Какви риби се ловят на Голям Беглик и Широка Поляна

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

daci
новобранец
новобранец

Какви риби се ловят на Голям Беглик и Широка Поляна

Мнение от daci »

Здравеите! От Варна съм и не съм много запознат с язовирния риболов. Решил съм да посетя тези два язовира,а може и Доспат но не зная нито местата за риболов нито къде каква риба има. Ако може да ми помогнете с някаква информация,даже и места за пренощуване или къмпинги или поне места за да се разпъне палатка. Благодаря ви предварително!

.....................

Местя темата в точния раздел!Да не се повтаря! sapuna
Pavkata 1977

Re: Какви риби се ловят на Голям Беглик и Широка Поляна

Мнение от Pavkata 1977 »

Здравей колега,яз.Голям Беглик и Широка поляна са едни от най-живописните в Бълария и смело твърдя,че са едни от най-подходящите за къмпингуване през лятото.Що се отнася до риболова преди години Широка поляна беше бъкана от риба:червеноперка,кефал,костур,шаран,тук там някоя пъстърва;на Голям Беглик(бившия Васил Коларов),риболова винаги е бил по-слаб,язовира е много дълбок и има многобройни ръкави,рибата е максимално разпръсната,незнам колко е средната годишна температура на водата ама в никакъв случай не е висока,та на голям беглик в зависимост от мястото,на което си застанал може да очакваш кефал,костур,червеноперка и дано имаш слука за някоя пъстървичка(моля те ако хванеш маломерна пъстърва пусни я,язовира е зарибен декември с пъстърва).Забравих да ти кажа,пуснал съм тема за Голям Беглик,намери я ако искаш,там има и снимки!НАСЛУКА!
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

красиво е, но рибата не е много...
миналата година септември риболовствахме семейно 3 дни - резултат 4бр костур по 12-15см :oops:

това е мястото, където може да се види палатка с печка на дърва и кюнец :lol:
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

Преди две седмици бях на голям беглик на разходка но и отделих 3 часа за риболов като резултата беше 30 кустура със среден размер и още толкова но баломерни които веднага бяха пустати

Направи ми впечатление че рибата се върти на около 4-5 метра пред паднали дървета и взима на малка дълбочина от 2 до 3 метра

Червеноперка има много но се иска и стабилно захранване

Също така не стой на едно място а проста търси рибата отдели се сутрин един час да походиш покрай брега като преслушваш през 10 метра

Успех и приятно изкарване
я чувствась себя очен хорошо
vells
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vells »

Никаква!!!!!Не си губи времето.Ако си само на почивка -да,но иначе е голяма трагедия.по добре на Доспат.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”