Парфюмираните(риби) не ги броя!!!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Парфюмираните(риби) не ги броя!!!

Мнение от Димича »

На всеки,който се похвали,че е хванал....еди какво си...,ще му задавам въпрос:Къде?!?Предварително искам да уточня,че темата НЕ е "За и против арендованите..." .Просто искам да кажа,че (това е лично мнение)аз не смятам за лично постижение това,че някой си е хванал еди-колко си кг.риба на рибарника на еди-кой си,където се плащало еди си колко...и т.н.!Това е все едно да се похвалиш,че си си купил риба от пазара ...За мен лично,дива риба 0,5-1кг се равнява на 5-10кг."парфюмирана",хранена,която страда от шизофрения,и то не раздвоение,а разтроение на личността(не знае водно , сухоземно,или земноводно животно е),и от анорексия/или булимия-не зная точно /-яде и повръща,за да може пак и отново да яде!!!Да дойдат всите "мастъри"на риболова,та да ги заведа на местата, където се знае,че има добитъци колко и повече от прасе,и където и водолазите ги е страх,че да не ги глътне някой като панирана хапка,па да земат,та да хванат нещо,различно от слънчак,костур или каракуда,в най добрия случай-някое шаранче,шапка ще им сваля!!! Извинявам се,не визирам никого конкретно,но парфюмираните риби от парфюмирани водоеми-просто не ги броя за постижение!Но да видим и др.мнения по въпроса! :drinkers:
Последно промяна от Димича на Нед Юли 20, 2008 10:28 am, променено общо 1 път.
Ракията не е за малки дЯца!!!! :)
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Re: Парфюмираните не ги броя!!!

Мнение от chipi_ »

Aми от всичко което си писал по горе
само един ред има смисъл за размисъл.
И то е че ти май никога не си стъпвал на парфюмирани водоеми.
Скоро други няма да има,както беше до сега.
Или Бащиния до шия.
Всеки прави каквото си пожелае без да има някакъв контрол.
Не си мисли че хвърляш в аквариум приятел,като е арендован.
Това е начина по който има шанс да усетиш удоволствието от нашето хоби.
иначе ходи и си хващай слънчаци на воля,а ония с мрежите ще минават покрай теб с усмивка.
Изображение
kocibel
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kocibel »

На мен също не ми харесва да ловя на арендовани гьолове, а и дивата риба е по-борбена.Рядко се хваща нещо стойностно ,но тръпката е по-голяма.
Това е мнение на човек ,който от 5 г. не е ходил на платено!!!
Поздрави
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Dimich,
Напълно съм съгласен с тебе.Истинският риболов е по реките...и езерата ама много ги нямаме.
Тези изкуствени водоеми създадени след 9.IX.1944, освен всичко друго държат и болна риба.А някои селски такива, направо са си умирисани на лайна гьолчета пълни със зараза.
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от drebens »

В тия водоеми,изкуствено създадени има доста големи риби,които си заслужават уважението,а и е глупаво да се твърди че рибата е болна.А за арендованите язовири,мисля че ако някой има късмет да закачи някой амур 9-10 кг ще има възможност да се увери колко "мудна"и "болна" риба е това.
nervaa
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nervaa »

drebens написа:В тия водоеми,изкуствено създадени има доста големи риби,които си заслужават уважението,а и е глупаво да се твърди че рибата е болна.А за арендованите язовири,мисля че ако някой има късмет да закачи някой амур 9-10 кг ще има възможност да се увери колко "мудна"и "болна" риба е това.
Можеш ли да сравниш борбата на ре4ния амур или шаран с язовирния :)
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

nervaa написа:
drebens написа:В тия водоеми,изкуствено създадени има доста големи риби,които си заслужават уважението,а и е глупаво да се твърди че рибата е болна.А за арендованите язовири,мисля че ако някой има късмет да закачи някой амур 9-10 кг ще има възможност да се увери колко "мудна"и "болна" риба е това.
Можеш ли да сравниш борбата на ре4ния амур или шаран с язовирния :)
речната риба и да не е амур....пак е по-силна от езерната /язовирната/. Но темата не е по реки или езера да ловим....
А за шарана....нормално....в арендованите се зарибява предимно с по-бързо растящите огледален и гол шаран, те по начало дърпат доста по-слабо от дивия шаран /с който не се зарибява в тях защото расте чувствително по-бавно/.
Но....който го е страх от мечки....да не ходи в гората...
Отбягвам да ходя по платени....просто наблизо нямаме качествени такива.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Колега абсолютно прав си повечето колего предполагам знаят мнението ми за платените(особенно за един :) ) - http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 0%B8%D1%8F
Но мога да кажа че на платените е на моменти,ако уцелиш момента(до 3-4дни след зарибяване) ще останеш много доволен от платените,но иначе......
И пак изниква тезата-Никога не вярвай на арендатор за това кога бил зарибявал!!!
Изображение
martu
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Парфюмираните(риби) не ги броя!!!

Мнение от martu »

На платено в много,ама много краен случай....
Ще те спукам,рибо!
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Парфюмираните(риби) не ги броя!!!

Мнение от doko »

Когато можеш и им разбираш на рибите няма значение дали на платен или на свободен язовир ще отидеш. Като си лаик и на платено да отидеш няма да хванеш. Не че нещо ама това че отиваш на платено не означава че ще хванеш нещо кой знае колко голямо, просто шансовете ти там са доста по големи. Това че рибата е от платен язовир не означава че лапа квото и дойде. Напротив! В повечето пъти рибите в тези микро язовирчета са бодени по няколко пъти и знаят дори и марката на куките с които ловиш и е доста по трудно да ги излъжеш. Друг е въпроса какъв е язовира. Дали е много малък или по голям. И Овчарица е платен, ама адреналина да хванеш риба над 10 кг там е същия като да го хванеш на Йовковци примерно, само че на там са останали единични бройки. Аз също обичам да ловя на свободен язовир, и то по една единствена причина - възможността покрай мен да няма много хора.
Изображение
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димича »

chipi_ написа:Aми от всичко което си писал по горе
само един ред има смисъл за размисъл.
И то е че ти май никога не си стъпвал на парфюмирани водоеми.
Скоро други няма да има,както беше до сега.
Или Бащиния до шия.
Всеки прави каквото си пожелае без да има някакъв контрол.
Не си мисли че хвърляш в аквариум приятел,като е арендован.
Това е начина по който има шанс да усетиш удоволствието от нашето хоби.
иначе ходи и си хващай слънчаци на воля,а ония с мрежите ще минават покрай теб с усмивка.
Такаааааа...От самото начало темичката се е опитала да кривне от пътя!Добре,че има колеги,които са я върнали на мястото и`!Аз на платени места съм ходил,колега,но май ти не си ходил на свободно,диво място,и не си хващал свободна,дива риба,та затова не можеш да направиш съпоставка!Затова и темата си съм я озаглавил така.Защото бройлерите,хванати на нечий рибарник,за мен нямат почти никаква стойност,ако ме разбираш правилно!...
Ракията не е за малки дЯца!!!! :)
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”