Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Спирам се на Щуката!!!
Модератор: sapuna
- zapalen_92
- разбира нещата
Спирам се на Щуката!!!
Окончателно се отдавам на риболова на щука!!!Ще я търся в старите речни корита на р.Росица.Спирам да ходя по язовира по реката,и да се връщам всеки път без риба-чисто губене на време.Пък корекцията ми е кажи речи близо-с колелото стигам за 20 мин.Ще я търся на блесна предимно-също така на тапа с жива рибка.Решил съм да ходя една седмица цялата подред всеки ден рано сутрин и ако нямам и една щука уловена,вече ще си помисля че аз някъде бъркам и не мога да уловя риба.Дано не се окаже така.От години не съм се кефил на добър риболов.Незнам къде е проблема.Дано фана иначе другото ми решени е да търся рибата на повече километри от моя град Павликени.Фащам дядо и бащата с колата(голф 3) и пердашим на далеко.Явно в моя район няма риба!!!
- ceno cenov
- разбира нещата
Re: Спирам се на Щуката!!!
Браво!!!!
Правилно решение. Те сега вече се с пълен живарник ще се прибираш.
Сега малко по сериозно. За щука е рано да се търси целенасочено. Ако гледаш батковците (не казвам чичковците да не се обидят
) които са имали късмет с едри сомове и амури да знаеш, че доста по - подготвени от теб отиват на риболов и на доста по перспективни места от старите корита на р. Росица. И по-спокойно де.
На твойте години са малко хората с рекордни риби.
Моя съвет е да прикоткаш баща ти да те води до Йовковци, смесито на Росица и Янтра и най вече Дунава.(въпреки, че и там нещо поне при мен не върви). И НАЙ-ВЕЧЕ ТЪРПЕНИЕ.
Правилно решение. Те сега вече се с пълен живарник ще се прибираш.

Сега малко по сериозно. За щука е рано да се търси целенасочено. Ако гледаш батковците (не казвам чичковците да не се обидят

Моя съвет е да прикоткаш баща ти да те води до Йовковци, смесито на Росица и Янтра и най вече Дунава.(въпреки, че и там нещо поне при мен не върви). И НАЙ-ВЕЧЕ ТЪРПЕНИЕ.

- zapalen_92
- разбира нещата
И така да е.Аз не искам трофеийна риба.Искам просто си начеша крастата.Сега може да ен може се търси целенсаочено,но аз съм решил.
- ceno cenov
- разбира нещата
На слука!!! Късмета може и да проработи!!!
Не я тарси само сутрин пробваи и следобед,понякога по добре дава,след 4 5 4аса е идеално време до кам 7 8.Пробваи един ден сутрин един ве4ер и ште има успех,сменяи и примамките,понякога на воблер и блесна не взема а на проста силиконова рибка .... наи добри са бялата и зелената по принцип(поне от моите опити)...наслука
-
- сериозен играч
Стягай тежките такъми-влакно 0.40 корави тройки и монтаж ПАТЕР НОСТЕР-никога не ме е подвел.Поразгледай из писанията за монтажи и лов на щуки и няма да сбъркаш.Успех и да пишеш в УСПЕШНИ 

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
След 15,30 часа,по възможност в най горещите дни гледай да си на Драгановската корекция!Зареди се с каракудки,ама от най дребните и ще се сефтосаш!
За спининга забрави!
А имаш толкова много алтернативи!!!
Ама,щом ще е щука-щука да е!
И нека желанието ти да я хванеш,не провокира постоянно пускане на теми в тази насока!
За спининга забрави!

А имаш толкова много алтернативи!!!

И нека желанието ти да я хванеш,не провокира постоянно пускане на теми в тази насока!

-
- разбира нещата
И аз все така викам, дано късмета проработи, ама не и не ! Не бях ходил за риба може би 2 седмици (живия на 100м от Дунава) и оня ден речих да отида. Предния ден си набелязах едно местенце и отивам аз сутринта рано 5:30, докъто хвърля стама 6:00 и си казах че ако и днес не хвана нищо, скоро няма да ходя за риба. Бях хвърлил една въдица на рибка, че щуката се смаза да гони и си личеше, че не е малка и другите три въдици бях метнал на качамак (уж викат там излизало шаран и мряна). И така чаках,чаках,чаках и нищо, стана 15:00 часа следобяд и реших да си тръгвам, че ми писна, нито удар, нито нищо. Убрах си багажа,колелото,педалите и пътя и у дома. Казах си че докъто не разбера че кълве и рибата е активна няма да стъпя на Дунава, но днес се бях нагласил да тръгвам пак за риба
защото нали знаете нас рибарите постоянно ни човърка да ходим за риба, въпреки че нищо не сме хванали миналия път, но един приятел ми се обади и имахме работа за вършене... така и така не отидох
П.П. Вчера един приятел бил цяла нощ и няма нито един удар. Е как да отида за риба, може би есента по мои наблюдения има повече риба и тогава ще се ходи. За сега ще си седя у дома и отвреме навреме ще ходя да мятам малко блесната, защото привечер хищника гони яко. Ако има нещо ще има и снимки, обещавам.
Айде успех на всички и наслука. Пожелавам си и на мен да ми случи

