яз. Студена - 18-20.07

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

яз. Студена - 18-20.07

Мнение от dunedanetz »

Здравейте :) Бях на палатка с гаджето на Студена тоя уикенд, от петък вечерта до неделя на обяд. Настанихме се в началото на големия залив откъм резиденцията, където почват тръстиките. Фул макс отвсякъде, направо според мене тоя гьол са го взели повече за купони и висока музика, отколкото за риболов. И двете вечери и нощи викове, крясъци, чалга, метъл, луд станах, и то едната група беше на 30 метра от нас, едвам заспах, до 4-5 сутринта. За първи път ми се случва да нямам удър от 8 до 12 вечерта, ма то песни, викове, ужас направо. Иначе риболовствах с 2 дънни на подвижна пружина с 2 куки, само на царевица, и на фидер. Първата вечер в петък много много нямаше риболов, че докато опънем тенти, палатки, маси, и то взе да се стъмва :lol: Стана към 12 и си викам - Ае да лягам, то се е видяло, утре ставам в 5 и ги разбивам. Точно обаче затварям палатката, лягам си, завивам се кат пич, и оная ми ти въдица със сигнализатора кат почна да пищи, честно ви казвам, все едно гледате от ония шаранските филмчета. Яко. Ама ей на, карък, ципа на палатката заяде, спънах се у въженцата, ама както и да е - засичам - опа изненада - няма никой. Вадя и какво да видя - куката я няма :evil: Според мен каквато и да беше рибата, беше над поне кило и половина. Както и да е де - не я мятах изобщо повече въдицата, и се върнах обратно да спя. Ставане в 5 на другата сутрин, мятам си дънните, и се заех с фидера. 10 хранилки във водата - дистанцията беше някъде около 30 метра, хранилка 30 грама, повод към 50-60 см, стръв царевица, пробвах и на 2 бели, ама има толкова много дребни кустурчета, колкото палеца ми, гълтат до гъзо, и като бастисах 2 костурчета, неспасяемо глътнали куката, реших да ловя само на царевица. Захранката беше 1 пакет Респект за Шаран, на Джаксън за шаран и червеноперка и 1 пакет печена галет, добавих 2 консерви царевица от малките и 200 гр бял червей. Та от 6 сутринта та до 2 следобед хванах 10 шаранчета около 500 грама, около педя и 1 кефалче около 100 грама - всичко на фидер. На дънните - :finga: След това кълването спря докъм 5-6, след което хванах още 2-3 шаранчета и 2 дребни каракуди, всичко това само на царевица от консерва. Пак си легнахме рано с гаджето, към 12, цял ден на пружините нищо. Не че се притеснявах особенно, добре си полових на фидера. В неделя сутринта пак същата схема, на същото място, пак 10 кошници, и какво - до обяд 20 рака..... Е това не ми се беше случвало - само и единствено раци. Връхчето на фидера съвсем леко се натягаше и отпускаше, бяха окупирали цялото петно. И на дънните извадих 2-3 рака, колегите около мен и те не хванаха нищо. По обяд вече сгъвахме тенти, палатки и глупости. Равносметката е 10-ина шаранчета около половинка, повечето ги пуснах, оставих си най-едрите - 3-4 бройки, 2 каракудки и 1 кефалче - и него го пуснах. Добре че реших да си събирам раците - 20 бройки ще отлетят в тенджерата за мезе тая вечер :lol: Риболова не предложи голяма риба, или много бройки, ама все пак бяхме на палатка, 2 дена на язовира, все хванах нещо, та за мен бе успешен. Снимки - утре, че са ми в апарата, ама днес няма да мога да ги сложа в компа :)
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: яз. Студена - 18-20.07

Мнение от bkd »

Скромно от към риба колега ,но следващият път-МНОГО ПОВЕЧЕ :!: :wink: :lol:
Тъпащината е върховна с тая неуморна и повсеместна чалга :smt075 :smt062
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dunedanetz »

