Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Със спининг по Дунава - фоторазкази
Re: Дунавско Трио с распери - фоторазказ
ПЕТЪК - 18 ЮЛИ
Мина почти цяла седмица лошо време и вятър, съчетана с напрегната работа и вчера по залез слънце реших да огледам как е реката.
Спаднала с още половин метър беше оголила няколко плитчини като пловдивски тепета. Нямаше никакво движение и едва след като почти притъмня се размърда рибата. Улових едно расперче около нормата и толкова. Заходът на хищника не беше повече от половин час след 21:00.
Сутринта станах рано с надеждата сутрешното хранене да ми донесе повече радост. След седмица размисли относно многото празни удари, реших, че при ниска вода, след атака расперът е дезориентиран и не е редно да се търси в зоната на бухкане, а да се открие отправната точка, в която се прибира глутницата след всяка атака.
И така известно време подтисках рефлекса да заметна по гонещия хищник и се опитах да проследя къде отиват рибите след атака. Не след дълго открих сборния пункт на около 65 м, в дълбока дупка между две плитчини.
Успехът не закъсня. Поради това, че хищникът имаше време да се засили, виждайки отлично примамката в прозрачната вода, ударите бяха толкова силни, че почти изтръгваха пръчката от ръцете ми.
Удар на распер 56 см,

След него 48 см

Не се бях сетил да проверя батерията на фотоапарата и снимките останаха на заден план.
Едва след час можах да направя една единствена и обектива остана вънка.
Распер 52 см

Тактиката се оказа успешна.
Имах общо около 11 удара и само 1 неотразен.
Мина почти цяла седмица лошо време и вятър, съчетана с напрегната работа и вчера по залез слънце реших да огледам как е реката.
Спаднала с още половин метър беше оголила няколко плитчини като пловдивски тепета. Нямаше никакво движение и едва след като почти притъмня се размърда рибата. Улових едно расперче около нормата и толкова. Заходът на хищника не беше повече от половин час след 21:00.
Сутринта станах рано с надеждата сутрешното хранене да ми донесе повече радост. След седмица размисли относно многото празни удари, реших, че при ниска вода, след атака расперът е дезориентиран и не е редно да се търси в зоната на бухкане, а да се открие отправната точка, в която се прибира глутницата след всяка атака.
И така известно време подтисках рефлекса да заметна по гонещия хищник и се опитах да проследя къде отиват рибите след атака. Не след дълго открих сборния пункт на около 65 м, в дълбока дупка между две плитчини.
Успехът не закъсня. Поради това, че хищникът имаше време да се засили, виждайки отлично примамката в прозрачната вода, ударите бяха толкова силни, че почти изтръгваха пръчката от ръцете ми.
Удар на распер 56 см,

След него 48 см

Не се бях сетил да проверя батерията на фотоапарата и снимките останаха на заден план.
Едва след час можах да направя една единствена и обектива остана вънка.
Распер 52 см

Тактиката се оказа успешна.
Имах общо около 11 удара и само 1 неотразен.

Ееее така чаках поредния репортаж, пак поздравления колега наистина много ги разбираш, щом знаеш и къде спят. 

sestrata,
Павка, остави и за нас малко.Или за нас дребосъка ? Наистина е хубав деня днеска, но аз имам бачкане и не станах да отида.
Бравос за едрите распери.Дано не ги свършиш и да останат и за другата седмица.
Павка, остави и за нас малко.Или за нас дребосъка ? Наистина е хубав деня днеска, но аз имам бачкане и не станах да отида.
Бравос за едрите распери.Дано не ги свършиш и да останат и за другата седмица.
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:

другото е празни приказки ... и търкане на очи
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Майстор си Павка!!!

-
- и господ не е толокова добър
Ти си уникат братле.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Благодаря за хубавите думи, приятели. Има и други майстори. Екшънът продължи след обед.
Към 16:30, в най-големия пек заведох Лошия да проверим моята теза, че ако няма вятър, расперът ще се храни през целия ден.
Оказах се прав. Гонеше като луд. След няколко замятания един юнак реши да краде въдицата на Тончо.

