Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

За щуката и още нещо....
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
За мен няма логика да гони нощно време.
Единствено както казва ElGato, ако има силна светлина до брега би могло да удари.
нощно време малките рибета които лапа щуката са в тревуляците и затова не може да ги хваща.
На този дето ми каза че е хванал през ноща щуката не му казах да се хвърля от моста само защото няма наоколо такъв.
В този водоем дето ходя напоследък бях свидетел на изваждането преди 3 седмици на 11,300 кгр. прекрасен екземпляр.
Единствено както казва ElGato, ако има силна светлина до брега би могло да удари.
нощно време малките рибета които лапа щуката са в тревуляците и затова не може да ги хваща.
На този дето ми каза че е хванал през ноща щуката не му казах да се хвърля от моста само защото няма наоколо такъв.
В този водоем дето ходя напоследък бях свидетел на изваждането преди 3 седмици на 11,300 кгр. прекрасен екземпляр.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е
virbela
ич през у.. мен ми не е
virbela
-
- научил се да хвърля
Re: За щуката и още нещо....
Колеги, и аз от доста време се занимавам с този вид риболов, но май повече чета и събирам информация (както и какви ли не изкуствени примамки, системи и пр.), отколкото хващам.Засега.Получавам и едно немско списание, купувам си и други подобни, следя и форумите в специализираните немски сайтове.virbela написа:Колеги, имате ли наблюдения,
щуката и костура, гонят ли нощно време и има ли някакъв по-спец монтаж ако нощно време се лови на хищници /изключая бялата риба и сома/
Прпедварително благодаря.
Точно такъв въпрос имаше преди време.Вотговорите се споменаваше за епизодични улови на щука през нощта, по-скоро случайно, при нощни излети за бяла риба, сом или змиорка.Но е факт.Хванати са на светещи воблери (виждал съм такива в он-лайн каталозите), както и на гумени рибки, също светещи.Става като се резне отдолу и в процепа се пъхне фосфорицираща антенка за еднократна употреба и се залепи със секундно лепило.Иначе и там никой не ходи целенасочено за щука през нощта.
- ElGato
- научил се да хвърля
Единични удари може да има , но пак казвам трябва наоколо да има някаква светлинка , може и голяма луна , но колегата е прав никой не ходи целенасочено на лов за щука и костур нощно време , просто не са прегодени за нощен риболов , теса типични дневни хищници 

Работата е за хора , които не ходят на риба 

-
- сериозен играч
Имал съм удари на щука късно вечер, ама нощем никога, въпреки че имам доста нощни риболова по Дунава за сом и бяла риба, то между другото и бяла риба не ми е удряла през ноща.А що се отнася до риболова на щука, това което го пише в немските форуми, си е за немският риболов, който няма нищо общо с нашия.
- bobot26
- новобранец
- Обратна връзка:
"Нощна щука"
Вирбел, 39 години съм с "тоягите", но нощно време не ми е кълвала щука. На разсъмване - да, но нощно време - никога. Е, някои може да са и по-късметлии от мен! Пък и щуки - всякакви
На слука!
ББ.

На слука!
ББ.