призив към всички легионера за немцовете става въпрос

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

призив към всички легионера за немцовете става въпрос

Мнение от петър власев »

та легионера каза немцовете /АЛИАНЦ/ КОИТО СА ПОДЕЛИ КАМПАНИА ЗА НАБИРАНЕ НА ГЛАСОВЕ ЗА ОТМЯНА НА ПОВИСОКАТА ОТ ДОГОДИНА ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОС ЗА МПС И ДАЛИ НЯКОЙ ЩЕ ГИ ПОДКРЕПИ Е АЗ ЛИЧНО ВЕЧЕ ГИ ПОДКРЕПИХ И МИСЛЯ ЧЕ ВСЕКИ КОЙТО СЕ ЧУВСТВА БЪЛГАРИН В ТОЗИ САЙТ ТРЯБВА ДА ГИ ПОДКРЕПИ ЩО ДА ИМ ДАВАМ АЗ НА ТЯХ 100ЛВ. ПОВЕЧЕ КАТО МОЖЕ ДА СИ НАПРАВЯ ДВА ИЗЛЕТА ЗА РИБА
я чувствась себя очен хорошо
Аватар
legion
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legion »

Пусни и една анкетка да видим кой ще ги подкрепи и кой не.Малко и заглавието така :roll: :wink: ЕТО И АЗ КАКВО МИСЛЯ
bonus-malus добре няма проблем,но защо не го въведът при сегашната цена на застраховката 90 или 100лв и ако съм примерен шофиор да ми намалят застраховката на 45лв :wink: Това едно друго критериите никой ги не знае как ще се опредля че съм лош шофиор ще се взима превид участието ми в ПТП без значение дали съм виновен или за всяко фишче за неправилно паркиране застрахователите ще ме рекетират с подкрепата на държавата.Друго застрахователите не изплащат НИКОГА 100% ОТ ДОГОВОРЕНАТО ОБЕЩЕТЕНИЕ В НАЙ-ДОБИРЯ СЛУЧЙ 50%(такъв закон са си купили).Защо тогава аз да плащам 100% от сумата на застраховкатааа. :smt013 Сега като влезе в сила закона а той ще влезе застрахователите вече са го платили защо ще се взимат предвид и нарушенията направени преди въвеждането на богоугодната с-ма bonus-malus ????Моята кола струва към 2000лв Защо държавата не ми даде избор вместо гражданска да и направя автокаско и за мене и за застрахователите идеално.
Ето един пример от света в Испания където има задължителни застраховки и където борчетата от алианц също застраховат ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ЗАСТРАХОВКА Е КАТО НАЩО АВТОКАСКО.А при нас нестига че гражданската покрива само 50% от сумата по погребението на загинал шофиор ами и застрахователите не я изплащат винаги :smt097 :smt096 :smt093
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.Изображение
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

а ако не ги подкрепиш кво ще стане ще си плащаш цялята сума като поп и това е даже и на разсрочено вече няма да може да се плаща и като даваш примери от света какъв е пролема и тук да стане така самоконтрол дисциплина и плащаш по малко като ти се кара като луд ще си плащаш тогава и тва е или ти можеби си в графа рискови и ако е така това си е твой проблем аз от доста години съм шофьор и имам над 300 000 км без катастрофа без проишествие и не ми се плаща заради някои микерета по пътищата хората ти предлагат частично решение да платиш по малко ти пак си недоволен нестава така всичко или нищо
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

ок ще се опитам ама съм малко зле с бг клавиатурата ат ти скитнико какво мислиш по въпроса
Аватар
ElGato
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ElGato »

Аве , че темата е хубава и трябва да се коментира е така , но мойто мнение , че те ще си правят квот си искат без да се съобразяват с нас . Аз също съм на мнение , че рисковите шофьори трябва да плащат повече , не че някой е застрахован от ПТП , дори да не е по негова вина , но аз за толкова тодини кото шофьор нямам нито едно нарушение , а като гледам хлапетиите с тези бързи коли как карат .... трябва да има критерии на плащане :roll:
Работата е за хора , които не ходят на риба :)
Advokat
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Advokat »

legion написа: Защо държавата не ми даде избор вместо гражданска да и направя автокаско и за мене и за застрахователите идеално.
Застрахователите по принцип са измамници, които се обзалагат с клиента, че това, от което той се страхува, няма да се случи. Като загубят баса, се почва... знаете. Обаче съм чел сериозни публикации, че развитието на автомобилния транспорт през последните 100 г. от лукс за лордове и луди милионери до достъпна необходимост за всеки човек се дължи и на застрахователите. Я си представете да счупите при ПТП по ваша вина някоя луксозна кола, дето цял живот да бачкате и всичко да продадете, пак не можете да я платите. Тя ще си има каско, ама онзи застраховател ще ви гони вас до дупка. Или да убиете пешеходец (пази Боже, ама стават и такива работи). Гражданската отговорност е за това, а каското си е за собствената таратайка - ако е евтина, няма смисъл да се плаща каско. Шофирането си остава една рискова дейност, за щетите от която някой трябва да плаща и понеже повечето шофьори са неплатежоспособни (особено в БГ), трябва да се бръкнат поне за по една застраховка, за да застане някой германец или друг застраховател зад тях, ако се наложи да плащат за сакатлъци. Не знам къде трябва да подкрепя "фашистите" от Алианц, но бих ги подкрепил, защото застраховката е за шофьора, а не на колата, както е у нас. Мога да си карам луксозната кола с 3-4 литра двигател (каквато нямам) кротко и дисциплинирано, а някой селяндур със стар Москвич да причини повече щети от мен. Сега обаче той плаща 50 лв. застраховка, а този с голямата кола - 200-300 ?
баща на рибарче
Lars
новобранец
новобранец