распер 59 см, 1.5 кг

Предвидливо бях заредил батерията и заснех кратък видео клип
ЦЪК
Малко след това аз имах страхотен удар, от който още ме боли ръката, но не се закачи добре.
За съжаление бяхме за кратко, пък и няколко пъти минаха пасажери и вдигнаха голяма вълна, която размъти мястото. Тончо имаше още един неотразен удар, а активността беше добра през цялото време.
За утре сутрин се заформя групата...

Към 16:30, в най-големия пек заведох Лошия да проверим моята теза, че ако няма вятър, расперът ще се храни през целия ден.
Оказах се прав. Гонеше като луд. След няколко замятания един юнак реши да краде въдицата на Тончо.

распер 59 см, 1.5 кг

Предвидливо бях заредил батерията и заснех кратък видео клип

Малко след това аз имах страхотен удар, от който още ме боли ръката, но не се закачи добре.
За съжаление бяхме за кратко, пък и няколко пъти минаха пасажери и вдигнаха голяма вълна, която размъти мястото. Тончо имаше още един неотразен удар, а активността беше добра през цялото време.
За утре сутрин се заформя групата...

-
- кандидат преподавател
Вие наистина сте уникални МАЙСТОРИ
Ама наистина човек остава без думи

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Според мен трябва един филм да направиш колега, снимате го и после в Дискавъри, Анимал, Френски канали и т.н., да гледат хората по света как се хващат Дунавски распери
, заслужаваш си този успех.

- jdbc
- вече хвърля и на тежко
супер са рибоците!
явно знаете как да ги ловите !
явно знаете как да ги ловите !

- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
- indalo
- фен клуб-скобар
gogo45sharana написа:![]()
![]()
![]()
![]()

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
НЕДЕЛЯ - 27 ЮЛИ
Нивото на реката се е покачило още - до 245 см. Това коренно променя местата за риболов и налага търсенето на естествени или изкуствени укрития, които да съберат храната за хищника.
Ранното ставане е част от тръпката да посрещнеш изгрева край димящата Река.

Днес сме заедно с Цецко, който не чака да сглобя пръчката и взема две бързи риби.
Малко след това и аз се включвам с Култивата.
Распер 48 см

Тук по-ясно се вижда, че е приел воблера за играчка.

За разлика от следващите, които са тръгнали на лов

Распер 49 см

И следващият 50 см

Спинърчето е с меки куки VMC и оцеля след няколко закачки.

За разлика от 21 грамовото, което остана да чака сушата.
Прекрасен слънчев ден и добра активност на распера, който с вдигане на слънцето се заигра покрай брега и ни остави да се наслаждаваме на минаващите кораби. За мен обаче 3 от 3 си е наслада и успокоение за душата.

Постояхме до обед, доволни от улова, а Цецко дори се съгласи да позира.

Нивото на реката се е покачило още - до 245 см. Това коренно променя местата за риболов и налага търсенето на естествени или изкуствени укрития, които да съберат храната за хищника.
Ранното ставане е част от тръпката да посрещнеш изгрева край димящата Река.

Днес сме заедно с Цецко, който не чака да сглобя пръчката и взема две бързи риби.
Малко след това и аз се включвам с Култивата.
Распер 48 см

Тук по-ясно се вижда, че е приел воблера за играчка.

За разлика от следващите, които са тръгнали на лов

Распер 49 см

И следващият 50 см

Спинърчето е с меки куки VMC и оцеля след няколко закачки.

За разлика от 21 грамовото, което остана да чака сушата.
Прекрасен слънчев ден и добра активност на распера, който с вдигане на слънцето се заигра покрай брега и ни остави да се наслаждаваме на минаващите кораби. За мен обаче 3 от 3 си е наслада и успокоение за душата.

Постояхме до обед, доволни от улова, а Цецко дори се съгласи да позира.

- kocet0
- вече хвърля и на тежко
За пореден път доказваш , че те бива в тоя риболов

SPINING FOREVER