Спирам се на Щуката!!!

Модератор: sapuna

Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Re: Спирам се на Щуката!!!

Мнение от zapalen_92 »

Оуу такава нямам.Трябва да си купяз начи е по дашна от другите така ли?
arsenalko
новобранец
новобранец

Мнение от arsenalko »

Двойновъртящите блесни ги наричат още тандеми.Представляват две въртящи блесни свързани една след друга,като след утежнението на първата, на мястото на тройката е захваната и втората и при водене във водата наподобяват две преследващи се рибки. Това ,като че ли отключва хищническия инстинкт на щуката и тя се включва в купона много често.С такава блесна съм вдигал щука там ,където на другите блесни от комплекта ми не е пипвало.
Като отидеш в рибарските магазини питаш за двойновъртящи блесни на Моска и те ще те ориентират.Обикновено едното листо на блесната/първото/ е по-малко №4,а второто по-голямо№7.Такава блесна тежи около 15 грама и с лекота се изхвърля надалеч дори и с по-дебело влакно.
Има и други двойновъртящи блесни - български - прави ги един майстор в Габрово.Изцяло от неръждаеми материали.Представляват метална ос /от стоманизиран тел/ и две листа от хромникел разделени от S -образна пластинка и утежнение.Горещо ти ги препоръчвам.По-евтини от западните,много качествени и издръжливи и произвеждат невъобразими вибрации.Направо върхът на пръчката трепери здраво при воденето на блесната.Също много лакомо ги атакува щуката.
При купуване на блесна,ако не е Моска или Мепс си огледай тройките.Ако не се забиват с лекота в нокътя ги прережи с клещи секачки и си сложи първо една халкичка на мястото и през нея монтирай качествена тройка.
Не забравяй да си вземеш клещи за откачането на улова,защото с голи ръце най-често може да се щракнеш на зъбите на Щукодила,а и откачането на малките особено е по-безболезнено и ги запазва при връщането им във водата.
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zapalen_92 »

Ок благодаря ти днеска мисля да отида ама не е сигурно :)Ще видя и за тази блесна а този от габрово как да разбера коя марка е негова???Има ли си има неще модел?Или трябва до Габрово се ходи :)
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Запален не се хвърляй на всичко какво чуеш и прочетеш :idea: Значи за начало отделяш педесетина лева и си купуваш Мепс Комет №4 и №5 бели и жълти на червени точки , Мепс Аглиа №5 бяла и жълта , Моска ( листо тип Аглиа ) №4 ; 5 ; 6 и 7 пак като при Комета , Мепс Люксос №3 бял и жълт ! Ако можеш да отделиш още двайсетина лева си взимаш малце клатушки примерно Оркла бяла и жълта , Тоби 7 и 9 гр. , Руски лъжици колкото успееш и тъй ! Ако тръгнеш да си пазаруваш от всичко което става за щука баща ти ще трябва да работи бая годинки напред та да ти насмогне ! Инак тандемите са доста по-нефункционални от коя да е от по-горе изредените примамки :idea: По-натам кат поотраснеш , поотмине ти мерака да се фърляш на секо куцо пиле къде все пак лисицата го отмъква , спастриш некой лев то експериментирай а за сега послушай ме :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
arsenalko
новобранец
новобранец

Мнение от arsenalko »

