Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Риболова около Русе
Наистина има целогодишна забрана на есетровите. Виж тук -> http://www.nafa-bg.org/BG/Files/Messages/celogod.pdf точка 2.2
Идиотизма е, че в тази заповед -> http://www.nafa-bg.org/BG/Files/Messages/Zapoved.pdf , се казва, че забраната за есетрови е само от 15.04 до 15.06.08 . Абе поредното недоразумение
.
Най-после в събота ходих на буните под Мартен и...нищо. Едни разпери бухаха като безумни, но не успяхме да ги прилъжем с един колега. Иначе на дъно нищо и на плувка същото. Въпросният колега предната вечер беше извадил едно сомче около 2-2.5кг на попово прасе и тва е единствената риба дето видях(освен попчетата дето ги ловиха едни дечица наоколо). На обяд се преместихме на текето, за да констатираме , че и там не кълве. Нещо явно беше разтоварващ ден за рибата. Другият път дано има повече слука
Идиотизма е, че в тази заповед -> http://www.nafa-bg.org/BG/Files/Messages/Zapoved.pdf , се казва, че забраната за есетрови е само от 15.04 до 15.06.08 . Абе поредното недоразумение

Най-после в събота ходих на буните под Мартен и...нищо. Едни разпери бухаха като безумни, но не успяхме да ги прилъжем с един колега. Иначе на дъно нищо и на плувка същото. Въпросният колега предната вечер беше извадил едно сомче около 2-2.5кг на попово прасе и тва е единствената риба дето видях(освен попчетата дето ги ловиха едни дечица наоколо). На обяд се преместихме на текето, за да констатираме , че и там не кълве. Нещо явно беше разтоварващ ден за рибата. Другият път дано има повече слука

- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Нещо явно беше разтоварващ ден за рибата. Другият път дано има повече слука
[/quote]
То май от началото на сезона хич я нямя тз тз тз.

То май от началото на сезона хич я нямя тз тз тз.

Не тръгвай с голяма кошница за гъби
-
- вече хвърля и на тежко
Просто няма смисъл да ви занимавам с моите таранки, щом не пиша значи нищо освен таранки 

Колкото обичаме, толкова и мразим пороците си.
Прогнозата за вятър се сбъдна само до 13:00 , изведнъж утихна- денят дълъг и не изтраях.Ей го дей - временце идилия - само за риболов.

Метнах се на таксето и ...същотото като всеки божи ден.Не ще и не ще.
Ни на спининг, ни на дъно - и костурче и предложих и уклейка..и червейче и прасенце.
Та до 20:30.

сетих се за срещата в механа Русе , събрах сергията и с дисагите направо там.

Метнах се на таксето и ...същотото като всеки божи ден.Не ще и не ще.
Ни на спининг, ни на дъно - и костурче и предложих и уклейка..и червейче и прасенце.
Та до 20:30.

сетих се за срещата в механа Русе , събрах сергията и с дисагите направо там.
-
- научил се да хвърля
И при мен нищо запомнящо се на Дунава. Само правя снимки... без риби, като на този ловец, който по нищо не ми отстъпва ...
Следващия път повече ...

Следващия път повече ...

Да уважаваме природата, за да ни уважава и тя !!!
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Глаааааддддддzdravko82 написа:И при мен нищо запомнящо се на Дунава. Само правя снимки... без риби, като на този ловец, който по нищо не ми отстъпва ...
Следващия път повече ...

Не тръгвай с голяма кошница за гъби
И аз доста змии (водни) виждам по брега на реката.Незнам на какво е.Миналата година като че ли бяха по-малко.
- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Днес ходих на каналите на Бръшлян да проверя щуките. За съжаление свястна щука не видях, излизаха само обичайните дребни рибета(бабушка, червеноперка и чат-пат някоя заблудена таранка). В бистрата вода се препичаха щукички по една педя и два пръста
и това е. Всъщност случи се една история, която звучи доста "рибарски", но си е самата истина. Бях пуснал две въдици на плувка (на различна стръв) и в един момент се оказа, че на белия червей се беше хванала уклейка два пъти по-дълга от червея
. В същия момент се занимавах с другата въдица и понеже нямаше как да извадя и тая(мястото не беше много удобно), хвърлих въдицата с рибенцето обратно във водата да чака ред. След няма и минута време, поглеждам
плувката я няма. Взех да дърпам, опъва се... Накрая извадих едно щукле около 200-та грама, което беше захапало уклейката. И тва на камшик с кукичка 16-ка и повод 0.10 . Поне се записах, че съм хващал "щука" днес
. Щукелчето естествено върнах да расте и след година две да се посборим с него
И така... 

