За щуката и още нещо....

Модератор: sapuna

Аватар
ElGato
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ElGato »

:lol: :lol: :lol:
Работата е за хора , които не ходят на риба :)
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

За мен няма логика да гони нощно време.
Единствено както казва ElGato, ако има силна светлина до брега би могло да удари.
нощно време малките рибета които лапа щуката са в тревуляците и затова не може да ги хваща.
На този дето ми каза че е хванал през ноща щуката не му казах да се хвърля от моста само защото няма наоколо такъв.
В този водоем дето ходя напоследък бях свидетел на изваждането преди 3 седмици на 11,300 кгр. прекрасен екземпляр.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
Аватар
ElGato
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ElGato »

Има и нещо друго , не само че рибките се крият , но и на щуката очите не са пригодени да виждат нощно време , през деня има страхотно зрение поради разположението на очите-изпъкнали и отгори ( като на всеки хищник) :D
Djuka
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Djuka »

virbela, съжалявам, че не си имал това щастие да хванеш щука през нощта! Може да е било случайност, но е факт че хванахме! :) А за моста... може би, там където ходиш ти има...!!! ;)
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Въпроса стои принципно. Това, че не съм хванал, не е нищо ново. По интересното е да споделите наистина, гони ли нощно време хищника и по-конкретно щуката и костура.
Става дума за наблюдения, а не за инцидентни случай.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
Djuka
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Djuka »

Приятельо, явно трябва да ловиш по-често, за да не ти се струват „инцидентни“ тези случаи!!! Лично според мен, хущниците нападат и през нощта! :lol:
itso
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: За щуката и още нещо....

Мнение от itso »

virbela написа:Колеги, имате ли наблюдения,
щуката и костура, гонят ли нощно време и има ли някакъв по-спец монтаж ако нощно време се лови на хищници /изключая бялата риба и сома/
Прпедварително благодаря.
Колеги, и аз от доста време се занимавам с този вид риболов, но май повече чета и събирам информация (както и какви ли не изкуствени примамки, системи и пр.), отколкото хващам.Засега.Получавам и едно немско списание, купувам си и други подобни, следя и форумите в специализираните немски сайтове.
Точно такъв въпрос имаше преди време.Вотговорите се споменаваше за епизодични улови на щука през нощта, по-скоро случайно, при нощни излети за бяла риба, сом или змиорка.Но е факт.Хванати са на светещи воблери (виждал съм такива в он-лайн каталозите), както и на гумени рибки, също светещи.Става като се резне отдолу и в процепа се пъхне фосфорицираща антенка за еднократна употреба и се залепи със секундно лепило.Иначе и там никой не ходи целенасочено за щука през нощта.
Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от DrAkoN »

Ami ne znam kak 6te reagirate no az zam hva6tal 6tuka prez no6ta : :lol: i to na jiva ribka na dano zalojena za som.6tukata ne be6e golqma no si be6e 6tuka.Odi kam 12 ve4erta :oops:
Аватар
ElGato
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ElGato »

Единични удари може да има , но пак казвам трябва наоколо да има някаква светлинка , може и голяма луна , но колегата е прав никой не ходи целенасочено на лов за щука и костур нощно време , просто не са прегодени за нощен риболов , теса типични дневни хищници :roll:
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Имал съм удари на щука късно вечер, ама нощем никога, въпреки че имам доста нощни риболова по Дунава за сом и бяла риба, то между другото и бяла риба не ми е удряла през ноща.А що се отнася до риболова на щука, това което го пише в немските форуми, си е за немският риболов, който няма нищо общо с нашия.
itso
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от itso »

Съгласен съм, че немският риболов няма нищо общо с нашия, изобщо не ги виждам, как ще постигнат нещо в нашите обезрибени водоеми, макар и с най-съвременно оборудване.Това е друга тема.Но щуката си е щука!
Аватар
ElGato
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ElGato »

За бялата риба съм съгласем големите екземпляри съм ги хващал нощем :D , тя е и нощен хищник за разлика от щуката
Аватар
bobot26
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

"Нощна щука"

Мнение от bobot26 »

Вирбел, 39 години съм с "тоягите", но нощно време не ми е кълвала щука. На разсъмване - да, но нощно време - никога. Е, някои може да са и по-късметлии от мен! Пък и щуки - всякакви :roll:
На слука!
ББ.
rosen_sv.
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от rosen_sv. »

Djuka написа:не, беше абсолютно тъмно, тогава не разрешаваха да се лови през нощта и един вид сме я хванали нелегално. :)
без фенери как видяхте,че кълве като е било тъмно
Аватар
ElGato
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ElGato »

мда , верно как видя :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”