. Но сърцето ми е голямо, ще събере две любови

Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Пробвай на река.По -лесно е.
На затворен водоем и аз трудно ловя.На по- плитко по разливищата успявам да излъжа по някое рибе.
Успех!
На затворен водоем и аз трудно ловя.На по- плитко по разливищата успявам да излъжа по някое рибе.
Успех!
Риболовът не е слука,а наука!
- Стара Видра
- ще става разбирач
Баце аз съм спинингист вече 13години,и още не съм започнал да хващам.......недей се разочарова,пътя е дълъг и труден,но когато стигнеш е голям кефа 

-
- ще става разбирач
Един път ще хванеш и тогава край ,болен за цел живот.Като си хванх първта шука на спиниг ,жълто на гащите получих. Яко екшън и да не те ебе за воблерите и блесните дето остваш в реката.Малко ти трябва.
- Local
- учете се от него
Споко, другия път ш'е ги метнешnikejo написа:Ами от както в България се развъдиха пирани бе МитеФффф![]()

Клавиатура риба не лови!!!
- Румбата
- разбира нещата
Поздрави и от мен ! Та да ти кажа пич , тя тази работа с блесните и всички други нагоди от този род е над 80% капо! Докато не започнеш да се разписваш редовно макар и с по едно /две ще мине време ! Но като ти направи впечатление ,че гледаш към бързея и падналите дървета а не към спокойните води - да знаеш ,че със сигурност си в групата ! Промяната на мисленето е преломния момент , просто си направи статистика - къде си ловил и на какви места и търси същите или подобни /но не забравяй и експериментирането / и успеха сам ще те споходи ! Докато не се оттървеш от мисленето на плувкаджия /неискам да кажа нищо лошо за този вид риболов или практикуващите го / не очаквай кой знае какви резултати ! Проба му е майката , мястото за съвети е тук , избрал си го перфектно - тук има много вещи рибари ! Аз рядко пиша ,притеснявам се да не се изложа ,но пък чета много от форума и научавам нови неща и потвъждавам стари знания и опит - та мисълта ми е - питай, пробвай и не се притеснявай от капото и късането на такъми ,така е в тази група ,застраховани няма ! Успехи и кураж ! Дано скоро се похвалиш с добър улов !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!