Здравейте, колеги.Завърнахме се от Делтата.Като цял слаб риболов, нямаше нищо общо с миналогодишния
.Риболовът протече изцяло в канала Св.Георги.Като условия беше перфектно, на 2 метра от брега дълбочина по 6-7-10 метра, намерихме и места с по 22-23метра дълбочина.Много маломерни сомчета и платики.Писна ми от тези гадни платики
....Единият ден намерихме шараните, за 1ч и половина имахме 7 удара от които успяхме да извадим 3.Най-големият шаран е 4кг другите 2 са по 2кг.Останалите удари бяха просто безкомпромисни късания на влакно 0.6мм или увивания в дърветата между, които ловяхме.От извадените сомчета най-голямото е 4кг.На кльонка пак нищо особенно, до 2кг сомчета се обадиха, имаме и 1 изправена кука, просто не ни даде шанс
.Някой ако нещо го интересува по-подробно да пита.Със фишфайндъра откривахме рибата без проблем.Рибата си вървеше под сонара но не кълвеше.Температурата на водата беше 27-27.8 градуса.
Ще постна някоя друга снимка (ако успея).

Ето тук набарахме шарковците.
А ето това е истински бизнес:хотел с климатици и със всичко и с риболовен туризъм

А ето това е т.нар. Голям Чатал, разделящ Дунава на (вдясно) канал Св.Георги, (вляво) Солинския канал.

Ще постна някоя друга снимка (ако успея).

Ето тук набарахме шарковците.
А ето това е истински бизнес:хотел с климатици и със всичко и с риболовен туризъм

А ето това е т.нар. Голям Чатал, разделящ Дунава на (вдясно) канал Св.Георги, (вляво) Солинския канал.

Последно промяна от kutinchev на Сря Юли 23, 2008 11:18 am, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
На мен лично ми е интересно да видя почеве снимки на самата делта, имам предвид места за риболов и пейзажи, като тази на която сте хванали шараните.
Следващите снимки са за Здравко.Нямах толкова пейзажни от този път, колкото от миналогодишния, затова съм ти комбинирал от миналата година и от тази снимки.

Това е гледка от една кула в Солина.

Това са снимки на някакъв лагер на Чаушеско.

Това е Килийския канал, от едната страна е Украйна, малко е опасно там да се лови но...все спорят с румънците за този канал.

Това е гледка от една кула в Солина.

Това са снимки на някакъв лагер на Чаушеско.

Това е Килийския канал, от едната страна е Украйна, малко е опасно там да се лови но...все спорят с румънците за този канал.

-
- научил се да хвърля
Благодаря за снимките, наистина е впечатляващо . Искрено ти завиждам благородно за времето, което си бил там. Трябвало е да хванете някой голям звяр, със сигурност обикалят по тея места. Пожелавам ти следващия път да се получи. Аз продължавам да го търся по нашите места тук, но уви ...
- dunavzavinagi
- новобранец
Здравейте ! Тези дни мисля да се разходя до Ломци. Бихте ли ми казали дали има нещо там. Да тръгвам ли с големите надежди или единствената ми цел да бъде разходката ? 

След като ми попремина сърденето (на рибите), заради няколкото последователни капота реших отново да проверя в близката околност как е положението...и осъмнах на
буната на корабната.
Посещаемост - до 07:30 изключително слаба -само 3 човека.И те нищо.Буната все още не е открита цялата,водата се дига и отново ще закрие и това което се вижда.От гонене на распер ни помен.
Оставих си минималния задължителен данък за Дунава - 1 самоделка примамка из
камънака и се прибрах.
Целта беше разузнавателна - промяна в ситуацията май няма...поне за мене.
буната на корабната.
Посещаемост - до 07:30 изключително слаба -само 3 човека.И те нищо.Буната все още не е открита цялата,водата се дига и отново ще закрие и това което се вижда.От гонене на распер ни помен.
Оставих си минималния задължителен данък за Дунава - 1 самоделка примамка из
камънака и се прибрах.
Целта беше разузнавателна - промяна в ситуацията май няма...поне за мене.
- Румбата
- разбира нещата
Абе ,Педро , много бързо ти мина сърденето !!! Що не си прави колата още 2-3 дни и тогава ! Аз в събота съм на Огоста /вали- не вали / аз ще съм там !!! За всички дунавци - съболезнования ! А, и нещо друго , знам ,че като не излиза нищо - идва голяма риба !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!