Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Слука за един час
- morriddin
- научил се да хвърля
Слука за един час
Ами, и аз да се похваля !
След краткия дъжд, реших да отскоча до р.Тунджа,/почти винаги ходя там/, и след кратка подготовка, състояща се в зареждане на колата и изкопаване на червеи, се метнахме с племенника на таратайката, и отпрашихме към новия бент край с.Трънково. Понеже закъсняхме и не остана време да си хванем рибета за стръв,/а и магазините бяха затворени/, решихме да пробваме на подвижна плувка и грозд земен червей. Насядахме, заредихме и докато забивах последното колче, племенника измъкна една едра каракуда. Че, като почна едно кълване - ЧУДО ! За час и десет минути хванахме две каракуди по 300-400гр., три сомчета(двете по кило, а третото бебе), и девет костура. Сометата се върнаха в реката, каракудите - при дядо ми, а костурите в момента цвърчат във фритюрника !
Да дава св.Никола такава слука на всеки !
Единствения проблем беше, че половината костури имаха подкожен червей, но като ги накисне човек в солена оцетена вода, повечето излизат сами. Другите - ръчно .
Така че НАСЛУКА, колеги и НАЗДРАВЕ !!!
p\s: Утре сутрин отивам пак, само че за шаран. Надявам се да гепя някой добър дивак !
След краткия дъжд, реших да отскоча до р.Тунджа,/почти винаги ходя там/, и след кратка подготовка, състояща се в зареждане на колата и изкопаване на червеи, се метнахме с племенника на таратайката, и отпрашихме към новия бент край с.Трънково. Понеже закъсняхме и не остана време да си хванем рибета за стръв,/а и магазините бяха затворени/, решихме да пробваме на подвижна плувка и грозд земен червей. Насядахме, заредихме и докато забивах последното колче, племенника измъкна една едра каракуда. Че, като почна едно кълване - ЧУДО ! За час и десет минути хванахме две каракуди по 300-400гр., три сомчета(двете по кило, а третото бебе), и девет костура. Сометата се върнаха в реката, каракудите - при дядо ми, а костурите в момента цвърчат във фритюрника !
Да дава св.Никола такава слука на всеки !
Единствения проблем беше, че половината костури имаха подкожен червей, но като ги накисне човек в солена оцетена вода, повечето излизат сами. Другите - ръчно .
Така че НАСЛУКА, колеги и НАЗДРАВЕ !!!

p\s: Утре сутрин отивам пак, само че за шаран. Надявам се да гепя някой добър дивак !
ВЪДИЦАТА Е ГЪВКАВА ВРЪЗКА МЕЖДУ ДВА ШАРАНА !
-
- научил се да хвърля
Re: Слука за един час
Браво
ама май тези костури не са много аферим
(за ядене)

-
- учете се от него
БАТТОНИ написа:Бравоама май тези костури не са много аферим
(за ядене)
IDA написа:Доста подробно попрочетох руските сайтове и най-вече този:
http://www.internevod.com/rus/academy/b ... va12.shtml
Това което руснаците пишат категорично е че тези нематоди ( вид кръгли червей) за безвредни за човека. Освен това в тялото на рибата не се снасят яйца. Мъжките червей които са белезникави и с дължина 2-3 мм. оплождат женските- тези червените на снимките са само женски(3-15см.). Ларвите на малките паразити се развиват в тялото на женските червеи , след което женския пробива месото на рибата от вътре навън и изхвърля живородени 300-400 000![]()
![]()
ларви във водата. Там ларвите намират междинни приемници- зоопланктон(водни бълхи , циклопси и т.н.) развиват се и рибите се заразяват като поемат планктона като храна. С две думи- свободен водоем който е заразен с това чудо-НЯМА ОПРАВЯНЕ. Ако е рибарник- точи се есента до дупка , рибите се продават само за консумация и водоема зимува празен като се обработва с негасена вар. Основно поразяват новоизлюпените рибки-измират масово до 12-15дни. Не поразява амур , лин , толстолоб. Шарана и каракудата и те под ножа
Те , руснаците основно имат проблеми точно със шаранови стопанства....

- morriddin
- научил се да хвърля
Нищо им няма, колега !
От 2 - 3 години си ги хапвам такива, щото костура ми е най - вкусен и от 79, станах 94 кила ! Все пак, попитах на време, а пък и четох по форумите: НЕМА СТРАШНО - ЯЖ ! Имам си един приятел/докторче/, та той винаги ме съветва за съмнителни животни: "Обилно кръвопускане и нагревки на скара!"
Айде, чао сега, че шараните чакат !
НАСЛУКА !!!
От 2 - 3 години си ги хапвам такива, щото костура ми е най - вкусен и от 79, станах 94 кила ! Все пак, попитах на време, а пък и четох по форумите: НЕМА СТРАШНО - ЯЖ ! Имам си един приятел/докторче/, та той винаги ме съветва за съмнителни животни: "Обилно кръвопускане и нагревки на скара!"
Айде, чао сега, че шараните чакат !
НАСЛУКА !!!
- morriddin
- научил се да хвърля
Няма шарани братче !
Днес - капо !
Ама утре вечерта пак съм там, - вече има каркуди за стръв.
НАСЛУКА !
И на вас, и на мен!
Днес - капо !
Ама утре вечерта пак съм там, - вече има каркуди за стръв.
НАСЛУКА !
И на вас, и на мен!