Кукленско Капо

Модератори: bobopeli, sapuna

fizika01
ще става разбирач
ще става разбирач

Кукленско Капо

Мнение от fizika01 »

Вчера бях на язовирчето до Куклен .Не бях ходил сигорно от половин година. Посрешна ме празен язовир,от към рибари и почти празен от към вода. Равнище на водата 1.20,цвят жабурнясал. Ужас. Но вече бях там и реших да си пробвам късмета.Бъркане на захранки, повкисната стара царивица и юруош на маслините. Замятане и кибичене.
Целта на риболва ми беше шаран или амур ако все още го има там. Водоемчето ври от дребна каракуда,който иска може да ччеше на воля колкото си иска.Но това не беше моята цел. Нарочно слгах стара царевица защото на млечна каракудите я исмукваха за 5 мин,и във водата и оставаха само люспички.
За половин ден нито удар на 2 дънни и 1 перо. Поговорих си други колеги ккойто дойдоха в последствие,и новините за там са отчаъващи. Зимата е бил мрежен а през новия сезон са пускани само мизерни количества шаран. И тон и половина каракуда колкото малкия ми пръст.
За съжаление този язовир ще отпадне за дълго време от програмата ми.
Съвет към колегите НЕ ХОДЕТЕ.
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Re: Кукленско Капо

Мнение от kRaikkonen »

Много полезно инфо.
Благодаря!
На времето когато го откриха беше пълно с риба.Явно вече няма да се ходи там.
Изображение
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Да,сега е така на Куклен,а и преди беше почти същото.Разликата е че имаше много шаран и сом.Хванах си и от двата вида,но........ накрая се оказа,че миризмата на тиня е непреодолима.Сега е по-добре да се ходи на Труд,ама не на дупките,а още след моста се свива наляво и покрай боклука се отива на рибарника.Рибата основно е шаран,бяла риба,щука,каракуда и бог знае още какво.Не знам,ама последния път нещо ми отмъкна дънната с корда 0,35 като бръмбар сламка.Наслука.
fizika01
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fizika01 »

A бе @ Henohack говна не видях но имах много добри чуства от тоя гьол миналата година и сега от стари чуства го посетих.Ей така за дъно белким излъжем някой ма не ,излъгания бях АЗ. А @ Izl1gr на тоя гоьол не го знам но бих се осведомил с удоволствие щом има зъбатки.Преди моста , в края на село то в ляво ли? Какви са условита там че напоследък се зарибявам по спининга и това ми би добре дошло. И даже утре мисля да намина към северния край че сега Марица ще е в гъза. Чакам повече инфо
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kRaikkonen »

lz1igr написа:Да,сега е така на Куклен,а и преди беше почти същото.Разликата е че имаше много шаран и сом.Хванах си и от двата вида,но........ накрая се оказа,че миризмата на тиня е непреодолима.Сега е по-добре да се ходи на Труд,ама не на дупките,а още след моста се свива наляво и покрай боклука се отива на рибарника.Рибата основно е шаран,бяла риба,щука,каракуда и бог знае още какво.Не знам,ама последния път нещо ми отмъкна дънната с корда 0,35 като бръмбар сламка.Наслука.
Само да те попитам още ли е 3 лв таксата на този в Труд ?
И има ли едно малко мостче което раздвоява водоема.Да се уверя че говорим за един и същ водоем.
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Прескачам с внука до това гьолче доста често,имам къша на Брестник(вила ми звучи по комунистически( и не съм видял някой да изкара нещо различно от каракуда.Ама то какъв риболов е хвърлиш-вадиш,хвърлиш -вадиш,след това не хвърляш ,само вадиш.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”