Мнение от Lars »

babydoctor написа:Застраховката се плаща на кола, не на шофьор - ами много коли се карат от повече от един шофьор, не става въпрос само за таксита, служебни и т.н., но дори и семейни. Тогава?
Точно за това мислех и аз.... Например колегата ми - колата се води на жена му (15 години книжка, нито 1 фиш или акт по простата причина че има изминати 0 километра оттогава) ама я кара той и то като луд. Непрекъснато е с актове. Та как аджеба да стане? Да плаща по-малко заради липсата на нарушения на жена му ли? Откъде на къде тоя джигит да е на далавера? Или пък да плаща повече щото е джигит? Ми жена му с чистата книжка ако реши от утре да кара? Защо да я наказват? Тъпа работа....
И друго - аз примерно карам служебна кола. Според чия книжка ще и се смята застраховката? Моята? На шефа? На колегата? На тъпата колежка от Симитли дето (с огромно неудоволствие) се налага да и я давам от време на време? Пълна глупост! А и аз карам в седмицата поне 3 различни коли с които съм еднакво (без)опасен на пътя. Е кво - на Поло-то на жена ми да е същата застраховката като на AMG-то на шефа ли? Уникална простотия!
Според мен Гражданската отговорност трябва да се плаща от всеки шофьор, а не за всяка кола. Нещо като данък за това че имаш книжка. Така поне неделните шофьори ще останат по-малко (щото няма да им се дават парички) а и ще може да се диференцира подхода - опасните шофьори да плащат повече. Щото примерно аз имам 5 акта за неправилно паркиране, ама не съм по-опасен от някой, който е прегазил 5 човека на спирка, щото има книжка от вчера, нали?
:idea:
Ambitious people are simply too stupid to be lazy
Аватар
legion
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legion »

петър власев написа: проблем аз от доста години съм шофьор и имам над 300 000 км без катастрофа без проишествие и не ми се плаща заради някои микерета по пътищата хората ти предлагат частично решение да платиш по малко ти пак си недоволен нестава така всичко или нищо
За 300 000км голям късмет си извадил миналата година бях спрял на червен светофар и една леличка ме отнесе отзад :wink: Като прибавим че застраховката и беше в "Меркурииии" направооо :smt013
Хората не ми предлагат частично решение а солидно увеличение!!!Тази година платих към 100лв от тях 15лв за преглед и гориво уш ги кярим.Сега предлагат тез "подаръчета"закупени с наши пари да отпаднат като за начало(на 100лв туй е 10-15% увеличение).После за някои шофиори да се увеличи на 180лв,как ще се определят тези шофиори всички знаем "неведоми са пътищата Божии".Груби сметки туй е между 15 и 100% увеличение на сегашната цена.С риск да се повторя Какъв е проблем проблема след като досега рисковите шофиори се застраховат на 100лв застраховката за нерисковите шофиори да стане 50лв :wink:
Да не говорим че застраховките не са съобразени с доходите.Що не вдигнат минималната заплата на гладните на 180лв,а на богатите застрахователи да я намалят на 100лв та да отслабнат малко :idea: :shock: :idea:
Иначе подкрепям принципа на с-мата bonus-malos,но не и да се използва за увеличение цената на застраховката.То по принцип всяка година я увеличават цената на застраховката,но досга не съм виждал пропорционално увеличение на сумата която ще бъде изплатена евентуално при злополука :wink: Защо тогава цената на застраховката скачаа :?: :?: :?:
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.Изображение
Advokat
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Advokat »

legion написа: Какъв е проблема след като досега рисковите шофиори се застраховат на 100лв застраховката за нерисковите шофиори да стане 50лв :wink:
Иначе подкрепям принципа на с-мата bonus-malos,но не и да се използва за увеличение цената на застраховката.То по принцип всяка година я увеличават цената на застраховката,но досга не съм виждал пропорционално увеличение на сумата която ще бъде изплатена евентуално при злополука :wink: Защо тогава цената на застраховката скачаа :?: :?: :?:
Аз така схващам идеята - не лошите шофьори да плащат повече, а нерисковите да ползват отстъпка. Такава е и рекламата на германците - "да отпаднат фиксираните цени на застраховката". Ясно е, че ако смятат да увеличават цената за лошите шофьори - те просто ще отидат при друг застраховател. По-скоро се борят за правото да предлагат отстъпка на "нерисковите". Това обаче не е от грижа за шофьорите, а си е рекламен трик - "вижте как се грижим за вас"
Защо им се връзваш на рекламите, Легия ?
А за обезщетенията не си прав - всяка година с една Наредба за задължителното застраховане увеличават праговете (сравни миналогодишната полица, ако я пазиш, с тазгодишната). За последните 5 години за 1 пострадало лице от 25 000 лв. стигна до 200 000 лв., ако не се лъжа.
баща на рибарче
Аватар
legion
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legion »

Advokat написа:А за обезщетенията не си прав - всяка година с една Наредба за задължителното застраховане увеличават праговете (сравни миналогодишната полица, ако я пазиш, с тазгодишната). За последните 5 години за 1 пострадало лице от 25 000 лв. стигна до 200 000 лв., ако не се лъжа.
Toва вярно е било така :oops: Защо се връзвам защото всяка година бъркат все по-дълбоко,а джобчето все си е същата дълбочина и ако продължват така в най-скоро време ще не оставят по :butthead:
Е случайно ако не умра при катастрофа и не се видя в тлъсто обезщетение :lol: :P :D Сигорно ще ми изкопаят по-дълбока дупка с него :twisted:
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

С всяка година стават все по алчни неим пука за нас само милиончетата си гледат 8)
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”