Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Слаковци - снощи
- Bob Nudd
- ще става разбирач
Слаковци - снощи
В неделя ми звъни GSM-а, ама ми звъни някак рибарски
. Вдигам и братовчед ми, ми предлага в понеделник да се занесеме на Слаковци. Едвам ме нави, има няма 5 секунди му трябваха
. Речено сторено.
Пристигнахме на бойното поле в 16:00. Захранихме с царевичка и зачакахме.
Към 19 часа заваля:

Но за кратко, след което ни се усмихна ето това:

Ловихме на плувка. Към 22:20 извадих едно канално сомче, за първи път хващам. Много борбени рибета били, мислех си че съм закачил някое шаранче около 2кг, а то излезна сомче към 0.600г
.
Изгря и луната:

До 2 часа братовчеда извади две сомчета, пак тоя калибър. Аз не издържах повече и си легнах.
В 5 часа пищи алармата на телефона. Гледам братовчеда спи, поглеждам плувките и пак задремвам.
След малко се пробуждам и гледам еднта плувка изпълнява пируети от "Лебедово езеро". Пак сомче.
Към 6:30 се притъмни яко, загърмя, засветка, заплющя. Събрахме за норматив "гръмоотводите" и си бихме дуспата.
Общо 4 сомета, сники на рибите нямам, сетих се твърде късно след като бяха зверски изкормени
и наредени в тавичка
.
Преди да се стъмни отидох до колегите в плиткото, които се оказа че са там от една седмица. Докато разговаряхме удари на едната въдица.
След кратка борба в кепа влезна люспест шарко около 7кг.
Вечерта на язовира останаха общо 4 автомобила. Невероятна тишина
.
Изкарахме си чудесно, въпреки лошото време.
И те така.

Пристигнахме на бойното поле в 16:00. Захранихме с царевичка и зачакахме.
Към 19 часа заваля:

Но за кратко, след което ни се усмихна ето това:

Ловихме на плувка. Към 22:20 извадих едно канално сомче, за първи път хващам. Много борбени рибета били, мислех си че съм закачил някое шаранче около 2кг, а то излезна сомче към 0.600г

Изгря и луната:

До 2 часа братовчеда извади две сомчета, пак тоя калибър. Аз не издържах повече и си легнах.
В 5 часа пищи алармата на телефона. Гледам братовчеда спи, поглеждам плувките и пак задремвам.
След малко се пробуждам и гледам еднта плувка изпълнява пируети от "Лебедово езеро". Пак сомче.
Към 6:30 се притъмни яко, загърмя, засветка, заплющя. Събрахме за норматив "гръмоотводите" и си бихме дуспата.
Общо 4 сомета, сники на рибите нямам, сетих се твърде късно след като бяха зверски изкормени

Преди да се стъмни отидох до колегите в плиткото, които се оказа че са там от една седмица. Докато разговаряхме удари на едната въдица.
Вечерта на язовира останаха общо 4 автомобила. Невероятна тишина

Изкарахме си чудесно, въпреки лошото време.
И те така.

Коце © написа:"Секс с манекенка" няма да донесе такъв кеф брат!![]()
![]()
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Слаковци - снощи
чудесен излет и спокойствие пак и някоя друга риба...кеф!!

Където качеството е от значение!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Е заради тоя човек ще изкарам десетина дни на тоя язовир през август,през отпуската.Наистина от миналия понеделник е хвнал доста риба.Преди да се стъмни отидох до колегите в плиткото, които се оказа че са там от една седмица. Докато разговаряхме удари на едната въдица.
А иначе на теб браво за спокойствието което си намерил.А и не е капо.

- pp4e
- новобранец
- Обратна връзка:
Явно е било спокойно както никога.
обикновено по това време на годината събират и по 3 лева за дискотека.