Мани, мани, едни като бяха надули една музика от ДРУГИЯ бряг на язовира, имах чувството, че са до нас. Представям си колегите около тях на какво бяха подложени. И то не само вечерта, в 6 сутринта блага циганка, не знам си какво си. Откъм нашия бряг па Меноуар, Айрън Мейдън, рибата как нема да вазира на стотици километри от нас :lol: :lol:
Velikana
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Velikana »

Що ли ми звучи познато... :evil: ....имах същото преживяване на Шипочанския преди 20 тина дни.....имам чуството , че не ходят на риболов а на купони....
Имаш крава - пиеш мляко , нямаш крава - пиеш ...уиски
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от drebens »

Добре си прекарал.Поне си се наспал на чист въздух.А иначе може би ако не е било толко шумно е щяло да е по добре,от страна на рибата.Абе аз не знам толко ли малко кръчми има в Перник и София че си пиеме ракията на язовирите,все си мислех че те са за риболов.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

dunedanetz написа:Мани, мани, едни като бяха надули една музика от ДРУГИЯ бряг на язовира, имах чувството, че са до нас. Представям си колегите около тях на какво бяха подложени. И то не само вечерта, в 6 сутринта блага циганка, не знам си какво си. Откъм нашия бряг па Меноуар, Айрън Мейдън, рибата как нема да вазира на стотици километри от нас :lol: :lol:
Същото е и на яз. Душанци от към стената , за първи път видях палатки на редове , на осем "етажа" по баирите от двете страни , все едно че си си в "Младост" :D
Изображение
Аватар
bradata
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bradata »

Хайде аз да кажа тогаз, понеже съм един от виновниците за хеви метъла на язовира! Колеги, не ми се сърдете! Бяхме се развеселили и се случват такива неща! Извинявам се на колегата до нас и на неговата приятелка, както и на всички останали, които са се разсърдили! Извинявам се, колеги!
Скромността е качество за тези, които нямат други качества!
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

bradata написа:Хайде аз да кажа тогаз, понеже съм един от виновниците за хеви метъла на язовира! Колеги, не ми се сърдете! Бяхме се развеселили и се случват такива неща! Извинявам се на колегата до нас и на неговата приятелка, както и на всички останали, които са се разсърдили! Извинявам се, колеги!
Колега сигурно ви е сте били контра над свирване на чалгата :lol: :smt023 :lol: .
п.п.Иначе евала на колегата dunedanetz за излета :wink: .
Никога на колене пред когото и да е.
Аватар
bradata
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bradata »

Нямаше контри ние даже не сме чули чалга! :) А иначе наистина евала на колегата за излета! :)
Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dunedanetz »

Ееее, вие ли бяхте до нас, дето дойдохте по никое време по нощите да храните с царевица :D Е, вече ще се знаеме :) Аз не визирам вас, вие кат си тръгнахте по обяд, в Събота следобеда дойдоха една компания от 10-ина хипита, та те ми дигнаха кръвното :D

П.П. Нямам нищо против всеки да си прави тиферича на язовира, ама да не пречи на останалите - слуша ти се музика - еми пусни си музика, ама тихо, колкото ти да чуваш. Що трябва да се надува на МАКС, не мога да разбера. То май в последно време по язовирите стана по-шумно, отколкото в града. Е къде да се дяна на тишина и спокойствие просто вече не знам :D
Аватар
bradata
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bradata »

Не бяхме тези с царевицата и лодката, които влизаха с фенер по тъмни доби. Ние бяхме точно до тях от другата страна на носа с едно червено волво комби. Но си вдигахме шум все пак! :) Даже предишната седмица бяхме точно до вас, когато тея наглите чичковци дойдоха с шатрата и се настаниха буквално върхо теб и приятелката ти и вие си тръгнахте.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Абе колеги имаше една компания с някаква дърда странна огромна кола(май Шевролет),3 палатки и едно куче хъски,аз бях до тях те надуваха яко електронно......
dunedanetz Ти да не беше там точно до трастиката и беше опънал тента,точно на патеката която влиза в трастиката :) аз минах покрай теб за да видя колегата Марто(martin54) той беше точно след трастиките.....бяхме се разбрали да сме заедно ама колегата Любо(Super_Liubo) беше взел жена си а тя не искаше да мърда от колата....абе жени :x
Аз бях с една шапка чадър.....имам снимки с нея в галерията....
А-ааааа яд ме е!Това ако се знаехме колко хора сме били един до друг спокойно може да се правят забележки на такива навлеци и да има ефект,щото ако се обадиме само 2-ма както мислехме с колегата(пак заради женаму си затраяхме :evil: ) най-много да се стигне до бой......
Изображение
Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dunedanetz »