П.П. Вчера един приятел бил цяла нощ и няма нито един удар. Е как да отида за риба, може би есента по мои наблюдения има повече риба и тогава ще се ходи. За сега ще си седя у дома и отвреме навреме ще ходя да мятам малко блесната, защото привечер хищника гони яко. Ако има нещо ще има и снимки, обещавам.
Айде успех на всички и наслука. Пожелавам си и на мен да ми случи

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
- maranzika
- сериозен играч
ZAPALEN_92 написа:
Като за начало вземи си MEPPS LUSOX №4 или нещо подобно и давай по плиткажите на корекциите.Няма да сбъркаш.
Е няма как да стане!Аз за 3 месеца имам 5 щуки и всяка събота и неделя я търся.Трябва си голям набор от примамки и търпение.И много упоритост.Искам просто си начеша крастата
Като за начало вземи си MEPPS LUSOX №4 или нещо подобно и давай по плиткажите на корекциите.Няма да сбъркаш.
-
- вече хвърля и на тежко
Пич, май много си се насъскал бре. Това, риболова на щука си е чисто и просто търсене и криене. Мога да ти кажа, че ще хванеш и трофей може да имаш. Но дали ще бъдат чести случки или просто спомени си зависи единствено от тебе. И аз почнах от малък и се развивам. За това съм си виновен само аз и никой друг. Съвет ще ти дам. Щуката тепърва започва, я да видиш днес......... 

-
- разбира нещата
Попринцип аз най-вече търся щуката през есента, тогава тя е най-активна. Не че сега я няма, но все пак есента е сезона на щуките.
П.П. И да се похваля аз имам една трофейна щука 4.100кг без метален повод я извадих(огромен късмет), нямам снимка защото тогава бях 4 клас (ако щете вярвайте)
Всъщност имам снимка но е от фотоапар от онези с лента и снимката е хартиена. Някой път ако се навия ще я сканирам и ще я кача
П.П. И да се похваля аз имам една трофейна щука 4.100кг без метален повод я извадих(огромен късмет), нямам снимка защото тогава бях 4 клас (ако щете вярвайте)

Всъщност имам снимка но е от фотоапар от онези с лента и снимката е хартиена. Някой път ако се навия ще я сканирам и ще я кача

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Понеже виждам ,че си мераклия ще ти споделя нещо от моя опит с тази риба.Ловя я от 10 -на г.предимно по корекциите на р.Янтра и по р.Росица около Поликраище - основно на блесна.Активността и е най голяма сутрин /от развиделяване до към 9-10/ и след обяд /17-21/.Нощния улов е по-скоро екзотична случайност.Най-много удари съм имал през август- септември.Въртя основно на въртящи блесни Моска номер 4- 7.Ползвам и клатушки - руски и немски ,но с по-слаб ефект.Особено добър резултат дават двойновъртящите на Моска.В корекциите води блесната в по-горните слоеве,ако не познаваш дънния релеф.Хвърляй покрай тръстиките и падналите дървета.Те винаги държат щука.Тази риба е териториална/особено едрите/ и основно ловува от засада,използвайки различни укрития по дънния релеф.Украската и я прикрива толкова добре,че при въртенето на блесната бъди нащрек до последния момент на изваждането и от водата.Понякога атакува направо в краката ти.Винаги използвай метален повод и монофилно влакно 0,25 - 0,30.Не се задържай дълго на едно място.След като си направил 10-15 ветрилообразни хвърляния и си го претърсил без успех - премести се.Ако е имало щука, щяла е да ти удари до тогава.Ако е имало ,но не ти е ударила,значи или е "гърмян заек" или при пристигането си на мястото си я подплашил и вече е подозрителна и трудно ще се излъже.И нещо много важно - знам ,че от мерак в началото ще ти се иска да се похвалиш колко много си хванал и да задържаш всичко.Но многото на брой писалки/до 500 - 600/ грама не доказват нищо. Прави си кефа и пускай бебетата,ако искаш да хванеш баба им .Наслука
- zapalen_92
- разбира нещата
Благодаря ти много пич за добрите съвети
А какви са тези двойно въртящи блесни че не съм виждал?Ако може да т ми обясниш 

Една блесна вартяща с 2 лопатки една по голяма и една по малка!