Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Спининг нощем!
Модератор: sapuna
Спининг нощем!
Здравейте колеги!
Вече няколко вечери се опитвам да ковна некоя белуна на спининг, като имам в предвид периода от към 10 до към 24,00 часа но за сега няма включване. Сигурен съм че трябва да се получи, не само че това е подходящ период от денонощието за лова и, а и просто не се сещам за причина, която да е пречка.
Примамките, които използвам са воблери,блесни клатушки и спинери.
Вече започвам да се обезкоражавам и да си мисля че спипинга си е за светлата част на денонощието.
Моля ако някои е практикувал спининг нощем нека сподели впечатленията си.
Вече няколко вечери се опитвам да ковна некоя белуна на спининг, като имам в предвид периода от към 10 до към 24,00 часа но за сега няма включване. Сигурен съм че трябва да се получи, не само че това е подходящ период от денонощието за лова и, а и просто не се сещам за причина, която да е пречка.
Примамките, които използвам са воблери,блесни клатушки и спинери.
Вече започвам да се обезкоражавам и да си мисля че спипинга си е за светлата част на денонощието.
Моля ако някои е практикувал спининг нощем нека сподели впечатленията си.
-
- разбира нещата
Re: Спининг нощем!
Доколкото знам блесните и воблерите не са ли само за през светлата част на деня
Изобщо имат ли ефект и през ноща

Изобщо имат ли ефект и през ноща

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Има.Shankulov написа:Доколкото знам блесните и воблерите не са ли само за през светлата част на деня![]()
![]()
![]()
![]()
Изобщо имат ли ефект и през ноща![]()
![]()
![]()

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ми в САЩ само почти нощем ходя за бяла.И то само на воблери.Най резултатно и най приятно за мен.Според мен по здрач е най добре,но трябва да и знаеш любимите места за ловуване.Бялата излича близо до брега преди здрач за да гони дребосъка.Често можеш да видиш скачащи в паника над водата дребосъци и припляскванията на гонещите ги бели риби-сигурен знак,че си на правилното място в правилното време 

Имам много бели през ноща на туистер 

Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
-
- разбира нещата
Аз съм хващал бяла риба нощем, но на жива стръв и то малка каракуда
Но щом казвате че има ефект няма да споря с вас я 
П.П. Само да кажа, че по нашия край на бялата риба викаме смадок, а на каракудата викаме таран
Само за лична информация 

П.П. Само да кажа, че по нашия край на бялата риба викаме смадок, а на каракудата викаме таран

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Доста е успешно-и на тракащи с топчета воблери и на огромни туистери -на някой местта

Риболовци.
-
- кандидат преподавател
Абсолютно незаконно /забранено от закона/ в България-колкото и да е успешно на някои места.Това си е бракониерство.
- dalgia
- вече хвърля и на тежко
еми незаконно ама то тоя риболов е като сомския само по тъмно...INCUBUS написа:Абсолютно незаконно /забранено от закона/ в България-колкото и да е успешно на някои места.Това си е бракониерство.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
От всички в този форум единствено Доцента съм виждал с хванати през деня бели риби,може би и Диканаров,ако не се лъжа.
Съгласен съм с абсолютно всички забрани за риболов,но с тази никога няма да се съглася!'Ба ти тъпотията!
Съгласен съм с абсолютно всички забрани за риболов,но с тази никога няма да се съглася!'Ба ти тъпотията!
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- dalgia
- вече хвърля и на тежко
Докато мрежарите спокойно орат с мрежите си цяла нощ смисъл от тази забрана няма
.Ти отиваш със 3 туистера да въртиш по тъмно а БАЙКО с мрежата залага и влачи мрежите и на сутринта е на пазара и продава бели рибки по 500грама 

-
- кандидат преподавател
Момчета,това,че е обявено за незаконно,не означава съм съгласен и ми е много кеф от това .Забраната за нощен риболов с въдица наистина е тъпа и безсмислена,но това е закон и следва да се спазва от нормалните риболовци поне /за каквито в този форум се смятаме /.Иначе естествено,че мрежарите и другите бракони-разновидници не се съобразяват с никакви забрани.
През деня нямам нито една уловена бяла риба на спининг, в разрешения размер. Само маломерки. Не знам къде се опитваш да ловиш, но най-добре изчакай да се поразхлади малко, сега слабо активна, най-много да уловиш някой сом на спининг 

Колега ,ако искаш опитай на 5-7см силиконова рибка мн рано сутрин 3,30-6,00 до разсъмване, по възможност до вливаща се вода в водоема(река ,канал,диривация....) при мен дава доста добър резултат,но съмне ли всичко свършва.... Успех! 

- dalgia
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги!Снощи с моя приятел хванахме 4 бели риби от 1.5кг до 2 кг. на силиконова рибка близо до дъното.Явно набарахме пасажа и за 1 час това е резултата.Довечера сме пак на линия
гр.Видин-р.Дунав