Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

За щуката и още нещо....
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
За щуката и още нещо....
Колеги, имате ли наблюдения,
щуката и костура, гонят ли нощно време и има ли някакъв по-спец монтаж ако нощно време се лови на хищници /изключая бялата риба и сома/
Прпедварително благодаря.
щуката и костура, гонят ли нощно време и има ли някакъв по-спец монтаж ако нощно време се лови на хищници /изключая бялата риба и сома/
Прпедварително благодаря.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е
virbela
ич през у.. мен ми не е
virbela
- ElGato
- научил се да хвърля
Щуката и костура не гонят нощно време , костура гони най много рано сутрин и привечер , щуката почти през целият ден стига да я заинтрегуваш
най хубавото връзване за костура е на тежко с две куки на едната земен червей на другата рибка , щуката дава еднакво и на плувка и на блесна , като при плувката слагаш тежко олово , посредата между оловото и плувката слагаш вирбел и на него стоманен повод с тройка кука и рибката , така рибето може да се върти на едно място 

Работата е за хора , които не ходят на риба 

-
- научил се да хвърля
Благодарско за инфото, по принцип се имам за добър щукар и имам добри резултати, обаче ме заинтригува вчера един екземпляр, които ме убеждаваше че през ноща му ударила щука.
А до костура препоръчвам вместо единични куки да слагаш троики обаче най-малките и на тях идеално се закача щипока. Говорим за дънният монтаж.
А до костура препоръчвам вместо единични куки да слагаш троики обаче най-малките и на тях идеално се закача щипока. Говорим за дънният монтаж.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е
virbela
ич през у.. мен ми не е
virbela
Противно на всякакви мои наблюдения, миналата година имаше един период в края на септември, в който щуката тук в Козлодуй кълвеше много късно вечерта (19.00 - 20.00 ч.), дори по тъмно
Все пак през нощта не съм чувал да някой да е имал успехи и ми се струва, че това е било моментна приумица на рибата 

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- ElGato
- научил се да хвърля
Аз също съм дългогодишен щукар и това ми е любимият риболов , и най вече на хищници. Що се отнася до онзи елемент дето те е обеждавал , че му е ударила щуката нощно време - кажи му да ходи да се хвърли от моста , единствено може да му е ударила през ноща ако е имал петромакс близо до брега и то това е изключително рядко - в обсега на светлината. 

Работата е за хора , които не ходят на риба 

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Аз и още двама приятели ходихме миналата година на едно язовирче, след Петърч (не си спомням как се казва селото до което е язовира). Та, всеки път ходехме към 4 часа сутринта за да можем да си хванем места. Един хубав ден единя реши да метне още докато е тъмно (към 4.30). Ловиме на тапа с каракудка. Седиме си ние до колата и си пушиме, и изведнъж въдицата тръгна към водата и се заби във водораслите на брега, Гого хвана пръчката и засече... След 5 мин извадихме 2-2.5 кг. щука!!! И ние много се учудихме, че клъвна докато беше тъмно, но е факт!