Открих нова стръв по магазините :)

Модератор: Paublo_Eskobar

milenium324
новобранец
новобранец

Открих нова стръв по магазините :)

Мнение от milenium324 »

Продават се едни царевични сухари в повечето магазини за храни (не риболовните), много подходящи за капан (като на кюспе), ефективни са изпробвах ги на яз. Студена миналия уикенд в комбинация с царевица от консерва. Макар че отидохме по обед (по скоро на разходка с жената) имах няколко удара на дънната, докато на плувка положението беше трагедия - 5 костурчета и 1кленче ама с размерите на показалец :lol: . Резултата беше 3 малки каракуди (200-300гр.) на дънната за около 2 часа.
Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата

Re: Открих нова стръв по магазините :)

Мнение от Fishing_Fan »

браво,ако дадеш снимка на опаковката ще е просто супер
marinov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от marinov »

Това не сам го виждал :roll:
milenium324
новобранец
новобранец

Мнение от milenium324 »

Fishing_Fan написа:браво,ако дадеш снимка на опаковката ще е просто супер
изхвърлих опаковката, но може да се ориентираш по цената - 80ст :shock: представляват жълти плочки ~ 5 х 10 см пакетирани в целуфан мисля че пишеше царевичен хляб на тях :) Жената ги беше напазарувала случайно и ... еврика
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

milenium324 написа:...имах няколко удара на дънната...
Колега,сигурен ли си,че въпросните удари са от риби,а не от раци?
Това е цитат от тема за Студена:
dunedanetz написа:В неделя сутринта пак същата схема, на същото място, пак 10 кошници, и какво - до обяд 20 рака..... Е това не ми се беше случвало - само и единствено раци. Връхчето на фидера съвсем леко се натягаше и отпускаше, бяха окупирали цялото петно.
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
milenium324
новобранец
новобранец

Мнение от milenium324 »

malkia_joro написа:
milenium324 написа:...имах няколко удара на дънната...
Колега,сигурен ли си,че въпросните удари са от риби,а не от раци?
Това е цитат от тема за Студена:
dunedanetz написа:В неделя сутринта пак същата схема, на същото място, пак 10 кошници, и какво - до обяд 20 рака..... Е това не ми се беше случвало - само и единствено раци. Връхчето на фидера съвсем леко се натягаше и отпускаше, бяха окупирали цялото петно.
Ами риби извадих колега 3 каракуди една след друга (не четеш :? ). Първата беше на спирала/пружина с пълнеж от такъв сухар, който навлажних и смачках, а другите на капан - от по два сухара привързани един към друг. Едната каракудка беше яко надъвкана от раци, а за раци на царевица не съм чувал, но и опит с тях нямам за да кажа :)

Който иска да пробва, за 80 стотинки няма да сгреши, както писах ако не му върви на тая стръв на вкус тя е като царевични пръчици - да ви е сладко :mrgreen:
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

milenium324 написа:а за раци на царевица не съм чувал, но и опит с тях нямам за да кажа :)
Който иска да пробва, за 80 стотинки няма да сгреши, както писах ако не му върви на тая стръв на вкус тя е като царевични пръчици - да ви е сладко :mrgreen:
Колега на Студена само на сопол не съм хващал рак :) а царевицата им е една от любимите,но разкажи за тези сухари?От какъв магазин са купени,всмисъл от някой от големите вериги ли?Защото досега не съм виждал подобно нещо..... :roll:
Изображение
milenium324
новобранец
новобранец

Мнение от milenium324 »

CERRUTI написа:
milenium324 написа:а за раци на царевица не съм чувал, но и опит с тях нямам за да кажа :)
Колега на Студена само на сопол не съм хващал рак :) а царевицата им е една от любимите,но разкажи за тези сухари?От какъв магазин са купени,всмисъл от някой от големите вериги ли?Защото досега не съм виждал подобно нещо..... :roll:
Питах жената оказа се че ги е взела от Т Market, както и да е смятам че и в другите магазини ги има :) А сега
ето снимки Изображение
milenium324
новобранец
новобранец

Мнение от milenium324 »

Изпробвах стръвта повторно на Студена - действа най добре на пружина - след потапяне на сухара във вода, смачквам и го слагам на пружинка и стискам да се посгъсти - става като лепило няма събаряне и позволява 3-5 презамятания. На куките бях с бял и имах 2 късания (при едното шарко се показа на 4м от брега - беше може би към кило и веднага си замина с куката на повод 0.15) 5 каракудки по около 300 гр и един голям рак :)
П.С.
Лових ги на дистанция ~70м от брега.
П.П.С.
Сега се чудя дали да не добавя аромат към сместа от царевични сухари и да пробвам с куки забити в сместа без допълнителна стръв...
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Може би,ама щом опират нещата до древната "пружина",не е ли по-добре да извъртиш един качамак и - кеф ти шаран,кеф ти каракуда,едри бабушки,където има и платика и т.н.
isianty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от isianty »

Дали ще го има този хляб и по риболовните магазини :?:
FCSH - isianty !
valentin_l_ivanov

Мнение от valentin_l_ivanov »

isianty написа:Дали ще го има този хляб и по риболовните магазини :?:
Ти само им дай идеята на търгашите- и са клъвнали! Веднага ще сменят опаковката дори, ако е необходимо, и ще пуснат хляба като специален за риболов....с нова цена!
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

isianty написа:Дали ще го има този хляб и по риболовните магазини :?:
Има го по хранителните магазини.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
vanesok
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanesok »

Виждах го в нашия магазин на щанда за диетични храни.И мен ми мина през акъла да го ползвам за стръв,но се опасявах,че ще ме спукат от бъзик.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”