Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Какво е Мачов риболов?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Какво е Мачов риболов?
Някой може ли да ми обясни какво е Мачов риболов?
Да умееш да обичаш,значи да умееш всичко!И не-забравяйте колеги,колежки-рибари,че любовта е магия!
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Чел съм,че това е начин на риболов започнал от Англия.Създали хората там пръчки от три части (обикновено за дължини от 3,60 до 4,50) с много фини и гъсто наредени водачи.Изхвърлят тежести в рамките на 15 до 40 гр. в зависимост от модела.За плувки се използват едни дълги като сламки наречени ваглери.Те пък са със собствена (вградена) тежест и летят превъзходно,подобно на стрела, и такива без предварително утежняване в основата на ваглера.Големите ваглери са устойчиви на вятър.Лови се на големи дистанции до 50-60 метра.Ваглерите варират от 1 до 20 гр.(а може и повече).С леките се лови на близо и на плитко.Общо взето е това.Дано ти е станало поне малко ясно.Сигурно и други ще се изкажат по въпроса.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Има доста литература на риболовна тема вече в България,така че от там може да се научат доста неща свързани с теорията на риболова.nikishanoto,купувай си ит време на време някое и друго списание или вестник.Ще разбереш доста неща и ще имаш някаква оснава на която да задаваш що годе интересни въпроси.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
-
- ще става разбирач
KARAMEL написа:Чел съм,че това е начин на риболов започнал от Англия.Създали хората там пръчки от три части (обикновено за дължини от 3,60 до 4,50) с много фини и гъсто наредени водачи.Изхвърлят тежести в рамките на 15 до 40 гр. в зависимост от модела.За плувки се използват едни дълги като сламки наречени ваглери.Те пък са със собствена (вградена) тежест и летят превъзходно,подобно на стрела, и такива без предварително утежняване в основата на ваглера.Големите ваглери са устойчиви на вятър.Лови се на големи дистанции до 50-60 метра.Ваглерите варират от 1 до 20 гр.(а може и повече).С леките се лови на близо и на плитко.Общо взето е това.Дано ти е станало поне малко ясно.Сигурно и други ще се изкажат по въпроса.

- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ех веднага се регвам стига администратора да си ме остави за постоянно начинаещ риболовец а не спец или нещо си там друго ! Човек и цел живот да си лови рибка се ще има какво ново да научи , та и аз така не мисля че съм нещо по,по,най въпреки че ръса мозък налево и надесноKARAMEL написа:Ми давай бе Павка,регвай се вече.