Колега Иванов,препоръките,които съм дал на Запаления изхождат именно от това,че момчето е ученик и едва ли ще може да си позволи голям комплект от скъпи блесни.Иначе напълно споделям мнението ти за Мепс,които и според мен са върха на сладоледа в производството на блесни,но поне при нас те се продават значително по-скъпо от Моска и ако момчето се изръси здраво,а още няма опит, доста ще го боли ,като ги изпокъса в началото.Затова го посъветвах Моска,защото предлагат добро качество на относително по-достъпна цена и са също доказано уловисти примамки.Доколкото прочетох от поста ти,ти също явно ги одобряваш.Но за тандемите на Моска не съм съгласен,че не са толкова ефективни.Поне от 7-8 години въртя с такива и както вече писах имам много добри резултати на тях.Говоря от личен опит и не бих искал мнението ми да се приема за заяждане.Тъй като имаш доста опит в спининга, попадали ли са ти блесните за които писах на Запаления - български -правени са в Габрово.Бих искал да споделиш мнението си за тях
Въртял съм както малки номера/за кефал/,така и по-едри -за щука.Имам много добри резултати - уловисти и изработени от много надеждни материали.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Моска са едни от най-добрите блесни които може да си вземе човек ! Поставям ги наравно с Мепс , Пантер Мартин и Мюран демек тези четири марки блесни са предпочитани от мен пред всички други в световното блеснопроизводство :D Не съм казал че тандемите не ловят ! Всяка примамка има своя момент на рибоулавяне каквато и да е тя ! Просто с обикновенните въртележки в номерацията и вида изредени по-горе съм имал много повече успехи от който и да е тандем та за туй :wink: За Габровските блесни нищо не мога да кажа , виж Муня може и да знае нещо за тях . Аз лично мога да дам мнение за Габровските воблери ама не се пита за тях в случая гледам . Сигурен ли си че не става дума за не точно Габровските СОМ :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
arsenalko
новобранец
новобранец

Мнение от arsenalko »

Надявам се да не внасям объркване,но доколкото съм виждал блесни СОМ,знам и съм сигурен че се правеха в Горна Оряховица и бяха страшно уловисти.Но човекът, който ги правеше почина и след това синът му се опитва да ги работи,но не със същия успех.Възможно е някой от Габрово да ги копира.Но тези,за които писах нямат никакъв надпис/марка.Листото е от хромникел,както и утежнението,а оста е от стоманизиран тел.Изработката им е много качествена и завъртат веднага при допира с водната повърхност.Препоръчаха ми ги случайно и бях доста скептичен като ги вземах.Но бяха евтини и реших,че нищо не губя, ако пробвам.
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zapalen_92 »

Ми ок де и аз мога да си купя ама като не ги познавам кои са???Ако имаш снимка на поне една от твоите такива прати плс :)
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

И мен ме заинтригувахте с тези "габровки".Къде може да ги видим? :roll:
arsenalko
новобранец
новобранец

Мнение от arsenalko »

maranzika ,има ги в ГО при Светлин в "Косатката".Попитай го и ще те ориентира веднага.И без това ти е на път като тръгваш по корекциите.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Средната!

Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

Човекът се казва Румен и блесните са превъзходни,познаваме се ще се постарая да ги снимам ,ама в момента имам проблем с фотото и ще го пращам на ремонт ,материала е идеален и работят добре ,а в Павликени другата седмица да ги търси в магазина на Огнян/най новият магазин за риболовни принадлежности/ :!:
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zapalen_92 »

Божидар написа:Човекът се казва Румен и блесните са превъзходни,познаваме се ще се постарая да ги снимам ,ама в момента имам проблем с фотото и ще го пращам на ремонт ,материала е идеален и работят добре ,а в Павликени другата седмица да ги търси в магазина на Огнян/най новият магазин за риболовни принадлежности/ :!:
Е наистина ли бе???Не се сещам кой е този Огнян,но наскоро отвориха един ов магазин рибарски и най вероятно е този :)СУПЕР ще му направя оборотец :lol: Само че проблема е как да разбера коя марка блесни са тези,но ще попитам продавача/продавачката.Те 100% трябва да си знаят стоката от кой производител е.Благодаря.Другата седмица тфа ще рече като мине тази която идва???Или сега в понеделник седмицата?
Bai Ves
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bai Ves »

Колега, да се учиш да ловиш щука, е хем нито лесно, нито трудно. Тоест, ходене трябва. Блесните..... Павел Иванов Ви даде добра алтернатива в избора на модели и номера. Аз също залагам на тях, а те ловят не само щука. 8) Мога да ти препоръчам да експиремнтираш със клатушки тип лястовица, каквито са Тоби на АБУ. Много добра проводка се получава с претръскване. Аз лично притръсквам всяка една примамка, не знам..... изкривих се покрай меките примамки :mrgreen: . Успех, Колега.
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zapalen_92 »

Вече съм в играта :lol: Не съм капо вече. :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”