Да, точно аз бях с тентата на края на тръстиките. Леле, леле, оказва се, че 5-6 колеги от форума сме били в Неделя в радиус от 100-200 метра един от друг на Студена, ама кат не се знаеме... Даже аз викам на гаджето - гледай оня пич ква яка шапка чадър си има, винаги съм искал да си взема такава :lol: Без майтап :lol: Точно тия лигьовци с хъскито ми кипнаха нервите, един от тех в 6 сутринта се спука да крещи и вика пиянски, некъв пияница от другия бряг пък му отговаряше..... Да се бехме събрали и да ги метнеме, ама кво да правиш.... Трябва да си направиме от тия фанелките на nariba.com и да се познаваме по язовирите, че гледай - минал си по тръстиките на 5 метра от мене и ни се поздравихме, ни нищо.... Здраве да е, следващия път :D
milenium324
новобранец
новобранец

Мнение от milenium324 »

dunedanetz написа:Да, точно аз бях с тентата на края на тръстиките. Леле, леле, оказва се, че 5-6 колеги от форума сме били в Неделя в радиус от 100-200 метра един от друг на Студена, ама кат не се знаеме... Даже аз викам на гаджето - гледай оня пич ква яка шапка чадър си има, винаги съм искал да си взема такава :lol: Без майтап :lol: Точно тия лигьовци с хъскито ми кипнаха нервите, един от тех в 6 сутринта се спука да крещи и вика пиянски, некъв пияница от другия бряг пък му отговаряше..... Да се бехме събрали и да ги метнеме, ама кво да правиш.... Трябва да си направиме от тия фанелките на nariba.com и да се познаваме по язовирите, че гледай - минал си по тръстиките на 5 метра от мене и ни се поздравихме, ни нищо.... Здраве да е, следващия път :D
Ха ха и аз бяха там и колегата с cerutti го видях (от отсрещния бряг с тая шапка прави впечатление отдалеч) и понеже не бях тръгнал сериозно за риби с жената и нейна приятелка и брат и и тия същите и мен ме нервираха (то и до нас после се развикаха едни кретенчета с един червен дърт кошник (голф май че беше) та ме засърбяха ръцете ама верно си бяха за давене. Така е човек тръгне да си направи кеф а то ... ни риболов ни спокоен пикник. Идеята с фланелките е много резонна :smt023
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

dunedanetz написа:Трябва да си направиме от тия фанелките на nariba.com и да се познаваме по язовирите, че гледай - минал си по тръстиките на 5 метра от мене и ни се поздравихме, ни нищо.... Здраве да е, следващия път :D

Какви 5метра бе човек,аз минах под тентата ти,щото имаше едно важенце и прецених че няма да мога да го прескоча та си викам-"Пича няма да се сърди ако мина под тентата" :lol: :lol:
milenium324 написа:Ха ха и аз бяха там и колегата с cerutti го видях (от отсрещния бряг с тая шапка прави впечатление отдалеч)Идеята с фланелките е много резонна :smt023
Абе вас ви е смешно :lol: ама миналата година по това време бях станал като циганин в лицето а носътми се беше белил 3-4пъти....а сега с капата съм си екстра :wink: 2,50лв. от Илиянци....
А това с тениските е идея,влизах в сайта кадето сам си проектираш тениската ама нещо не мога да си намеря шрифта които искам....Май ще ходя на място да я поръчам.....
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”