Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Помощ от експертите за избор на пръчка
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Помощ от експертите за избор на пръчка
Не съм имал кроа 15-57 гр, но предполагам, че ще се огъне в зоната на 1/4 от върха /т.е.фаст/при водене на 22 гр. примамка. Все пак купуваме въдица, а не арматурно желязо. 

- krokibg
- учете се от него
Ето това се казва да дадеш обяснение защо нетрябва да се купува една пръчка и защо да се купи другата.Аз тествах Сент Кроато на мой приятел и понеже ловихме един до друг си сменихме пръчките защото той искаше да ме убеди че е по-добра от Шиманото.Тествах я около 20-30 минути и да ви кажа честно,наистина е много добра.Понеже съм маняк на добрите такъми,реших да си я купя но нали си имам 5 бр Шимана,реших да си карам със тях и нямам никакви забележки към държанието и здравината им,към работата им при засичане и вадене на големи риби и т.н.Уважавам Ви мнението и съм съгласен че са прекрасни пръчки,но и Шиманото е прекрасно и разликата,ако има такава е нищожна.Мунчо го каза много правилно-един обича попа,друг попадията,но нищо нени пречи да ги заобичаме и двамата /освен ако нямаме някакви предразсъдъци/

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- Румбата
- разбира нещата
Момчета , да попитам !!! Подариха ми Trabucco star line / fx projekt 350 и макара Okuma lodestar 15 , може ли да ги правя комплект и да ги ползвам за изкуствени примамки !!? Аиде помагайте - благодаря предварително ! 

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ми що да не става 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Стара Видра
- ще става разбирач
AVS96MHF2
Колега за тежък спинингов риболов ползвам този модел на Ст.Кроа,последните ми 2 излета през изминалата седмица бяха основно насочени към риболова на сом по Марица,лових основно с примамки 10-21грама,става въпрос за воблери от типа на Ристо Рап и тежките варианти на Ружно Паче,както и въртележки от 5 номер нагоре.Пръчката е идеална за твоите цели,а и с късата си дръжка е много удобна за риболов от лодка,със Спийд Мастера падаш надолу в качествата на пръчката,къса работна дължина,дълга и неудобна в дадени ситуаций дръжка...........не си заслужава да дадеш 300лв за Спийд Мастер.
Колега за тежък спинингов риболов ползвам този модел на Ст.Кроа,последните ми 2 излета през изминалата седмица бяха основно насочени към риболова на сом по Марица,лових основно с примамки 10-21грама,става въпрос за воблери от типа на Ристо Рап и тежките варианти на Ружно Паче,както и въртележки от 5 номер нагоре.Пръчката е идеална за твоите цели,а и с късата си дръжка е много удобна за риболов от лодка,със Спийд Мастера падаш надолу в качествата на пръчката,къса работна дължина,дълга и неудобна в дадени ситуаций дръжка...........не си заслужава да дадеш 300лв за Спийд Мастер.