Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Пак успех
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Пак успех
Ами, какво да ви кажа, все повече се запалвам по спининговия риболов
, щом станах вчера в 04:30. Тъй като трябваше да ходя в Самоков, реших да повъртя на Искъра някъде преди града. Предварително се сдобих отново с Mepps Aglia 00. Имах и още една блесна само, изобщо несериозна работа
В 06:00 бях при с. Злокучене, което впоследствие оправда името си, тъй като някакво куче не спря да лае през цялото време
Нивото на реката беше много ниско, освен това водата много бистра. Все пак, напред!
Обходих няколко участъка, включително един стабилен бързей, но нищо, даже удар нямаше.
На връщане реших все пак отново да опитам точно в бързея. Хвърлям срещу течението и веднага събирам, защото веднага отнася блесната. И тъкмо да се откажа, когато изведнъж почувствах усилие, помислих, че е камък, но не, защото камъкът оживя и като започна едни пируети - красота. Междувременно видях какво си имам - прилична пъстърва. А пръчката ми е смешна, макарата - два пъти по-зле. Все пак, аванс, разхождане из реката (добре, че там няма никакви закачки) и полека-лека - хайде на брега.
Снимки, първо с телефона (който точно тогава и за първи път реши, че ще забива
), после с апарата и...в багажника. Сори, ама реших да я изям
Това ми е първата прилична пъстърва, викам си, хайде, ако има още заминават обратно.
След този успех останах още около 2 часа, походих и поджапах доста, но освен един лек удар без закачане - нищо.
Много колеги пишат, че нямали успех в този вид риболов. Ами, ето, ако не беше тази риба, значи около 3 часа и аз щях да съм капо. Ама си трябва постоянство, рано или късно късметът те спохожда. По-добре рано, разбира се.
Искам да уточня, че тази риба не е нещо уникално и освен това по всяка вероятност е била там, защото скоро били пускали много за някакво състезание. За мен обаче кефът си беше кеф, така или иначе.
Пожелавам на всички повече и по-големи.
Ето две снимки, другите са още в телефона, по-късно ще сложа и тях.

В 06:00 бях при с. Злокучене, което впоследствие оправда името си, тъй като някакво куче не спря да лае през цялото време

Нивото на реката беше много ниско, освен това водата много бистра. Все пак, напред!
Обходих няколко участъка, включително един стабилен бързей, но нищо, даже удар нямаше.
На връщане реших все пак отново да опитам точно в бързея. Хвърлям срещу течението и веднага събирам, защото веднага отнася блесната. И тъкмо да се откажа, когато изведнъж почувствах усилие, помислих, че е камък, но не, защото камъкът оживя и като започна едни пируети - красота. Междувременно видях какво си имам - прилична пъстърва. А пръчката ми е смешна, макарата - два пъти по-зле. Все пак, аванс, разхождане из реката (добре, че там няма никакви закачки) и полека-лека - хайде на брега.
Снимки, първо с телефона (който точно тогава и за първи път реши, че ще забива

След този успех останах още около 2 часа, походих и поджапах доста, но освен един лек удар без закачане - нищо.
Много колеги пишат, че нямали успех в този вид риболов. Ами, ето, ако не беше тази риба, значи около 3 часа и аз щях да съм капо. Ама си трябва постоянство, рано или късно късметът те спохожда. По-добре рано, разбира се.
Искам да уточня, че тази риба не е нещо уникално и освен това по всяка вероятност е била там, защото скоро били пускали много за някакво състезание. За мен обаче кефът си беше кеф, така или иначе.
Пожелавам на всички повече и по-големи.
Ето две снимки, другите са още в телефона, по-късно ще сложа и тях.
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Пак успех
браво
ама много големи тия снимки 

-
- ще става разбирач
Колега няма нищо лощо всеки решава коя риба да си вземе ,никой неможе да го задължи да я вземе или пусне все пак рибата си е мерна и ти си в пълното си право да я вземеш
Браво добре се справяш,за 2 излета чудесни имаш риби

- maranzika
- сериозен играч
Браво колега.Красива рибка!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Браво колега,успех и за напред
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Благодаря за отзивите.
Понеже денят продължи с разходка с наследника до местата за пикник около р. Бели Искър, ще сложа снимки и от там, невероятна красота е!
Междувременно намалих снимките от първия пост, бяха огромни

Джакузита-макузита - кеф!