-
- разбира нещата
Обаче тея сомчета по 0.600грама не би ли трябвало да се пускат, а не да се вкарват в тавата

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Това пускат ,това се лови колега,като си платиш в магазина ти дават стока нали?Shankulov написа:Обаче тея сомчета по 0.600грама не би ли трябвало да се пускат, а не да се вкарват в тавата![]()
![]()
- freax
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Сега през уйкенда бях на Слаковци за 3 дни, всичко на всичко хванах и аз някакви мижави сомчета и ситен костур който връщах обратно. Пичовете които стояха до нас били там 2 седмици и разправяха, че през събота и неделя източват леко язовира и рибата се сдухвала и спирала да кълве. Незнам дали е вярно, но определено в петък се чуваха яко звънци и хората вадиха, а в събота и неделя пълна тишина:-)
Жеден съм, пък вода не ми са пий.

-
- вече хвърля и на тежко
Браво 

- pp4e
- новобранец
- Обратна връзка:
А бе това с изпускането лесно се проверява .. изтичалото се вижда. Въпроса е друг че събота и неделя има 10 пъти повече хора от колкото през седмицата и както казах там дискотеката неспира малко или много всеки негативен фактор се натрупва и накрая всички ние искаме като отидеме и да ловиме както предни години ... е нестава.
От 21 до 23 само 2 сом4ета хванах пален провал 
Прочети Форумните правила!
Dedy

Прочети Форумните правила!
Dedy
-
- фен клуб-скобар
[quote="pp4e"]А бе това с изпускането лесно се проверява .. изтичалото се вижда.
Ииии.... толкова ходи на тоя водоем и не се научи
.
Това дето се вижда е преливник.
А изпускат водата от друго място,по една тръба.
Ииии.... толкова ходи на тоя водоем и не се научи

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Точно.А и некълването не е от това,а от многото хора,а май вече и от липсата на риба.saksi написа:pp4e написа:А бе това с изпускането лесно се проверява .. изтичалото се вижда.
Ииии.... толкова ходи на тоя водоем и не се научи.
- Bob Nudd
- ще става разбирач
Сомчетата са канални, не са европейски. Ако това ще успокои колегата.
Пичагите в края действително казаха, че предния вторник и сряда са имали много извадени риби, а и доста изтървани.
Събота и неделя според мен не кълве защото е мазало народ, пиянски изпълнения и музика до дупка.
То миналата година се разправяше, че имало в язовира варел с помпа в него... митове и легенди
.
Пичагите в края действително казаха, че предния вторник и сряда са имали много извадени риби, а и доста изтървани.
Събота и неделя според мен не кълве защото е мазало народ, пиянски изпълнения и музика до дупка.
То миналата година се разправяше, че имало в язовира варел с помпа в него... митове и легенди

Коце © написа:"Секс с манекенка" няма да донесе такъв кеф брат!![]()
![]()
- pp4e
- новобранец
- Обратна връзка:
saksi написа:pp4e написа:А бе това с изпускането лесно се проверява .. изтичалото се вижда.
Ииии.... толкова ходи на тоя водоем и не се научи.
Да бе това за преливника ясно изтичалото пак се вижда от стената и не визирам новото дето го направиха

А иначе рибата си я има поне на сонари вярвам... а и последния път видяхме пасаж от 4 амура на 6-7 метра от брега и то с доста добри размери.
Въпроса е че дори вечерно време рибата спря да кълве. Което (поне според мен) се дължи на прекомерното дискотечно поведение на 90% от хората които ходат там. Отделно кофите с царевици не са нещо рядко като гледка а да не забравяме и че е дълбокичак .... не знам Слаковци е все по малко ме влече като место за практикуване на шаран-ски риболов.
И мисля идните 2-3 седмици да се вдигна и да посета Кастел за няколко дена поне да си почина сред балкана пък и вилата ми е на 40 км от там. За което тогава ще съм поласкан ако успея да се запозная със sapuna, но това са за сега планове разсъждения и мечти

П.с преди Кастел ще направа със сигурност 1 посещение на Слаковци да изпробвам нещо ново и различно па белким имам късмет.
-
- разбира нещата
Колега, успокоих сеBob Nudd написа:Сомчетата са канални, не са европейски. Ако това ще успокои колегата.
То миналата година се разправяше, че имало в язовира варел с помпа в него... митове и легенди.

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".