Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Сом на тролинг
Модератор: bobopeli
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Сом на тролинг
Иска ми се да попишем малко на тази тема.
Абсолютен аджамия съм и не разбирам нищо от тролинг, но по някаква абсолютна случайност има 3 сомски удъра на последния си излет. Извадих само единия - бебе.
Та какви възли ползвате ?
Монофили или плетено ?
Имах удър на 5 см воблер и на 11 см , и на плиткогазещ и на дълбоко.
Всичките бяха на висока скорост.
Мисля си, че с подходящата тактика този начин на улов на сом може да е доста успешен
Абсолютен аджамия съм и не разбирам нищо от тролинг, но по някаква абсолютна случайност има 3 сомски удъра на последния си излет. Извадих само единия - бебе.
Та какви възли ползвате ?
Монофили или плетено ?
Имах удър на 5 см воблер и на 11 см , и на плиткогазещ и на дълбоко.
Всичките бяха на висока скорост.
Мисля си, че с подходящата тактика този начин на улов на сом може да е доста успешен

- ceno cenov
- разбира нещата
Re: Сом на тролинг
Да си попишем, но аз съм пълен лаик по темата, ама имам голям интерес към този вид риболов. Ако почна да питам въпросите ми краи няма да имат.
Все пак ми се иска да допълня въпросите малко.
На какво разтояние след лодката се пускат воблерите? Как го установявате? Може би бележите кордата с маркерче примерно.
На каква дълбочина трябва да газят воблерите? Ииии какво означава ниска и висока скорост на тролене? И става ли да се троли по Дунава например или метода е изключително за язовир? Иииии......
аиде другото после ако изобщо някои се навие да разбули тайните си.....
Аз само веднъж се пробвах, но се оказа че траля
а не троля щот фанах дъното и разбира се първите секунди имаше екшън.... свири аванс въдицата ще се счупи... ма само докато спрях лодката 
Все пак ми се иска да допълня въпросите малко.
На какво разтояние след лодката се пускат воблерите? Как го установявате? Може би бележите кордата с маркерче примерно.

Аз само веднъж се пробвах, но се оказа че траля

Последно промяна от ceno cenov на Чет Юли 24, 2008 8:12 pm, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
Лично аз ги пускам на 30,40 и 50 метра метрите ги бележа с маркер. Почти на всеки воблер пише колко гази гледам на сонара рибата на каква дьлбочинае и атака. За скороста според мен на наи ниските обороти на мотора успех
ПУКАМИ НА ШАПКАТА,КЕФА НЯМА ЦЕНА
- ceno cenov
- разбира нещата
?????Та какви възли ползвате ?
Монофили или плетено ?

-
- кандидат преподавател
От моя скромен опит в последните 10 години тука направих една класация на воблерите за яз,Искър и Жребчево:

- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Извини ме, мен лаика но какво означава висока скорост? Нали е тролинг 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
За скороста определено ми направи впечатление при бялата има ефект промяната в скороста и то предпочита по висока.
За мен висока е на 6 коня мотор и малка лодка над празния ход.
Нямах един хубав удър на свободния ход на мотора. Лодката ми не прави вълни на него.
Краси на точно на хорнета който си пуснал за Жребчево имах много удъри но все на бяла и костури
Очаквам и Милчо да се включи.
m_nanchev
За мен висока е на 6 коня мотор и малка лодка над празния ход.
Нямах един хубав удър на свободния ход на мотора. Лодката ми не прави вълни на него.
Краси на точно на хорнета който си пуснал за Жребчево имах много удъри но все на бяла и костури

Очаквам и Милчо да се включи.