и разходката:

Тази ягодка бе изядена

Не знам дали има другаде такава красота!

ей тоя приятел срещнахме в гората, някой ако знае каква е да помага

Ами, това е засега.
Понеже денят продължи с разходка с наследника до местата за пикник около р. Бели Искър, ще сложа снимки и от там, невероятна красота е!
Междувременно намалих снимките от първия пост, бяха огромни

Джакузита-макузита - кеф!

и разходката:
Тази ягодка бе изядена

Не знам дали има другаде такава красота!
ей тоя приятел срещнахме в гората, някой ако знае каква е да помага

Ами, това е засега.
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
- maranzika
- сериозен играч
Ами това е СЛЕПОК.
Снимките са страхотни!
Снимките са страхотни!
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Разкошна американка 
Аз тази година имам 1 - 33 см и щях да се подрискам от кеф какви скокове прави
Все така и за напред ... Снимките са маниааааааааа

Аз тази година имам 1 - 33 см и щях да се подрискам от кеф какви скокове прави

Все така и за напред ... Снимките са маниааааааааа

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Поздравления за улова и репортажа! 

- gunis
- новобранец

- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Благодаря още веднъж на всички за пожеланията.
За да не пускам нова тема, по-късно ще кача снимки на един голям костур, който пък ми настигна блесната вчера. След работа посетих отново онзи гьол зад Петте могили. Освен това, имах закачване на солиден кефал, но явно не достатъчно силно, защото се откачи. Той обаче ми достави голямо удоволствие, защото го видях как се стрелна малко отстрани и атакува за стотни от секундата. И цялата тая работа става докато съм на много висок бряг!
И пак да споделя, много яко налапват тия риби, почти е невъзможно да ги откачиш без да има нараняване. Този костур специално не оцеля. Но пък според мен там има много добра популация, а и костурът лесно се размножава.
Снимки довечера.
Ето го хубавеца

Не е рекорд, но бива

...и малко красота, без нея не може, нищо че е съвсем до града

А пътят е
невероятен ужас. Как не изпотроших нещо и не закъсах, не знам.
За да не пускам нова тема, по-късно ще кача снимки на един голям костур, който пък ми настигна блесната вчера. След работа посетих отново онзи гьол зад Петте могили. Освен това, имах закачване на солиден кефал, но явно не достатъчно силно, защото се откачи. Той обаче ми достави голямо удоволствие, защото го видях как се стрелна малко отстрани и атакува за стотни от секундата. И цялата тая работа става докато съм на много висок бряг!
И пак да споделя, много яко налапват тия риби, почти е невъзможно да ги откачиш без да има нараняване. Този костур специално не оцеля. Но пък според мен там има много добра популация, а и костурът лесно се размножава.
Снимки довечера.
Ето го хубавеца

Не е рекорд, но бива

...и малко красота, без нея не може, нищо че е съвсем до града

А пътят е

Последно промяна от Димо Генчев на Чет Юли 24, 2008 9:02 pm, променено общо 1 път.
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
бе за рибите незнам ама ти как си "лапнал" 3 -ката 
Е кат всички нас де
Ами почваш да усещаш , че динамиката прави риболова красив , а не каракудите в кофата и схванатия от седене кръст
Айде чекаме снимките

Е кат всички нас де

Ами почваш да усещаш , че динамиката прави риболова красив , а не каракудите в кофата и схванатия от седене кръст

Айде чекаме снимките

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Снимки сложих в горния пост.